Hayır, normal değil. Bu durum makinenizin yıkama suyunda aşırı miktarda bulaşık makinesi tuzu bulunmasından kaynaklanabilir. Haznenin kapağının düzgün şekilde kapatıldığından emin olun.
Bulaşık makinesine giden su boruları, galvanizli çelik, bakır ve pirinç gibi çeşitli malzemelerden yapılabilir. Farklı metaller birbirleriyle reaksiyona girerek boruların içinde korozyona neden olabilir. Korozyon netice olarak bulaşık makinesine giden suda pas oluşumuna neden olur.
Metal Neden Paslanır? Metaller su ya da oksijen ile temas ettiklerinde paslanmaya karşı hassas elementlerdir. Bu durum, elementler arasındaki doğal bir kimyasal reaksiyon olarak tanımlanmaktadır. Bununla beraber, tuzlu ve asitli su da korozyonun hızlanmasına neden olmaktadır.
Bulaşık makinesinin verimli bir şekilde çalışabilmesi için tuz ve parlatıcıya ihtiyacı vardır. Bu ikisinin eksik olduğu durumda makine düzgün çalışmamaya başlar ve çiziklerin oluşmasına sebep olur. Hepsinin bir arada olduğu bulaşık makinesi tabletleri, makinenizin ihtiyaç duyduğu tuz ve parlatıcıyı sağlamaz.
Kısa programlarda kurutma işlemi yetersiz kalabileceği için bulaşıkların üzerinde su lekeleri görebilirsiniz. Makinenizi yoğun yıkama programında çalıştırmayı deneyin. Yıkama bittikten sonra makinenizin kapağını açın ve buhar çıkışı için 10-15 dakika süreyle havalandırın.
İlgili 32 soru bulundu
Bulaşık makinesine tuz koymazsanız makineniz bu durumdan zarar görmez. Fakat makineye tuz eklediğinizde bulaşıklarınızın temizliği ve zarar görmemesi kapsamında verimli kullanım sürecini derhal hissedersiniz. Bu nedenle uzmanlar bulaşık makinesi tuzunun her durumda kullanılmasını tavsiye ederler.
Bir sonraki çevrimde aşırı köpük oluşumunu önlemek için parlatıcının dökülmüş kısımlarını bir bezle silin. Parlatıcı miktarı 0 ile 6 arasında değişen seviyelerde ayarlanabilir. Fabrika ayarı 5'tir. Parlatıcı miktarını yalnızca iz bıraktığında (ayarı düşürün) veya bulaşıklarda su kaldığında (ayarı yükseltin) değiştirin.
Bulaşık makinenizde oluşan pas lekelerini de limon tuzu ile temizleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken paslı bölgeye bir miktar limon tuzu döküp sıcak su ile de ıslatmak. Daha sonra bulaşık makinesini boş olarak çalıştırıp bu lekelerden kurtulabilirsiniz.
Paslanmış kaşıkların temizlenmesi için karbonat ve sirke karışımı kullanılabilir. Bir kase içerisinde karbonat ve sirke karıştırılır. Paslanmış kaşıklar bu karışım içerisinde bir süre bekletildikten sonra durulanır.
Diğer yandan bulaşık makinesi içerisinde herhangi bir yerde tuz olup olmadığı da incelenebilir. Bardakları, Tabakları Makine Neden Çizer? Özellikle hazne tam olarak kapanmamış ise ya da yanlış tuz dökümü gerçekleşmişse bu sebepten dolayı bardak ve tabaklar çizilir.
Galvanizleme, demir veya çelik üzerine koruyucu bir çinko kaplaması işlemi olarak ifade edilebilir. Çinko demirden yaklaşık 30 kat daha yavaş korozyona uğradığından, galvanizleme paslanmayı önlemenin ucuz ve etkili bir yolu olabilir.
Metal yüzeylerde tuz,yüzey bozulmasına ve paslanmaya neden olabilir.
Kullandığımız çatal kaşık ve bıçakların üzerinde oluşan çizikler ev ortamında giderilmesi mümkün değildir karbonat yada sirke vb. şeyler ile bu çiziklerin giderilmesi mümkün değildir tek çare profesyonel şekilde uygulama yapan polisaj firmalarıdır .
Filtre, makinenin içindeki büyük parçacıkları tutar ve zamanla tıkanabilir. Daha sonra makine içindeki tüm yüzeyleri bir bulaşık deterjanı ve sıcak su karışımı ile temizleyin. Makine içinde biriken kireç ve mineral tortularını gidermek için beyaz sirke veya bir limon suyu/karbonat karışımı kullanabilirsiniz.
Hayır, normal değil. Bu durum makinenizin yıkama suyunda aşırı miktarda bulaşık makinesi tuzu bulunmasından kaynaklanabilir. Haznenin kapağının düzgün şekilde kapatıldığından emin olun.
Yaygın kullanımda çatal, kaşık gibi parçalar, bulaşık makinesi sepetine kullanım kısımları yukarı, tutulan kısımları ise aşağı bakacak şekilde yerleştirilir. Eğer kalabalık bir misafir topluluğuna yemek verdiyseniz böyle yerleştirilen kaşıklardan bulaşık makinesi sepetini görmeniz bile mümkün olmayabilir.
Limon Suyu
Bir kaseyi limon suyuyla doldurun. Paslanmış bıçağı bu suya batırın ve 10-15 dakika bekletin. Ardından pası ovalayarak çıkartın. Ayrıca yarım adet limonu tuza batırarak paslı bıçağı silebilir ve pas lekelerinden kurtulabilirsiniz.
Çatal Kaşık Bıçak Setini Parlatma Yöntemi
Kararmış çatal bıçakları beyaz sirke ile temizleyin. 1 ölçek sirkeyi 8 ölçek sıcak suya karıştırın, çatal bıçağınızı ekleyin ve 5-10 dakika bekletin. Tüy bırakmayan bir bezle hemen durulayın ve kurulayın.
Kıyafetinize pas lekesi bulaşırsa, lekeli bölgeye limon suyu damlatın. Ardından lekeyi dağıtmadan bir bez yardımıyla silin. Daha sonra çamaşır makinesinde yıkayın. Kıyafetiniz kuruduktan sonra lekenin kaybolduğunu görebilirsiniz.
Yapılan ilk işlem genellikle lekenin üzerine limon suyu sıkmak ve biraz da tuz dökerek 5-10 dakika kadar bekletmektir. Bekledikten sonra hafifçe ovalayarak pas lekesinin hafiflemesi sağlanabilir.
Bulaşık makinelerinin bir çoğunda, bulaşık sepetlerinde oluşabilecek küçük hasarların, zamanla paslanarak bulaşık makinelerine ve kullanıcılara ciddi zararlar vermektedir.
Bardakların lekelenmelerinin sebebi nedir? Lekeli bardak oluşumunun iki ana sebebi vardır ve her ikisi de zaman içerisinde kullanım sonucunda ortaya çıkar: biri korozyon veya aşınma ve diğeri ise sert su kalıntılarına bağlı lekelenmelerdir.
Makinenizin ön kısmındaki tuşların olduğu bölümde yer alan parlatıcı ışığı yanıyorsa, haznedeki parlatıcı bitmiş olabilir.
Makinenin tuz haznesine konan bulaşık makinesi tuzunun ömrü suyun sertliğine bağlıdır. Bu nedenle haznenin belli periyotlarla kontrol edilmesi gerekir. Satın aldığınız bir paket bulaşık tuzu ortalama 2-3 ay gidecektir.
Tuz kullanımı gerekliliği
Tuz haznesi boş olduğunda ışık yanabilir. Üçü bir arada deterjan kullanıyorsanız tuz eklemenize gerek yoktur. Servis, ürün kurulumu için geldiğinde tuz kullanmanızı önermediyse, hazneye tuz eklemesi yapmanıza gerek yoktur. Tuz ışığının yanması da sorun olmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri