Deodorant ne kadar sıkılmalı ve hangisi ne miktarda kullanılmalı gibi sorular akıllarda yer almaktadır. Bu noktada tercihiniz ve ihtiyacınız göz önünde bulundurulmalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir nokta ise deodorantların vücudunuza ya da koltuk altınıza en az 15 cm lik mesafeden sıkılması gerektiğidir.
Alkol bazlı deodorantlar ise kullanım öncesinde çalkalama gerektirmez. Deodorant ve antiperspirant ürünler mutlaka doğrudan cilde uygulanmalıdır. Kıyafet üzerine uygulanan ürünler, kötü kokular ile mücadele edemez.
'Ne kadar fazla sıkarsam, o kadar iyidir' diye düşünmek hiç doğru değil. Her bir koltuk altı için 1- 2 saniyelik bir püskürtme idealdir. Roll-on Kullanırken: Yuvarlak roll-on başlığını koltuk altlarınızda iki – üç tur gezdirmeniz yeterli olacaktır.
Koltuk altına direkt sürülerek uygulanan bu ürünlerin, cilt üzerindeki emilimi hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Böylece ter bezlerinin salgıladığı istenmeyen kokuların da önüne geçilmiş oluyor.
Nasıl: Deodorantı terlemeden önce kullanın. Terledikten sonra kullanmanızın yararı olmadığını unutmayın.
İlgili 29 soru bulundu
Marketlerden aldığımız Deodorantlar ikiye ayrılır; Deodorantlar ve Antiperspirantlar. (Ambalajında yazar). Bu ürün deodoranttır. Yani etkisi 5-6 saat sürer, iz bırakmaz, terlemeyi engellemez.
- Parfümün yaydığı güzel koku çok daha uzun süre kendisini gösteriyor. Asli görevi olan teri önlemeyi uzun süre yapsa da deodoranttan uzun süre koku vermesi beklenmiyor. - Son olarak iki ürün arasında esans özü açısından da önemli fark var.
Her gün deodorant kullanımı gözenekleri tıkar ve çeşitli hastalıklara sebep olur. Deodorant kullanmadan önce koltuk altı su ve sabunla iyice yıkanmalıdır.
Nasıl ki parfüm deodorantın yerini tutmazsa, aynı şekilde deodorant da parfümün yerini tutmaz. Gün boyu güzel kokmak istiyorsanız, temiz teninize deodorant uyguladıktan sonra parfümünüzü sıkabilirsiniz.
Kullanım Önerileri: El, Ayak, Koltuk Altı, Meme Altı, Sırt, Kasık Bölgesi Gibi Bölgesel Terlemeler İçindir. Uygulama: Yatmadan Önce Ya Da Güne Başlamadan Önce Temiz Ve Kuru Cilde Sıkınız. Sıkılan Spreyin El İle Cilde İyice Yedirilmesine Özen Gösterilmelidir.
Hem roll-on hem de stick deodorantın kendine göre avantaj ve dezavantajları olduğu için bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Roll-on deodorantın uygulanması genellikle daha kolaydır ve deodoranttan daha az dağınıktır. Bununla birlikte, deodorant kötü kokuları kontrol etmede daha etkili olabilir.
Deodorantınızı Parfüm Gibi Kullanmayın
Duşunuzu yaptıktan sonra terleyen bölgelerinize sürmeniz gerekir. Amacı bakterilerin koku yapmasını engellemektir. İdeal olan önce deodorant kullanmak sonra da parfümü uygulamaktır.
Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
Deodorantlar, terlemeyi engelleyen kimyasallar içerirler. Bu yüzden ayaklarınıza deodorant sıkmak, ayaklarınızın terleyerek kokmasını engelleyecektir.
Ergenlik çağından sonra koltuk altı tüylerinin temizliği ve uygun deodorant kullanımı sıklaşmaya başlar. Ergenlik çağına gelmemiş, 16 yaşın altındaki çocuklar için deodorant kullanımı uygun değildir.
Parfüm, içerdiği kimyasal maddeler nedeniyle ciltle etkileşime geçebilir ve bazı insanlarda tahrişe yol açabilir. Koltuk altı da hassas bir bölge olduğundan parfüm kullanmak, ciltte yanmaya veya tahriş hissine neden olabilmektedir.
Kalıcı Bir Parfüm Kokusu için Ekstra Öneriler
Bileklerin iç kısmı, boyun ve ense bölgesi ve kulak arkasını içeren bu bölgeler vücut ısısının yüksek olduğu bölgeler olduğu için parfümün kalıcı olmasına yardımcı olur.
Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
Tek yapmanız gereken şey bir yemek kaşığı karbonatla bir yemek kaşığı limon suyunu karıştırmak. Koltuk altına sürüp bir süre beklettikten sonra durulayın. Diğer bir seçenek ise mısır nişastası ile az miktarda karbonatı karıştırmak ve fazla teri emmesi için koltuk altına uygulamaktır.
Parfüm sıvıdır. Şişede de sıvı çıkıncada da sıvıdır.Parfümü elinize sıkın kolonya gibi olduğunu görürsünüz ve kokusu yayılır.Deodorant ise şişede sıvı ama çıkınca gazdır. Tüp içindeki gaz gibi . Parfüm ile deodorant karıştırılmamalı.
Deodorant ile antiperspirant arasındaki fark nedir? Antiperspirantlar (pudralı deodorantlar), terlemeden kaynaklı oluşan ıslaklığı azaltır ve kötü vücut kokularına karşı etkin koruma sağlar.
Deodorant kullanabilirsiniz, ancak bunlar da terlemeyi engellemez, sadece ter kokusunun bastırılmasına yardımcı olur.
İlk dikkat edeceğiniz nokta, deodorantınızın koku giderici alüminyum bileşenlerini içermemesi olmalıdır. Alüminyum emilerek kan dolaşımına girerse vücutta birikir. Bunun Alzheimer hastalığına yol açabileceği öne sürülmektedir. Eğer deodorant etiketinde metil, etil, propil, benzil, butil yazılıysa o ürünü almayın.
Ne zaman: Banyodan hemen sonra!
Kullandığın deodoranttan en yüksek etkiyi almak ve kötü kokuları daha oluşmadan yok etmek için deodorantını banyodan çıktıktan hemen sonra uygulamalısın.
Deodorantlar aynı zamanda hoş koku veren parfümler de içerebilir ve bu şekilde hem güzel koku sağlar hem de kötü kokuyu önlerler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri