Deodorantın icadı kim tarafından bulundu tam olarak bilinmese de ABD tarafından ortaya çıktığı söylenir. Aynı zamanda 1941 senesinde de bu ürün, çeşitli böcek ve bakterileri öldürmek amacıyla da üretime çıkartılmıştır.
Antiperspirant (ter önleyici) ürünler, alüminyum tuzlardan oluşur. Cilt yüzeyine uygulandığında terlemeyi önleyici bileşenler ter ve nem içinde çözünmektedir. Cildin üzerinde geçici bir kapatıcılık etkisi oluşturur. Alüminyum tuzlar antiperspirantların aktif içerikleridir.
Aerosol içerisinde basıncı fazla olan itici gazlar dış ortama çıktığında basınç azalırken ısının bu kanına göre düşmesi gerekmekte. Bu nedenle cildinize temas eden aerosolün içeriği ne olursa olsun deride soğuğun olumsuz etkisine neden olacaktır. .
Etkili bir kullanım için temiz vücuda uygulanmaları tavsiye edilen parfüm çeşitleri, deodorantlara göre daha yoğun esans içerir. Deodorantlar, parfümlerden farklı olarak özellikle koltuk altı gibi sık ve yoğun şekilde ter üreten bölgelerde meydana gelebilecek vücut kokularını önlemek amacıyla kullanılır.
Malzemeler: 1 su bardağı içme suyu, 1 yemek kaşığı karbonat, kokusunu sevdiğiniz bir esans yağdan 5 damla. Karbonatı ılık içme suyunda iyice eriyene kadar karıştırın, esans yağı ekleyin, sprey deodorantınız hazır. Her kullanımdan önce çalkalamayı unutmayın.
İlgili 32 soru bulundu
1888'de ilk ticarî deodorant olan Mum, Pensilvanya, Philadelphia'daki bir Amerikan mucidi tarafından geliştirilmiş ve patent sahibi olmuştur, ancak adı tarihi kayıtlarda geçmemektedir.
Ergenlik çağından sonra koltuk altı tüylerinin temizliği ve uygun deodorant kullanımı sıklaşmaya başlar. Ergenlik çağına gelmemiş, 16 yaşın altındaki çocuklar için deodorant kullanımı uygun değildir.
Deodorant yerine: elma sirkesi
Elma sirkesi, anti-bakteriyel özellikleri sayesinde koltuk altınızdaki bakteriyel büyümeye karşı savaşır. Bir kaseye elma sirkesi dökün ve bir parça pamuğu elma sirkesine batırarak koltuk altınıza uygulayın. Bu, cildin pH'ını azaltacak, böylece koltuk altı kokusunu ortadan kaldıracaktır.
Deodorantlar aynı zamanda hoş koku veren parfümler de içerebilir ve bu şekilde hem güzel koku sağlar hem de kötü kokuyu önlerler.
Alkol bazlı deodorantlar ise kullanım öncesinde çalkalama gerektirmez. Deodorant ve antiperspirant ürünler mutlaka doğrudan cilde uygulanmalıdır. Kıyafet üzerine uygulanan ürünler, kötü kokular ile mücadele edemez.
Deodorantı kıyafetlerinizin üzerine sıkmayın. Direkt koltuk altına uygulamalısınız. Ne zaman: Duştan hemen sonra koltuk altına sıkılabilir.
Temiz ve Kuru Cilde Uygulama Yapın
Uygulama için en doğru zamanın duş sonrası olduğunu söylemek yanlış olmaz. Terlemiş koltuk altlarını antiperspirant içeriklerle buluşturmak, sanıldığının aksine ter kokusunu gidermiyor, daha kötü bir kokunun yükselmesine sebep oluyor.
Deodorantınızı Parfüm Gibi Kullanmayın
Duşunuzu yaptıktan sonra terleyen bölgelerinize sürmeniz gerekir. Amacı bakterilerin koku yapmasını engellemektir. İdeal olan önce deodorant kullanmak sonra da parfümü uygulamaktır.
Roll-on, koltuk altı sticklerine gelecek olursak içeriği dolayısıyla hassas vücutlarda çok ciddi tahrişe sebep olabilir. Kanser yapma riski hakkında kesin bir şey söylemek mümkün olmasada gerekmediği sürece uzak durmakta fayda olduğunu bilmekte fayda var.
Deodorantlar, terlemeyi engelleyen kimyasallar içerirler. Bu yüzden ayaklarınıza deodorant sıkmak, ayaklarınızın terleyerek kokmasını engelleyecektir.
Her gün deodorant kullanımı gözenekleri tıkar ve çeşitli hastalıklara sebep olur. Deodorant kullanmadan önce koltuk altı su ve sabunla iyice yıkanmalıdır.
Deodorant Kıyafete Sıkılır mı? Deodorantı kıyafetlere veya terli olan bölgeye sıkmaktan kaçınmak gerekiyor.
İsveç'teki Karolinska Enstitüsü ve Oxford Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen araştırma, insanların kültürleri ne olursa olsun koku alma konusunda benzer tercihleri paylaştığını ortaya koydu. Sonuçlara göre en hoş koku vanilya olurken onu şeftali takip etti.
Roll-on deodorantın uygulanması genellikle daha kolaydır ve deodoranttan daha az dağınıktır. Bununla birlikte, deodorant kötü kokuları kontrol etmede daha etkili olabilir.
Küçük çocukların ter kokmamasının sebebi ise apokrin bezlerinin ergenlik çağına kadar çalışmamasıdır. Ergenlik çağı ile birlikte aktif hale gelmektedir.
İlk dikkat edeceğiniz nokta, deodorantınızın koku giderici alüminyum bileşenlerini içermemesi olmalıdır. Alüminyum emilerek kan dolaşımına girerse vücutta birikir. Bunun Alzheimer hastalığına yol açabileceği öne sürülmektedir. Eğer deodorant etiketinde metil, etil, propil, benzil, butil yazılıysa o ürünü almayın.
- Parfümün yaydığı güzel koku çok daha uzun süre kendisini gösteriyor. Asli görevi olan teri önlemeyi uzun süre yapsa da deodoranttan uzun süre koku vermesi beklenmiyor. - Son olarak iki ürün arasında esans özü açısından da önemli fark var.
Ter kokusuna karşı etkilidir
INCIA Kadınlar İçin Doğal Roll On deodorant içeriğinde bulunan doğal mineral tuzu sayesinde ter kokusuna sebep olan bakterilerin çoğalmasını engeller. Doğal bir süreç olan terlemeye engel olmaz.
Marketlerden aldığımız Deodorantlar ikiye ayrılır; Deodorantlar ve Antiperspirantlar. (Ambalajında yazar). Bu ürün deodoranttır. Yani etkisi 5-6 saat sürer, iz bırakmaz, terlemeyi engellemez.
Antiperspirant veya deodorant kullanırken karşılaştığınız hassasiyetlerden endişe ediyorsanız, doktorunuzla veya sağlık uzmanınızla görüşün. Rexona, alerji, egzema veya hassas cilt gibi cilt sorunlarına sahip olan kadınlar ve erkekler için alüminyum içermeyen ürünler sunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri