Bu felsefe aynayı kesinlikle yatak odasında bulundurmaz. Çünkü “yin” (sakin, durgun) olması gereken bir yatak odasında aynalar ortama “yang” (canlı, aktif) enerji sağlarlar. Bunun sonucunda da delik deşik bir uyku hali, huzursuzluk, uykusuzluk gibi sorunlar ortaya çıkar. Chi'yi hareket ettirip canlandırır.
Gece uyumak için yatağa girdiğinizde dışarıdan gelen uyarıcılara karşı zihin kendini kapatır ve gevşemeye başlar. Ancak yatağın tam karşısında duran ve her detayı yansıtan bir ayna sizi sürekli uyarır ve dikkatinizi dağıtarak, uykunuzun kaçmasına neden olabilir.
Yatak odasında ayna bulundurmak, birçok kişi için pratik bir çözüm olsa da minimal boyutlu aynalar haricinde tercih edilmesi önerilmez. Özellikle yatak hizasında aynaların konumlandırılmaması tavsiye edilir. İyi enerji noktasında, yatak odasında bulundurulan aynaların kişileri olumsuz etkilediği bilinmektedir.
Evde ayna bulundurmak caizdir. Bunu yasaklayan hiçbir sahih hadis yoktur!
Aynaya akseden kadının yüzü veya vücudunun başka bir tarafına bakmak dinen caizdir. Çünkü o hakiki değil hayalidir. Ancak fitneye vesile olduğu taktirde hayali de olsa haram olur. Kadın fotoğrafı ile televizyon, bilgisayarda görünen kadın da böyledir.
İlgili 40 soru bulundu
Yatak odanızda ayna bulundurmayın!
Çünkü “yin” (sakin, durgun) olması gereken bir yatak odasında aynalar ortama “yang” (canlı, aktif) enerji sağlarlar. Bunun sonucunda da delik deşik bir uyku hali, huzursuzluk, uykusuzluk gibi sorunlar ortaya çıkar. Chi'yi hareket ettirip canlandırır.
Bu ve benzeri rivayetlere dayanılarak ahlâk ve âdâb kitaplarında birer temizlik aracı olarak ayna ve tarak kullanmanın, güzel koku sürünmenin müstehap olduğu belirtilir. Bugün halk arasında geceleri aynaya bakmanın günah olduğuna dair bir kanaat mevcutsa da bunun dinî bir dayanağı yoktur.
Aynadan ruh ve cinleri görenler, geleceği görebilenler, gece aynaya bakmanın uğursuzluk getirmesi, yatak odalarında ise aynaların kullanılmadığında üzerine örtü örtülmesi gerektiği gibi inanışlar bulunmaktadır. Bu ve bunun gibi onlarca mucize, inanış ve korku aynalara yüklenmektedir.
Ayna materyal olarak gece veya gündüz arasındaki ışık ve sıcaklık farkından etkilenip fiziksel ya da kimyasal değişime uğramaz. Bu nedenle fonksiyonu değişmez. Bu yüzden de gece bakılmaması için bir sebep yoktur.
Şaman, aynaya bakarak gelecekten haber verir veya kendi ruhunu görebilir. Gözle görünmeyen varlıkları gösterir. Erlik Han, yanında bir ayna gezdirir ve buna baktığında insanların işledikleri tüm günahları görür. Gece aynaya bakmak, uğursuzluk getireceği düşüncesiyle hoş karşılanmaz.
4- Yatak odasında yatağın çift görünmesine neden olan aynalardan uzak dur. Yani yatak odanda ayna varsa da yatağa bakmasın! Eğer böyle bir ayna varsa onu mutlaka kapat.
Asılmaları için en uygun duvar doğu ve güneydoğu duvarlarıdır. Ahşap çerçeveler ayrıca güney duvarına da uygundur. Dalgalı şekilli çerçevesi olan aynalar mekanda su elementini temsil ederler. Metalik veya siyah çerçeve içinde kuzey duvarını süsleyebilirler.
- Aynaya bakmak sünnettir.
İnsanın yüzünde burnunda kirler varsa bu vasıtayla görür, temizler, kimseyi rahatsız etmemiş olur. - Ancak her şeyde olduğu gibi aynaya bakmakta da aşırılıklar doğru değildir.
Yatak Odasında Dresuar Kullanımı
Dekoratif bir ayna ile birlikte tamamlanan dresuar, yatak odasında kullanıldığı için genellikle raflarında ve çekmecelerinde kıyafetlere yer verilir.
🔹 Çukur ayna, görüntüyü ters gösterir.
Sır adı verilen bu metal kaplama, aynanın ışığı yansıtarak görüntü vermesini sağlar. Kolayca şekil verilip cilalanabilmeleri, böylelikle pürüzsüz hâle getirilebilmeleri ve dayanıklı olmaları sebebiyle metaller, ayna yapımında çok eskiden beri kullanılırdı.
Hasta zamanının büyük bir bölümünü ayna karşısında geçirir
Dismorfofobi bozukluğu, kişinin bedensel görünümünün bir ayrıntısını aşırı önemsemesi ve bununla ilgili çeşitli biçimlerde uğraşarak zamanının pek çoğunu bu ayrıntıyla ya da dolaylı biçimde onunla bağlantılı şeylerle geçirmesi halidir.
247- İhramlının süslenmek amacıyla aynaya bakması caiz değildir. Ama diğer bir amaçla bakarsa sakıncası yoktur.
Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoterapist Mehmet Başkak, halk arasında 'ayna hastalığı' olarak bilinen dismorfofobi hakkında önemli bilgiler verdi: Dismorfofobi olarak da bilinen beden dismorfik bozukluğu, dünya çapında sıkça görülen şiddetli bir zihinsel rahatsızlıktır.
Feng Shui'ye göre yatak odası renkleri sakinleştirici ve rahatlatıcı tonlarda olmalıdır. Bunlar arasında mavi, yeşil, gri, bej ve açık pembe gibi renkler yer alır. Bu renklerin kullanılması, stresi azaltır ve uyku kalitesini arttırabilir. Feng Shui yatak odası için sakin ve yumuşak tonlar kullanılmalıdır.
Kırmızı, sarı, turuncu ve kan akışınızın hızlanmasına neden olan diğer canlı renkleri yatak odanızdan uzak tutmalısınız. Yatak odanızda kahverengi tonları tercih etmek sakin ve dingin bir uyku için yeterli olacaktır. Yatak odasında televizyon ve modemin bulunması, gece boyu radyasyona maruz kalmanıza neden olur.
Rüyada Ayna Silmek
Rüyada ayna sildiğini görmek ünlü olmaya delalettir. Bir aynayı sildiğini ve parlattığını gören içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtulur. Bir başka rivayete göre de: Rüyada ayna temizlemek, hayal ve gururdur. Bazı tabirciler, ayna kadındır, dediler.
Kötü enerjiyi geri yansıtmak için ayna kullanmanın nazara iyi geldiği söylenir. Bu yöntem Çin'de kullanılır. Tek yapman gereken aynayı evin ön penceresine ya da kapısına asmaktır. Hindistan'daki bazı insanlar da nazarı uzak tutmak ya da iyileştirmek için aynalardan faydalanır.
İnanışa göre yedi günlük yas döneminde ayna kullanımı yasaktır. Ölü evinde bulunan aynaların ya üzerleri örtülür ya da ters çevrilir. Burada amaç insanın aynada yansımasını görüp dikkatinin dağılmaması dolayısıyla ölüye ve Tanrı'ya saygısızlık yapmamakla birlikte ölünün ruhunun gömülene kadar orada dolaşmasıdır.
Metal işlemeli aynaya ne dersiniz
Çok sade, açık renklerin hakim olduğu bir banyoda birazcık şatafatlı bir görünüm istiyorsunuz ama abartıya da kaçmak istemiyorsunuz. Bunun için faydalanabileceğiniz şey banyodaki ayna olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri