Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgesinde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı. Alınan kararların Elâzığ hariç 10 ilde geçerli olacağını söyleyen Bakan Özer, “Lise öğrencileri başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçecek.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde sınıfta kalma uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgesinde Elazığ hariç 10 ilde sınıfta kalma olmayacağını açıkladı.
Depremler odak derinliklerine göre sınıflandırılabilir.Bu sınıflandırma tektonik depremler için geçerlidir.Yerin 0-60 km.derinliğinde olan depremler sığ deprem olarak nitelenir.Yerin 70-300 km.derinliklerinde olan depremler orta derinlikte olan depremlerdir.Derin depremler ise yerin 300 km.den fazla derinliğinde olan ...
İlgili 30 soru bulundu
Yapılan açıklamada depremin seviyesinin dördüncü seviye olarak belirlendiği aktarıldı. DÖRDÜNCÜ SEVİYE ALARM NEDİR? Dördüncü seviye alarm, acil durumlar ve ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalınan durumlarda zikredilen bir alarm türüdür. Acil müdahale gerektiğini bildirmektedir.
2 inci derece deprem bölgelerinde deprem tehlikesi ise 3 üncü dereceden daha fazladır. Ancak, en fazla deprem riski taşıyan bölgeler 1 inci derece deprem bölgeleridir. Şiddetli bir deprem can ve mal kaybına sebep olabilir.
DEPREM BÖLGESİNDEKİ İLLERDE ÖĞRENCİLER İÇİN İKİNCİ DÖNEMDE DEVAM KOŞULU ARANMAYACAK.
Devam zorunluluğu depremden etkilenen 11 ilde kaldırıldı. Buna göre Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ ve Adıyaman'daki okullarda ikinci dönem devam zorunluluğu olmayacak. Şurada Paylaş!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgesinde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı. Alınan kararların Elâzığ hariç 10 ilde geçerli olacağını söyleyen Bakan Özer, “Lise öğrencileri başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçecek.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi.
puanının en az 70, olması gerekir. 10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
Ortaokulda sınıfta kalma uygulaması, yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar vermesi şeklindedir. Liselerde ise 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren sınıf tekrarı uygulaması geri gelmiştir.
Deprem bölgesinde öğrencilerin sınıf geçme süreci nasıl olacak? Milli Eğitim Bakanı Özer: 1. dönem notu yüksekse o geçerli olacak. 2. dönem notu yüksekse ortalama söz konusu. Öğrencinin lehine bir yaklaşım olacak.
Deprem bölgesi Gaziantep'te yaşıyorum. Okullarda devam şartı aranmıyor fakat bazı okullar da zorunlu olmasa da bazı okullarda ise sınava girmek zorunlu tutuluyor.
Peki, depremzedelere ek kontenjan nasıl olacak? Yükseköğretim Kurulu (YÖK), depremden etkilenen illerde ikamet eden adaylara kendi illerindeki üniversitelere yerleşirken genel kontenjanda herhangi bir eksiltmeye gitmeden yüzde 25 ek kontenjan ayrılmasını kararlaştırdı.
Özer, şunları söyledi: "Deprem bölgesinde eğitim alan öğrencilerimizin 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde devam mecburiyeti bulunmuyor. Aldığımız bu karara deprem felaketi nedeniyle on ilden diğer illere nakil yaptıran öğrencilerimizi de dâhil ettik.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, başvuruları bugün başlayan Liselere Geçiş Sistemi'ne ilişkin, deprem bölgesindeki öğrencilerin, isterlerse bölgelerindeki okullarda, istemezlerse farklı illerdeki istedikleri okullarda sınava girebileceklerini söyledi.
Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek. Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.
"Yıl sonu ortalamasında normalde birinci dönem ve ikinci dönem performansı birlikte değerlendiriliyor. Ancak bu sene deprem bölgesinde farklı bir uygulamamız var. Eğer öğrencinin ikinci dönem notu düşükse yıl sonu ortalaması için birinci dönem notu esas alınacak.
Ziya Selçuk, "Birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Not ortalamaları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler.
Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 34 yaş üstü kadınlara devlet üniversitelerinde ek kontenjan, depremzede öğrencilere ise deprem bölgesindeki devlet üniversitelerinde genel kontenjanın dışında ilave yüzde 25 ek kontenjan tanımladığını hatırlatarak detayları hakkında bilgi veren Sarar, şu ifadeleri kullandı.
AFAD ve uzmanların açıklamasına göre Türkiye'de fay hattı olmayan veya deprem riskinin en az olduğu illerin arasında Ankara, Antalya, Sinop ve Zonguldak bulunuyor.
'Karlıova'dan Kuzey Anadolu fayı geçiyor ve bu fay dünyanın en tehlikeli fayı. Bir de Doğu Anadolu fayı var, Karlıova'dan Malatya'ya ve Hatay'a doğru. Daha yeni depremler oldu, on binlerce insanımız öldü.
Bu kapsamda dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller en az riskli sayılırken, birinci ve üçüncü grupta yer alan iller ise en yüksek deprem risklerini barındırmaktadır. Birinci derecede riskli bölgeler arasında İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli gibi iller ilk sırada yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri