Evleri yıkılan veya oturulmayacak durumda olan kişiler için hak sahipliği başvuru dönemi sürüyor. AFAD, hak sahipliği başvuru süreciyle ilgili duyuru paylaştı. Yapılan duyuruda; " 60 günlük hak sahipliği başvuru dönemi 30 Mayıs 2023 tarihi itibariyle baslamış olup, 30 temmuz 2023 tarihi itibariyle son bulacaktır.
AFAD Hak Sahipliği için bu zamana kadar hiç başvuru yapamayan vatandaşlarımız için ek başvuru süresi verilecektir. Başvurular 27-28 Kasım 2023 tarihleri arasında 2 gün sürecektir.
Başvurular, 16-17 Kasım 2023 tarihleri arasında 2 gün sürecek olup daha öncesinde AFAD Hak Sahipliği başvurusu yapamayan vatandaşlarımız yapabilecektir. Vatandaşlarımız E-Devlet üzerinden başvuru yapabilecekleri gibi herhangi bir Başvuru Ofisine de giderek başvurularını yapabilirler.
Hak sahipliği başvuruları, E-Devlet üzerinden ya da AFAD İl Müdürlüğü tarafından belirlenen Merkezlerde ve Kaymakamlıklarda yapılabilecek. Afet Konutları AFAD adına TOKİ tarafından inşa edilecek. Afet konutlarının, işyerlerinin kat sayısı, metrekaresi, oda sayısı gibi detaylar projelendirme aşamasında netleşecek.
Hatay'da, depremlerde evleri yıkılan veya ağır hasar alan 246 bin afetzede hak sahipliği başvurusu yaptı. Başvurularda ilk değerlendirme tamamlanırken, 15 günlük askı sürecine geçildi.
İlgili 21 soru bulundu
Giriş yapmak için T.C Kimlik numarası ile birlikte e-devlet şifresini kutulara girerek "Gönder" seçeneğine tıklamanız gerekiyor. ) - Arama bölümü üzerinden "AFAD Hak Sahipliği Başvuru Sonucu Sorgulama" bölümüne gidin. -İstenilen bilgileri doldurarak sorgulama yapın.
Hak sahipliği başvuruları Malatya'da 8 Kasım, Hatay'da ise 6 Kasım'da sona erecek.
Degerli Afetzede, Kozan ve Feke ilçeleri için 60 günlük hak sahipliği başvuru dönemi 2 Ekim 2023 tarihi itibariyle baslamış olup, 2 Aralık 2023 tarihi itibariyle son bulacaktır. Siz değerli afetzedelerimizin E-devlet üzerinden başvurularını yapmaları önem arz etmektedir.
Evleri yıkılan veya oturulmayacak durumda olan kişiler için hak sahipliği başvuru dönemi sürüyor. AFAD, hak sahipliği başvuru süreciyle ilgili duyuru paylaştı. Yapılan duyuruda; " 60 günlük hak sahipliği başvuru dönemi 30 Mayıs 2023 tarihi itibariyle baslamış olup, 30 temmuz 2023 tarihi itibariyle son bulacaktır.
Afetzede hak sahipliği başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Afetzede Hak Sahipliği başvuruları, e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Açılan ekran AFAD'ın sayfasına yönlendirecektir. AFAD'a kayıt yaptırdıktan sonra afetzede hak sahipliğinden yararlanılabilir.
Afetzedelerden konut, işyeri ve ahır yapımı veya onarım yardımı almak isteyenlerin yasal ilan süresi içerisinde (30.05.2023-28.07.2023) Hak Sahipliği ve Borçlandırma işlemleri için e-Devlet kapısı sistemi üzerinden veya müracaat işlemini yapamayan vatandaşlarımızın İlçemizde bulunan Başvuru Noktalarına müracaatı ...
Mülkiyet sahibi olan kişinin gerçek kişi olması. Vakıf ve dernek gibi tüzel kişilikler hak sahibi olamazlar. Söz konusu mülkün belge talebinde bulunan şahsa ait bir arazide ve inşaat ruhsatlı olarak inşa edilmiş olması. Belge talebinde bulunan vatandaşın DASK poliçesine sahip olması.
Hak sahipliği başvuru sonuçları, e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor.
Hak sahipliği başvuru süresi 60 GÜN olduğunu lütfen unutmayın. Aksi halde talep hakkınız kalmayacaktır. Hak sahipliği başvuruları, E-Devlet üzerinden ya da AFAD İl Müdürlüğü tarafından belirlenen Merkezlerde ve Kaymakamlıklarda yapılabilecek.
Hak sahiplerinin kredi geri ödemelerinin Bakanlıkça takip edileceği bilgisine yer verilen karara göre, hak sahiplerine konut için 750 bin, ahır bulunan konut için 1 milyon ve işyeri için de 400 bin lira olarak 2 yıl ödemesiz olmak üzere, toplam azami 10 yıl vadeli ve faizsiz olarak en fazla üç bağımsız bölüm için kredi ...
Afetzede Hak Sahipliği, afetzedelerin, yıkılan veya ağır hasar gören binalarla olan mülkiyet ilişkilerini ve yeniden yapılacak binalardan veya verilecek inşaat kredisinden yararlanabilme durumlarını bildirmektedir.
Komisyon kararlarında hak sahiplikleri uygun görülmeyen vatandaşlarımız 02-13 Kasım 2023 tarihleri arasında ilçelerinin ilan tarihlerine göre; ilan tarihinden itibaren 15 günlük süre içerisinde itiraz başvurusu yapacaklardır.
06.02.2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında vatandaşlarımız tarafından yapılan hak sahipliği başvuruları sonuçlandırılmış olup, 23/10/2023-06/11/2023 tarihleri arasında 15 gün süre ile Mahalle Muhtarlıklarında ilan edilecektir.
Bilindiği üzere başvurular yapıldığında zaten “Değerlendirme aşamasında” şeklinde bir ifade yer alıyor. Bu da henüz herhangi bir gelişme olmadığını ve sürecin takip edilmesi gerektiğini, değerlendirme aşamasının sürdüğünü ifade ediyor.
Hak Sahipliği için Talep ve Taahhütname Başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecektir. günlerinde başvuruları alınacaktır. Sonraki günlerde herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir.
Deprem kira başvurusu, e-Devlet platformu üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Bunun için platforma giriş yapıldıktan sonra AFAD'ın Afetzede Barınma Desteği sayfasına erişim yeterlidir. Başvuru sonucunu öğrenmek isteyenler de aynı sayfayı ziyaret ederek gerekli sorgulamayı yapabilir.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca e devlet üzerinden açılan AFAD'ın “Afetzade Barınma Desteği” ekranından depremde zarar görmüş ev sahipleri, kiracılar başvuru yapabilir.
Afet Sebebi ile Hak Sahibi Olanların Tespiti Yönetmeliği'nin 9. maddesine göre aynı ilçede ikinci bir evi olan depremzedeler kalıcı konut hakkından ve konut kredisinden yararlanamıyor. Ancak farklı ilçelerde evi olanlar bu haklardan yararlanabiliyor.
2) Hak Sahipliği itiraz başvurusunu nereden/nerelerden yapabilirim? Öğrenmiş olduğunuz sonucu ( Kabul/Red ) ilçelerde bulunan "Hak Sahipliği Ofisleri" veya "E-Devlet" üzerinden İtiraz Başvurusunda bulunabilirsiniz.
Müşterek mülkiyet; bir taşınmaz üzerinde birden fazla kişinin hak sahibi olmasına ve bu taşınmazın fiilen bölüşülmemesi durumuna denilir. Hukuki işlemler ya da kanuni bir hak sonucu doğan müşterek mülkiyet, genellikle miras sonrasında ortaya çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri