Yapılan bir işin en önemli noktasında iken o işi yapmanın farklı bir yolu denenmez, var olan yöntemle devam edilir.
Dereyi Geçerken At Değiştirilmez Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Eğer bir iş yapılmaktaysa ve o işin en önemli noktası gerçekleştiriliyorsa, tam da bu noktada işi yaparken uygulanan yöntem değiştirilmemelidir. Kullanılmakta olan yöntemle devam edilmeli ve işte bu yöntemle bitirilmelidir.
IRMAKTAN GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI.
Acele İle Menzil Alınmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Acele ederek, sabırsız davranarak daha hızlı sonucun alınacağı düşünülmemelidir. İnsanları sonuca götüren şeyler aceleci davranmak değil, tam tersine telaşsız ve tedbirli davranmaktır.
[1] Daha önce bir zarara uğramış kimse, kendisine aynı zararı verecek şeyden korkmaz.
İlgili 39 soru bulundu
Yapılan bir işin en önemli noktasında iken o işi yapmanın farklı bir yolu denenmez, var olan yöntemle devam edilir.
Cevap: bir yöntemden başka bir yönteme geçiş tehlikeli bir durum veya zamanda yapılmamalıdır.
Durmadan akan suya uyuyor denilebilir de sesi çıkmayan, kıpırdamayan düşmana uyuyor denilemez. fırsat beklemektedir.
Bu atasözü, cümle içinde kullanıldığı zaman kişinin nasıl bir hayatı olduğunun yaşam tarzı ve yaşadığı ortamla aslında doğrudan ilişkili olduğu anlatılır. Örneğin, Evi tertemiz, aslan yattığı yerden belli olur. Cümlesinde olduğu gibi kişinin karakterini ve davranışlarını yaşadığı ortamın etkilediğini ifade eder.
[1] Esirgediğimiz, üzerine titrediğimiz şeye her halde bir zarar gelir.
[1] Bilgisiz, görgüsüz kimse, ince, güzel şeylerin zevkine varamaz; değerini ölçemez.
ISIRACAK İT (KÖPEK) DİŞİNİ (DİŞLERİNİ) GÖSTERMEZ ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI. Kötülük edecek kimse önceden haber vermez, belli etmez. Ortaklık Öküzden, Başlı Başına Buzağı Yeğdir atasözünün anlamı demek?
Araba Devrilince Yol Gösteren Çok Olur atasözünün anlamı; iş işten geçtikten sonra, olması gerektiği zamanda değil de, her şey olup bittikten akıl veren, fikrini söyleyen çok olur manasında kullanılan bir atasözüdür.
Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre "Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer" atasözü; "Bir olaydan gerekli dersi alan, zarar gören kimse; ona benzer bir işle karşılaştığında uyanık davranır; tedbirli olur" anlamında kullanılır.
Yol Bilenle Yürüyen, Yorulmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir işi yoluyla, yöntemiyle yapan kolay yapar.
Kaz gelen yerden tavuk esirgenmez atasözüne göre büyük çıkarlar ve menfaatler elde etmek için küçük fedakarlıklar yapmak gerektiği belirtilir. Buna göre büyük kazançlar elde edilmesi için de ufak tefek sıkıntılara girilebileceği açıklanır. BU atasözü pek çok alanda rahat bir şekilde kullanılabilir.
[1] Bir insan işini acele ile yapıp hemen bitirmek isterse işi yaparken işini şaşırır ve sona erdiremez.
[1] Birbirleriyle anlaşamayan, kavga eden iki kişinin arasını bulacak bir akıllı çıkar. Böyle biriçıkmazsa aynı işi mahkemeler görür.
İşleyen demir pas tutmaz atasözü, başka bir durumun insanlara uyarlanmış halidir. Bu atasözünün anlamı sürekli çalışan ve hareket eden insanın parlaması demektir. Yani çalışan ve hareketli olan kimselerin hem sağlık açısından hem de güç kuvvet açısından her daim verimli olabileceği anlatılmak istenmiştir.
İki Baş Bir Kazanda Kaynamaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ayrı ayrı düşünceleri ve kişilikleri bulunan iki kişi bir arada yaşayamaz, bir işi birlikte yapamazlar.
Eşek gibi TDK sözlük anlamı şu şekildedir: kaba, düşüncesiz.
Eşek hoşaftan ne anlar sözünün doğrusu 'eşek hoş laftan ne anlardır' şeklinde yapılan düzeltmeler(!) doğru değildir. Zira atasözünün devamı vardır ve şu şekildedir: "Eşek hoşaftan ne anlar; suyunu içer, tanesini bırakır." "Su küçüğün, söz büyüğün."
EŞEK HOŞAFTAN NE ANLAR (SUYUNU İÇER, TANESİNİ BIRAKIR) ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI. Bilgisiz, görgüsüz kimse ince, güzel şeylerin zevkine varamaz, değerini ölçemez.
Ummadığın Taş Baş Yarar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: küçük veya önemsiz şeyler de çoğu kez büyük etkiler yapabilir.
MIZRAK ÇUVALA SIĞMAZ NE DEMEK? Mızrak Çuvala Sığmaz ata sözü kısaca "herkesin gözü önündeki gerçekler örtbas edilemez." anlamına gelmektedir. Ayrıca, "Güneş gibi ortada olan ve insanların dikkatinden kaçmayan bir şeyi saklamanın mantıklı bir açıklaması olamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri