Deri Ceket: Deri mont bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi ise montların muhafaza edildiği yer. Deri montlar organik ve nefes alan bir yapıya sahip olduklarından dolayı, kesinlikle hava alan yerlerde muhafaza edilmeli.
Saklama yöntemi de en az kullanma şekli kadar mühim bir konu. Bu yüzden ceketinizi geniş ve destekli bir askı yardımıyla gardırobunuzda saklayın. E, deri doğal malzemeden olduğu için nefes alması gerekiyor. Sakın poşetle kaplayarak gardırobunuza koymayın.
<#text> 4- Deri ceketleri saklama yönteminiz de, kullanma şekliniz kadar önemli. Hatalı saklama nedeiyle oluşacak çizgileri engellemek için ceketinizi geniş ve destekli bir askıya asmanız gerek. E, deri doğal bir madde olduğu için, kuru bir ortamda nefes alması gerekiyor.
Deri eşyaları hiçbir zaman plastik ya da hava geçirmeyen kılıflarda saklamayın. Bu, derinin kurumasına yol açar. Islak veya nemli derinin doğal olarak ve herhangi bir ısı kaynağından uzakta kurumasına izin verin. Derinin esnekliğini yeniden elde edebilmek için bir şekil verici kullanabilirsiniz.
Ürünü direkt güneş ışığı altında uzun müddet bırakmayınız. Ürünü sert darbelerden muhafaza ediniz. Özellikle kurutmak için bile olsa kesinlikle ütü yaklaştırmayınız ve elektrikli ısıtıcı gibi ısı kaynaklarından en az 1 metre uzak tutunuz.
İlgili 41 soru bulundu
Suni Deri Bakımı
Suni deriyi asla ütülemeye çalışmamalısınız. Fazla güneş ışığından uzak tutmalısınız. Rutubetli ya da tozlu yerlerde suni deriden imal edilmiş ürünler kullanmamalısınız. Gazete ve dergi ürünleri, suni deri koltuk üzerine koymamalısınız.
Deri Dokusu
Yumuşacık ve hafif esnek olan hakiki deri kumaşlar, kolay katlanabilir ve katlama izleri oluşturmaz.
Suni deri genellikle kumaş bazlı malzemeden yapılır, bu nedenle gerçek deri kadar sağlam olmayacaktır. Suni derinin ömrü genellikle hakiki derinin 1 / 3'ü kadardır.
Deri ceketler yağmurlu havaların bol olduğu mevsim geçişlerinde ve kış aylarında kıyafet dolabında bulunması gereken kilit parçalardan.
Hakiki deri ceket bakımı yaparken sadece kuru temizleme işlemi uygulanmalıdır. Eğer ceketiniz çok kirlendiyse temiz suyla bezinizi ıslatıp deri ceketinizi temizleyebilirsiniz. Hakiki deri ceket bakımını ortalama olarak haftada 2 defa yaptığınızda kumaşının ilk günkü gibi kalmasını sağlayabilirsiniz.
Mutlaka sürülmesi istenirse, bilen birinin sürmesi daha iyidir .. Ayrıca krem yapışkan olduğundan çok toz kendine çekecektir, o yüzden de biz krem, yağ veya vazelin gibi ürünlerin sürülmesini tavsiye etmiyoruz. Deri Montum Yağmurda Çok Islandı, Ne Yapmalıyım ?
Deri kıyafetler babadan oğula gibi uzun uzun yıllar kullanılabilir. Bir deri tam 15 yıl kullanılabilir arada bakım da yapılınca daha da uzun süre kullanılabilir.
Deri ceketi yıkarken kesinlikle ılık su kullanmak gerekir. Doğrudan sabun ya da temizlik malzemesini ceketin yüzeyine uygulamaktan kaçının. Suyu sabun ile köpürttükten sonra ceketi suyun içerisine alarak, kısa bir süre lekeli bölgeleri çitileyerek işleme sürdürebilirsiniz.
Deri ceket nasıl yıkanır da araştırılan konular arasında yer almaktadır. Deri ceketlerin çamaşır makinesinde yıkanması tavsiye edilen bir uygulama değildir. Çamaşır makinesinde yıkanan deri ceketler büyük zararlar alabilir. Dökülme gibi sorunlarla karşılaşılabilir.
Deri ceket ve montları, güneş de dahil olmak üzere aşırı ısı kaynaklarından, keskin ısı değişimlerinden ve rutubetten korumak gerekir. Ayrıca yüzeyi, en az 6 ayda bir vazelin ya da el kremi ile nemlendirilmelidir. Biraz pamuk alıp nemlendirici malzemenize batırdıktan sonra yüzeyinde gezdirerek bu işlemi yapabilirsiniz.
Hakiki deri ceketleri çamaşır makinesine atılmamalıdır. Çamaşır makinesine atıldığı takdirde dokusu incelir ve onarılmaz çatlaklar oluşmasına sebep olur. Ceketlerin kullanım talimatı dışında yıkanması, derinin kurumasına ve çatlakların oluşmasına neden olmaktadır.
Deri tekstil ve ayakkabı hizmeti sağlayan Derimod, ürünlerinde hakiki deri kullanmaktadır.
İlk öncelikle şunu belirtmeliyim ki hakiki deri ceketlerde katiyen soyulma meydana gelmez. Soyulan ceketler sunidir, ve ömürleri çok kısa olduğu için ilk sene hemen pul pul dökülme başlar. İmkan dahilinde hakiki deri ceket almanızı tavsiye ederiz.
Deri ceketler yazın terletir, kışın üşütür.
Deri ürünlerinin fiyatları diğer ürünlere göre daha yüksektir. Bunun nedenleri arasında, işçiliğinin pahalı, deriyi işleme maliyetinin yüksek olmasından da kaynaklanmaktadır. Deriyi son haline, kullanılabilir haline getirebilmek için birçok işlemden geçer.
Gerçek deri, ateş tutulduğunda yüksek direnç gösterir. Suni deri ürünlere ateş tutulduğunda ise doku değişikliği hemen gözlemlenir. Suni derinin yüzeyinde eğilme, erime ve bozulma görülür.
Deri ceketler her zaman şık bir stil yaratmanın anahtarlarından biridir. Gardırobunuzda bulundurmanız gerekenlerden biri olmasının nedeni, zamansız ve kullanışlı bir parça olmalarıdır. Bu ceketler, herhangi bir mevsimde ve neredeyse her durumda giyilebilir. Deri ceketler, son derece dayanıklı ve uzun ömürlüdür.
Deri ceket, yalnızca “asi” gençlere yakışan bir parça değil. Ölçülü ve abartısız giyinmekten hoşlanıyorsan, motorcu tarzını andıran iddialı modeller yerine klasik deri ceket modellerine yönelebilirsin. Gömleklerden kazaklara her şeyle kullanabileceğin klasik deri ceket, sadelikten yana olanlar için ideal.
Ceketin bol ya da dar olmaması gerekmektedir. Omuzlara ve üst gövdeye tam oturan klasik deri ceket şık ve stil bir görünüme sahip olacaktır. Ancak bol gelen ya da vücuda oturmayan deri ceketler; şıklıktan uzak bir görüntünün oluşmasına sebep olacaktır.
Deri ceketiniz hiçbir olumsuzluğa maruz kalmasa da koku oluşturuyor ise bazı solisyonlar kullanabilirsiniz. Ancak kolonya ya da alkol kullanarak, parfüm sıkarak ceket silmeye çalışmak yarardan çok zarar verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri