Deri Ceket: Deri mont bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi ise montların muhafaza edildiği yer. Deri montlar organik ve nefes alan bir yapıya sahip olduklarından dolayı, kesinlikle hava alan yerlerde muhafaza edilmeli.
Saklama yöntemi de en az kullanma şekli kadar mühim bir konu. Bu yüzden ceketinizi geniş ve destekli bir askı yardımıyla gardırobunuzda saklayın. E, deri doğal malzemeden olduğu için nefes alması gerekiyor. Sakın poşetle kaplayarak gardırobunuza koymayın.
Hatalı saklama nedeiyle oluşacak çizgileri engellemek için ceketinizi geniş ve destekli bir askıya asmanız gerek. E, deri doğal bir madde olduğu için, kuru bir ortamda nefes alması gerekiyor. Tam da bu yüzden, deri ceketleri poşet ve benzeri bir şeyle kaplayarak saklamak da çok yanlış.
Deri Dokusu
Yumuşacık ve hafif esnek olan hakiki deri kumaşlar, kolay katlanabilir ve katlama izleri oluşturmaz.
Ürünü direkt güneş ışığı altında uzun müddet bırakmayınız. Ürünü sert darbelerden muhafaza ediniz. Özellikle kurutmak için bile olsa kesinlikle ütü yaklaştırmayınız ve elektrikli ısıtıcı gibi ısı kaynaklarından en az 1 metre uzak tutunuz.
İlgili 40 soru bulundu
Suni Deri Bakımı
Suni deriyi asla ütülemeye çalışmamalısınız. Fazla güneş ışığından uzak tutmalısınız. Rutubetli ya da tozlu yerlerde suni deriden imal edilmiş ürünler kullanmamalısınız. Gazete ve dergi ürünleri, suni deri koltuk üzerine koymamalısınız.
Mutlaka sürülmesi istenirse, bilen birinin sürmesi daha iyidir .. Ayrıca krem yapışkan olduğundan çok toz kendine çekecektir, o yüzden de biz krem, yağ veya vazelin gibi ürünlerin sürülmesini tavsiye etmiyoruz. Deri Montum Yağmurda Çok Islandı, Ne Yapmalıyım ?
Suni deri genellikle kumaş bazlı malzemeden yapılır, bu nedenle gerçek deri kadar sağlam olmayacaktır. Suni derinin ömrü genellikle hakiki derinin 1 / 3'ü kadardır.
Zeytinyağı veya Hint yağı ile derinin ovulması derinin yumuşamasını sağlar. Hint yağı, deri bakımında da sıkça kullanılan bir yağ çeşididir. Yağlar bir bez yardımıyla deriye uygulanır. Derinin yağı emmesi için belirli bir süre beklenmesi ardından deri yumuşar.
Derinin gerçek olup olmadığını belirlemenin en kolay yollarından biri nem veya su testi yapmaktır. Çantanıza veya ceketinize bir miktar su damlatın, hakiki deri, suni deri cildin üzerinde yüzerken damlacıkları emecektir. Hakiki deri gözenekli olup bir miktar suya dayanıklıdır.
Hakiki deri ceket bakımı yaparken sadece kuru temizleme işlemi uygulanmalıdır. Eğer ceketiniz çok kirlendiyse temiz suyla bezinizi ıslatıp deri ceketinizi temizleyebilirsiniz. Hakiki deri ceket bakımını ortalama olarak haftada 2 defa yaptığınızda kumaşının ilk günkü gibi kalmasını sağlayabilirsiniz.
İyi bir mont en az 3-4 sene giyilir.
Bir pamuğa az miktarda vazelin ve zeytinyağını sürün ve ceketinizin çevresini itinayla silin. Daha sonra ceketinizi bir askıya asın ve yağı emerek nemlenmesini bekleyin. Kuru bir bez yardımı ile fazla olan yağı üzerinden almayı ihmal etmeyin. Deri ceket parlatma yöntemlerinden biri de vücut şampuanı ile silmektir.
Hakiki deri ceketleri çamaşır makinesine atılmamalıdır. Çamaşır makinesine atıldığı takdirde dokusu incelir ve onarılmaz çatlaklar oluşmasına sebep olur. Ceketlerin kullanım talimatı dışında yıkanması, derinin kurumasına ve çatlakların oluşmasına neden olmaktadır.
Deri montların arasında seçim yaparken bu kıyafeti hangi mevsimde giymek istediğinizi göz önünde bulundurabilirsiniz. İnce deri montlara daha çok sonbahar aylarında ihtiyaç duyulur. Bu kıyafetler, hafiftir ve kişileri soğuktan korur.
Deri tekstil ve ayakkabı hizmeti sağlayan Derimod, ürünlerinde hakiki deri kullanmaktadır.
Bir parça pamuğu zeytinyağına batırdıktan sonra deri mont ya da deri ceket modelinizi silip 24 saat askıda bekletip bakımını yapabilirsiniz. Zeytinyağını her çeşit deri ürününüz için bakımda kullanabilirsiniz.
Ayrıca çanta, ayakkabı ve ceket gibi deri ve plastik eşyalarınızda da kullanabilirsiniz.
Hint yağını, temiz ve yumuşak bir bez yardımıyla deri montunuzun üzerine uygulayarak deriyi yumuşatabilir ve deri montunuzun ömrünü uzatabilirsiniz. Yağlama yöntemi deri ceket parlatma için de çok etkilidir. Derinin sertleşmesine neden olan etkenlerden en önemlisi suya ve sıvıya maruz kalmasıdır.
Deri ceketlerin ömrünü uzatmak ve daha sağlıklı kullanabilmek adına saklanması da önemli bir husus olmaktadır. İlk olarak dolapta saklanmadan önce deri ceketin vazelinle silinmesi önerilmektedir. Uygun bir elbise torbası içinde muhafazalı durmaktadır. Destekli ve ahşap askıların kullanılması konusu vurgulanmaktadır.
Deri kıyafetler babadan oğula gibi uzun uzun yıllar kullanılabilir. Bir deri tam 15 yıl kullanılabilir arada bakım da yapılınca daha da uzun süre kullanılabilir.
Gerçek deri ceket, yalnızca düzgün kullanılmadığında ve doğru saklanmadığında çatlar ve soyulur. Bu da hemen gerçekleşmez. 2-3 yıl sürer. Deri ceket ve montları, güneş de dahil olmak üzere aşırı ısı kaynaklarından, keskin ısı değişimlerinden ve rutubetten korumak gerekir.
Suni deri temizliğinde genellikle su bazlı temizleyiciler veya sabunlu su kullanılabilir. Klorlu veya çözücü bazlı temizleyiciler kullanmaktan kesinlikle kaçının. Çünkü bu tür kimyasallar suni deriye zarar verebilir. Temizleme ürününü bir test alanında deneyerek kıyafetin reaksiyonunu gözlemleyin.
Hint yağı ve badem yağına ek olarak bir de vizon yağları da sert deriyi yumuşatmak için kullanılan bir yağ türüdür. Bunlardan herhangi biri seçilerek sert deri en kısa sürede yumuşatılmaktadır. Ayrıca kolaylıkla erişilebilir bir çözüm olan vazelin de sert deriler için tercih edilme oranı fazla olan bir üründür.
Suni deri mont tamiri gerçek deri üretimi olmadığı için maalesef tamir işlemi gerçekleştirilememektedir. Ancak ufak tefek yıpranmalar örnegin yaka kısmında soyulma var ise o bölgeye ek deri parçası koyularak onarım işlemi gerçekleştirilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri