Toplamda 24 saatte 544 wattlık enerji harcadığını görmekteyiz. Aylıkta ise 16 kw lık bir enerji harcamaktadır. Yaklaşık olarak günde yarım kilowattlık bir enerji çekmiştir.
Enerji sınıfı A+ ve daha üstü olan derin dondurucular 24 saat çalışır durumda iken günlük ortalama 80 kuruş ila 1 TL arasında elektrik yakmaktadır, bu tutar aylık olarak hesaplandığında ise 24-30 TL arasında bir tutar çıkmaktadır.
A+ sınıfı 102 litre derin dondurucunun günlük tüketimi 1200 watt düzeyindedir. A+ sınıfı 240 litre derin dondurucu ise günlük 700 watt, 312 litre derin dondurucu ise 900 watt harcar.
Bu sınıflandırmalardan en az elektrik enerjisi harcayan derin dondurucu modeli A sınıfı olarak adlandırılır. A sınıfı derin dondurucular ise kendi içinde A, A+ ve A++ olarak sınıflandırılır.
Yukarıda belirttiğimiz tüketim bedelleri dikkate alındığında normal bir buzdolabının aylık elektrik tüketim bedeli 45-90 TL arasında olacaktır. Tabi bu fiyat 2023 yılı için belirlenen ortalama fiyatlardır.
İlgili 39 soru bulundu
Elektrik Fiyatları 2023
Ocak 2023 itibariyle standart ulusal tarifenin vergiler dâhil 1 kW elektrik birim fiyatı, düşük kademede (aylık 240 kilovat saat ve altı tüketimlerde) 1.73 TL, tüketimin 240 kW/sa üzerine denk gelen yüksek kademeli bölümünde ise 2.60 TL'dir.
A sınıfı bir buzdolabı ayda yaklaşık 21,39 kWh elektrik harcar. B sınıfı bir buzdolabı ayda yaklaşık 31 kWh elektrik tüketir.
Derin dondurucuların harcadığı elektrik, cihazın enerji verimliliği sınıfı ve hacmi gibi faktörlere göre değişir. Enerji verimliliği sınıfı düştükçe ve hacmi arttıkça soğutma için harcanan elektrik tüketimi de yükselir.
Daha Az Enerji Tüketimi: Verimliliği Yüksek Enerji Sınıfları
Enerji sınıfları; A, B, C, D, E, F, G harfleriyle belirtilir ve harflerde ilerledikçe enerji verimliliği düşer. Yani enerji tasarrufuna en çok katkı sağlayan enerji sınıfı A iken G de en az verimliliğe sahip enerji sınıfıdır.
A+++ Derin Dondurucu Ne Kadar Enerji Tasarrufludur? Evlerin yanı sıra dükkan, restoran ya da çeşitli alanlarda besinleri depolamak için özel olarak üretilen A+++ derin dondurucu modelleri; düşük enerji harcadığı için tasarruflu kullanım imkanı sunar.
İndeks değerleri 100 ve altı seviyedeki cihazlar, bu sınıfta yer alır. F enerji sınıfı etiketi, düşük verimliliğe sahip cihazların üzerinde görülür. Elektrik tasarrufu yapmak isteyen kişilerin bu enerji sınıfı etiketine sahip aletleri kullanmaması önerilir. Zira indeks değerleri 125'e kadar çıkabilir.
Enerji sınıfları A sınıfından başlayarak enerji tüketimlerini olumsuz yönde artar. Dolayısıyla A sınıfı en iyi tasarrufu sağlayan sınıftır. F sınıfı diğer sınıflara göre çok fazla enerji tüketimi sağlar. F sınıfı enerji tüketimi aylık ortalama 60 KW elektrik tüketilmesine neden olmaktadır.
Derin dondurucular hacimleri doğrultusunda tüketim miktarları değişmektedir. Piyasada bulunan derin dondurucular ve tükettikleri güç miktarları şunlardır; 102 litre derin dondurucu 1.200 watt / 24 saat elektrik tüketir (A+ sınıfı) 240 litre derin dondurucu 700 watt / 24 saat elektrik harcar (A+ sınıfı)
Fanlı ısıtıcılar ortalama olarak 2000 Watt güce sahiptir. Bir fanlı ısıtıcı bir saat boyunca çalıştığında elektrik tüketim miktarı 2 kw kadar olacaktır.
Güç kesintisi sırasında çözülmemeleri için en iyi çözüm, gıdaları derin dondurucudan çıkarmamaktır. Derin dondurucunuz çalışmasa da 12 saat boyunca yiyeceklerinizi donmuş olarak tutabilir.
Derin dondurucu yorumları dikkate alındığında; en iyi derin dondurucu markaları sıralamasında Uğur, Arçelik ve Profilo bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek derin dondurucu tavsiyesi olarak da Uğur UED 5218 DTK, Arçelik 2105 G, Profilo DF1024WFVV modelleri; no frost destekli olmaları, çekmeceli veya sandık tipinde ...
Bu nedenle net bir sayı vermek mümkün olmasa da F enerji sınıfındaki orta boy bir buzdolabı bir günde ortalama 608 watt enerji harcar. Kısacası enerji tüketimi konusunda tasarruf etmek istiyorsanız alacağınız buzdolabının enerji sınıfına mutlaka dikkat etmelisiniz.
Eski gösterge çizelgesine göre bu sıralamada en verimli olan beyaz eşyalar A+++ enerji sınıfı ile başlıyordu. Devamında ise A++, A+, A, B, C ve D gruplarıyla devam ediyordu. Buna göre enerji verimliliği en yüksek olan beyaz eşyalar A+++ grubundayken, en düşük verimlilikte olanlar D sınıfındaydı.
E sınıfı buzdolabı, A+++ sınıfı buzdolabına göre daha az enerji verimlidir. E sınıfı bir buzdolabı, yılda yaklaşık 300 kWh enerji tüketirken, A+++ sınıfı bir buzdolabı yılda yaklaşık 100 kWh enerji tüketir. Enerji tüketimi, buzdolabı fiyatlarında da etkilidir.
1000 Watt, 1 kW'ye eşittir. 2023 Kasım dönemi ulusal tarife 1 kWh elektrik birim fiyatı evler için 1.13TL/kWh (düşük tüketim), iş yerleri için ise 2.83TL/kWh'dir.
1 kW elektrik 1000 watt elektriği ifade eder. Elektrik tüketen cihazlar, fabrika verilerine göre 1 saatte tüketilen elektriği göstermektedir. Örneğin bir klima, fabrika verilerine göre 1200 Watt elektrik tüketiyorsa, bu 1 saat açık kalması durumunda tüketeceği elektriği göstermektedir.
· 60 ekran televizyon, saatte ortalama 36 Watt, · 80 ekran LED özellikli televizyon saatte 50 Watt, · 108 ekran LED televizyon saatte ortalama 75 Watt, · 164 ekran LED televizyon ise saatte ortalama 150 Watt, elektrik harcar.
A+++ Buzdolabı Modelleri
Her türlü gıda saklamasını rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz A+++ buzdolapları D enerji sınıfı en yüksek enerji sınıfına sahip son kalite üründür. A+++ buzdolabı alttan çift kapılı ürün de bu en çok tercih edilen modeller arasındadır.
Genel olarak, bir televizyonun elektrik tüketimi yaklaşık 50-150 watt arasında değişebilir. Bu da ayda ortalama 40-60 kilowatt saat enerji tüketimi demektir. Yani, sadece bir televizyonun ayda ortalama 40-60 kilowatt saat enerji tüketimi olduğunu düşünürsek, bize ne kadar çok elektrik harcadığını gösterebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri