Sarı düğmeye basıldığında ürün hızlı dondurma moduna girer ve en soğuk değerlerde çalışmaya başlar (Kompresörü sürekli olarak çalışır). Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olur.
Buradaki yeşil ışık yardımıyla dondurucunuzun çalıştığından emin olabilirsiniz. Kırmızı ışık ise yüksek sıcaklık uyarı ışığıdır. Dondurucunuzun iç sıcaklığı istenmeyen bir nedendenyükselip, gıdalarınızın için risk oluşturduğunda kırmızı ışık yanıp sizi uyarır.
Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor. Derin dondurucu ile birlikte gönderilen kullanım talimatına göre belirttiğimiz derece farklılaşabiliyor.
Dondurucunuza elektrik geldiği sürece yeşil ışık yanar. Yanıp sönmesi halinde ise elektrik hattında sorun olabilir. Bu durumda ehliyetli bir elektrikçi tarafından kontrol edilmesi gerekir. Sorunun tespiti için buraya tıklayarak kolayca servis kaydı oluşturabilirsiniz.
Dondurucuya elektrik gittiği sürece yeşil ışık yanacaktır. Sarı düğmeye basıldığında ışığı yanar ve dondurucunuz en yüksek perfor- mansta çalışır (kompresörü sürekli olarak çalışır). Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olacaktır.
İlgili 26 soru bulundu
Kırmızı ışık yanıyor ise dolabın iç ortam sıcaklığı istenilen değerlerde değildir.
Donmamış gıdalarınız için en az 20 saat bu konumda çalışması gerekir. Ürünü çalıştırırken mutlaka içindeki tıpanın takılı olduğuna emin olun. Ürün yeterli soğukluğa ulaştığında kırmızı tuş üzerindeki lamba kendiliğinden sönecektir.
Derin dondurucunuzda ayarlanan soğukluk derecesine ulaşıncaya kadar kırmızı renkli sıcaklık uyarı lambası yanacak ve sıcaklık istenen seviyeye geldiğinde sönecektir. Dondurucunuzun iç sıcaklığı ayarlanan seviyeye ulaşmaması durumunda kırmızı renkli sıcaklık uyarı lambası sürekli yanar.
Turuncu düğme – hızlı dondurma – bu işlev sadece dondurucu çalıştırma modunda kullanılabilir! Bu düğmeye bastığınızda, turuncu ışık yanar ve cihazın "fast freeze" (hızlı dondurma) moduna girdiğini gösterir.
Ürüne elektrik gelmiyor olabilir. Prize bir küçük ev aleti takarak çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Eğer küçük ev aletinin de çalışmaması halinde prizdeki problem için uzman bir elektrikçiyle görüşün. Elektrik geliyor fakat yeşil tuş yanmaması halinde servisimizin ürününüzü kontrol etmesi gerekiyor.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olur.
Ürününüzün iç sıcaklığı -18 'C ile -25 'C derece olarak ayarlanabilmektedir. UED 7245 DTKI A++ Ürününüzün iç sıcaklığını dijital kontrol paneli üzerinden yapabilirsiniz.
Derin Dondurucu Arızaları
Sigortalar ve dondurucunun bağlı olduğu fiş kontrol edilir. Derin dondurucu çalışıyor ama soğutmuyor ise kapak veya kapak filtresi yıpranmıştır. Bunun yanında gaz kaçağı da olabilir. Bu durumdaPendik Derin Dondurucu Tamir Servisi Çözüm Teknik' i çağrılmalıdır.
İç sıcaklık belirlenen değerin üzerine çıktığında kırmızı uyarı lambası yanar.
İlk kullanım öncesi derin dondurucunuzun içini mutlaka temizleyiniz. Ürünü yerine yerleştirdikten sonra kullanmaya başlamadan önce hareket ettirmeden 1 saat bekletiniz. Dondurucunuzu doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayınız. Cihazın yan kısımlarının ısınması normaldir.
Düzenli yüklemeyi yaptıktan ve ürün yeterli soğukluğa ulaştığında kırmızı tuş üzerindeki lamba kendiliğinden sönecektir. Ürünü çalıştırırken mutlaka içindeki tıpayı çıkardığınıza emin olun. Dondurucu olarak çalıştırmak için düğmeyi sağa doğru çevirerek Freezer konumuna getirebilirsiniz.
Karlanma iç kısımda oluşuyorsa:
Kapasitesinden fazla ve yeni yiyecek yüklemiş olabilirsiniz. Fazla yiyecekleri çıkartın. Bununla birlikte iç kısmında bir miktar kar oluşması normaldir. Düzenli olarak temizlik yapılması, karın ve buzun eritilmesi gerekir.
Fan ile dondurma yapan modellerde rüzgar sesi benzeri bir ses duyarsınız ve normaldir. Duyduğunuz sürekli çalışan motor sesiyse: Yeni yiyecek yüklediğinizde yeterli derecede dondurana kadar motor çalışmaya devam eder. Çalışma süresi yükleme yaptığınız yiyeceğe göre 24 ile 48 saat arasında değişir.
Ortam sıcaklığı +30°C'yi geçtiğinde tavsiye edilir. Yiyeceklerinizi kısa sürede dondurmak için kullanabileceğiniz ayardır. Et ve balık ürünlerinde kalitenin korunması için uygun bir ayardır. “Dondurucu ısı ayarı nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı üründen ürüne değişebilir.
Bilgi. Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
Sandık tipi derin dondurucunuzun dibinde su tahliye deliği bulunur. Tahliye deliğinin üzerinde tıpa vardır. Tahliye deliğini tıpası tam takılı değilse veya ürünün dış yüzeyinde bulunan tahliye kapağı kapalı değilse derin dondurucunuz su akıtabilir.
Kontrol panelindeki yeşil ışık ve kırmızı ışık yanacaktır. Yeşil ışık elektriğin cihaza Page 14 11 gittiğini, kırmızı ışık ise dondurucunun içi nin yeterince soğuk olmadığını gösterir. Dondurucunun içindeki sıcaklık yeterince seviyeye geldiğinde kırmızı ışık sönecek tir.
Neden dondurucumun alarmı çalıyor? Cihaz içine yeni yiyecek yüklemesi yapılması, elektrik kesintisi, kapının açık kalmasıyla içeri giren sıcak hava nedeniyle alarm verebilir. Ayar düğmesini 4 konumuna getirip 24 saat bekleyin. Sorun giderilmez ise Web sayfasından yetkili servis için randevu alabilirsiniz.
** Derin dondurucu için bu zaman 24-48 saattir. Ancak derin dondurucu içindeki buzlar çözülmüşse içindeki ürünleri hemen tüketmekte fayda var. ** Kesinti başlar başlamaz dolabınızda dondurma varsa onu tüketin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri