Eksi sıcaklıkta, çoğu soğutma ünitesi açılmaz ve çalışmayacaktır. Her durumda don, derin dondurucunun bütünlüğünü güçlü bir şekilde etkileyebilir, bu yüzden şansı kullanmayın. Kışın balkondaki dondurucu olumsuz etkilere maruz kalır - teknik, yüksek nem oranı için elverişsizdir.
Derin dondurucunuza mutfağınızda güneş görmeyen bir köşe seçmeniz daha doğru olacaktır. Güneş gören derin dondurucunuz daha fazla çalışacak enerji tasarrufundan uzak bir hal alacaktır.
Balkon gece gündüz buzdolabı içindeki +4 ısıdaysa balkon zarar etmezsiniz. Ama o zaman da koca dolabı taşımaya gerek yok. Balkonu buzdolabı gibi kullanabilirsiniz.
Derin dondurucunun üst yüzeyi kapak veya kapağın menteşe bölgesi ile örtülüdür ve tasarımı ağırlığı desteklemek için yapılmamıştır. Bu nedenle, derin dondurucunun üzerine ağır cisimler koymak, dondurucunun çalışmasını ve kapasitesini olumsuz etkileyebilir.
Elbette takılır, hiçbir sıkıntı da olmaz.
İlgili 33 soru bulundu
Sorusu Google arama motorunda sık sık gündeme geliyor. Bu sorunun en net cevabı 24 saat sonra şeklindedir. Taşınma işleminden sonra buzdolabınızın bakım işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir.
Bilgi. Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
Kullanıcıların derin dondurucuyu temizlemeden ve boşaltmadan kullanmalarından dolayı koku ortaya çıkıyor. Koku sorunu yaşanmaması için mutlaka derin dondurucuların dinlendirilmesi gerekiyor.
Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor.
İlk kullanım öncesi derin dondurucunuzun içini mutlaka temizleyiniz. Ürünü yerine yerleştirdikten sonra kullanmaya başlamadan önce hareket ettirmeden 1 saat bekletiniz. Dondurucunuzu doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayınız. Cihazın yan kısımlarının ısınması normaldir.
Genelde odalarda hareketli yük 200 kg/m2, balkonlarda 350 kg/m2 olarak alınır. 3800 kg´lık hareketli yük ise su ile beraber şişme havuzunun toplam ağırlığı mıdır onu da iyi bilmek gerekir. Ancak burada şuna dikkat etmek gerekir. 3800 kg´lık yük hacimsel yüktür.
Isı kaynağı olmasa da buzdolabının duvara çok yakın bir şekilde konumlandırılması da gereken soğutma işleminin sağlanması için engel oluşturabilir. Tüm bu nedenler düşünüldüğünde dolabınızı güneşten ve herhangi bir ısı kaynağından uzakta, duvara ve çevresine en az 5 santimetre uzaklıkta konumlandırmalısınız.
Ürünün sürekli çalışması yaklaşık 2 gün (48 saat) sürer. Bu süre zarfında yan duvarlarda aşırı ısınma olacaktır. Gaz boruları bu kısımlardan geçtiği için el değmeyecek kadar ısınacak, bu da normal bir durumdur. Endişelenecek bir durum değildir.
➽Derin dondurucular elektrik kesintisi durumlarında modellerine ve doluluk oranlarına göre içlerindeki malzemeleri koruyacak şekilde üretilirler. Bu süre 6 saatten 48 saate kadar değişebilir. ➽Elektrik kesintisi durumunda içindeki malzemelerin çözünme süresini uzatmak için dondurucunun kapağını açmayın.
Derin dondurucuyu mutfağa koyacaksanız bu noktada güneş görmeyen bir yer seçmek doğru olabilir. Güneş gören noktaya koyulan bir derin dondurucu, daha çok çalışma performansı gösterir ve bu da enerji tasarrufuna engeldir. Derin dondurucuyu ocaktan uzak bir yere koymak da önemlidir.
Mümkünse, dondurucuyu dikey olarak taşımanızı öneriyoruz. Dondurucuyu arabada taşırken, dondurucuyu köşeye koymak ve taşıma kayışlarıyla sabitlemektir. Yatay olarak taşınırken, dondurucu kompresörün tahliye tarafı üstte olacak şekilde konumlandırılmalıdır.
Tek tuşla ister soğutucu ister dondurucu olabilen Joker bölmesi, depolama ihtiyacınıza göre isterseniz buzdolabı isterseniz derin dondurucu olarak kullanılabilir. Bölmedeki elektronik gösterge ile sıcaklık değerleri -24°C ile +10°C arasında isteğinize göre ayarlanabilir.
Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
Kırmızı ışık yanıyor ise dolabın iç ortam sıcaklığı istenilen değerlerde değildir. Şu durumlarda da kırmızı ışık yanabilir; Derin dondurucu ilk defa çalıştırılıyor olabilir. Bir seferde çok miktarda taze yiyecek konulmuş olabilir.
Enerji sınıfı A+ ve daha üstü olan derin dondurucular 24 saat çalışır durumda iken günlük ortalama 80 kuruş ila 1 TL arasında elektrik yakmaktadır, bu tutar aylık olarak hesaplandığında ise 24-30 TL arasında bir tutar çıkmaktadır.
Arka duvarda veya yan duvarlarda tahliye kanalı etrafında ısınması normaldir. Bunun nedeni, otomatik buz çözme için ısıtma elemanının burada bulunmasıdır. Cihazın gövde üzerinde bir yanık izi yoksa ve buzdolabındaki soğutma sıcaklığı normal olduğu sürece endişelenecek bir durum yoktur.
Derin dondurucu temizlemeye ilk olarak cihazın güvenliğini sağlayarak başlamalısınız. Bunun için temizliğe başlamadan önce dondurucunun fişi çekilmelidir. Tamamen boşalttığınız beyaz eşyanın buzlarının temizlenmesi bir diğer önemli noktadır. Derin dondurucu fazla buzlanmışsa eriyen karlar mutfağınıza yayılabilir.
Yaklaşık olarak günde yarım kilowattlık bir enerji çekmiştir. Diğer menüleri incelediğimiz ise çalışma sırasında minumum 0,4 watt Maximum enerji tüketiminde ise 67 waatlık bir enerji çektiğini görmekteyiz.
Buzluk yani derin dondurucu kısmının uzun süre açık kalması ise içerisinde yer alan gıdaların hızla çözülmesine, erimesine ve dolayısıyla tüketilemeyecek duruma gelmesine neden olmaktadır.
Silme işleminden sonra dondurucunun içinde nem kalmaması adına iyice kurutmanız gerekiyor. Kuru bez yardımıyla yaptığınız kurulama işlemi temizlik sonrasında yeniden koku oluşmasını engelleyecektir. Derin dondurucunuzu bazı doğal ürünler kullanarak oluşan kokuyu gidermeniz de mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri