Dondurucu bölümünün - 18 altına düşmemesi kullanım açısından gıdaların muhafaza edilmesi için önemlidir. Yaz aylarında dondurucu kısmının mümkünse - 20 aralığında kullanılması daha uygun olabilmektedir. Buzdolabı ayarı yapılırken bulunan ortamın sıcaklığı da göz ardı edilmemelidir.
Ürününüzün iç sıcaklığı -18 'C ile -25 'C derece olarak ayarlanabilmektedir.
Besin çeşitlerinin mevsimlere göre farklılaştığı göz önüne alındığında her besinin saklanması gereken doğru derece bulunuyor. Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor.
Yine farklı numunenin soğuğa karşı dayanıklılık testini yapılabilmekte ve özellikle metallerin düşük sıcaklıkla büzüştürülmesi gibi amaçlarla da kullanılabilmektedir. Genel olarak birçok marka -86°C derin dondurucu, -40°C ile -86°C veya -50°C ile -86°C arasında çalışmaktadır.
Yaz aylarında genel olarak hava daha sıcak olduğundan dolayı buzdolabının iç kısmı +2 dereceye ayarlanabilir. Bu, daha soğuk tutarak gıdaların bozulmasını önler. Buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusuna yanıt vermeye devam edecek olursak, yaz aylarında buzluk kısmının -20 dereceye ayarlanması önemlidir.
İlgili 30 soru bulundu
Kış aylarında yiyecek ve içeceklerin çok soğuk olması istenmeyebilir. Özellikle süt, yumurta, yoğurt gibi besinlerin yapısının bozulmaması için, buzdolabı ayarı kış moduna getirilmelidir. Buzdolabını +4 ve dondurucu bölümünü -18 dereceye sabitleyebilirsiniz.
Soğutma gücünü belirten Min ve Max değerleri arasında bir seviyede soğutma gücü seçebilirsiniz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi Min ile Max değerlerinin tam ortasına gelecek şekilde ayarlayın. Daha az soğutmasını istiyorsanız düğmeyi Min değerine doğru çevirin.
Isı değişimi gıdaların sağlıklı muhafaza koşullarını etkilediğinden önem taşıyor. Uğur derin dondurucu 7 çekmeceli dondurucularda gıdalar için dondurucu sıcaklığı -18 derece olarak uygun görülüyor.
DONDURUCU KULLANIMINDA PÜF NOKTALARI. Donduracağınız besinleri en az -18 derecede dondurmalı ve dondurulmuş gıdalar çözüldükten sonra kısa süre içinde derhal tüketilmeli ve kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır. Tazeliğinden ve temizliğinden emin olduğunuz besinleri dondurunuz.
Dondurucu olarak kullanmak istediğinize: Düzenli olarak kullandığınız ürününüzün ısısını -18 derece olan ekonomik konuma ayarlayabilirsiniz. Eğer ürününüzün bulunduğu ortam sıcaklığı 30 dereceyi aşıyorsa -20, -22 ya da -24 konumunda çalıştırmalısınız.
Sarı düğmeye basıldığında ürün hızlı dondurma moduna girer ve en soğuk değerlerde çalışmaya başlar (Kompresörü sürekli olarak çalışır). Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olur.
Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
Dondurucu bölümünün - 18 altına düşmemesi kullanım açısından gıdaların muhafaza edilmesi için önemlidir. Yaz aylarında dondurucu kısmının mümkünse - 20 aralığında kullanılması daha uygun olabilmektedir.
Yeni nesil dijital panelli buzdolaplarında ise genelde +4 ile -20 derece arasında ayar seçenekleri sunulmaktadır. Kış aylarında geniş kısmın derecesi +4 veya +2 civarında olabilir. Hatta eğer az gıda bulunduruyorsanız +4 derecede kullanabilirsiniz. Buzluk kısmının ise derecesi -18 altına düşmemelidir.
Elbette takılır, hiçbir sıkıntı da olmaz.
No frost derin dondurucular karlanma yapmaması ve eşdeğer özellikli statik soğutmalı bir modele göre daha az enerji tüketimi ile avantaj sağlar. Statik derin dondurucular ise nispeten daha hızlı soğutma avantajına sahiptir.
Temizlemeden önce tüm elektronik eşyalar gibi derin dondurucunun da fişini çekmelisiniz. Ardından her yerini temizleyebilmek için içerisindeki gıdaları da çıkarın. Burada dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise donmuş gıdaların çözülmesini önleyecek bir yerde saklanmasıdır.
Max, Maximum kelimesinin kısaltmasıdır. Maximum ise en yüksek derece ve seviye anlamına gelir.
Soğutma gücünü artırmak için düğmenin max değerine, soğutma gücünü azaltmak için ise düğmenin min değerine çevrilmesi gerekmektedir. Buzdolabı kullanıcıları için med ne anlama gelir konusu da önemlidir. Med değeri ise buzdolabının soğutma ayarının orta derecelerde olması manasını taşımaktadır.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Yani -18 derecede 6 ay saklayabildiğiniz bir gıdayı -16 derecede daha az süre saklayabilirsiniz. Kabul gören ve tercih edilen derin dondurucu sıcaklık derecesi -18 derecedir. -18 ve daha düşük sıcaklıkları tercih edin sağlığınız için. -16, -14 v.b sıcaklıklarda saklamayı tercih ederseniz de saklama süresini kısaltın.
Arçelik No Frost buzdolabı soğukluk ayarı meyve sebze bölümü için +4 °C, dondurucu bölümü için ise -18 °C olarak ayarlanmalıdır. Bu değerlerler buzdolapları için ideal soğukluk dereceleridir.
o Buzdolabınız +2 derecede çalışırken aşırı soğutuyor veya donduruyor ise +6 dereceye ayarlayabilirsiniz. o +4 veya +5 derecede çalışırken aşırı soğutuyor veya donduruyor ise +8 dereceye ayarlayabilirsiniz. Ürününüz termostatlı ise; o Termostat düğmesini minimum 1 ile maksimum 5 konumu arasında ayarlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri