No Frost ürünlerinin pek çok avantajı mevcuttur. Bunlardan ilki bu buzdolaplarında ve derin dondurucularda saklanan gıdaların besin değerlerinin çok daha uzun süre muhafaza edilebilmesidir. Ayrıca bu cihazlar çok daha az enerji tüketir. Karlanma ve buzlanmanın olmaması ekstra bir temizlik ihtiyacı da gerektirmez.
No frost derin dondurucular karlanma yapmaması ve eşdeğer özellikli statik soğutmalı bir modele göre daha az enerji tüketimi ile avantaj sağlar. Statik derin dondurucular ise nispeten daha hızlı soğutma avantajına sahiptir. Sağladığı avantajlara paralel olarak no frost derin dondurucuların fiyatı daha farklı olabilir.
Temel özelliği karlanma yapmamaları olan no frost derin dondurucu modellerinin en büyük artısı ise cihazın içindeki karları eritme zorunluluğunun bulunmaması ve bu sayede temizliklerinin çok daha konforlu bir şekilde yapılabilmesi.
Daha fazla gıdanın daha uzun süre taze tutulması gerektiğinde buzdolapları yetersiz kalabilmekte. Özellikle konu, gıdaları aylarca taze tutmaksa, asıl işlevi dondurmak değil, soğutmak olan buzdolaplarına ek olarak derin dondurucu kullanımı şart.
Derin donduruculardaki buzlanmanın en temel nedeni, havadaki nemin, derin dondurucunun içinde yoğunlaşarak donmasıdır. Havadaki su buharı, derin dondurucunun kapağı açıldığında içine dolar ve önce sıvı hale döner. Ardından donarak buzlanmaya neden olur.
İlgili 41 soru bulundu
Statik sistemle çalışan derin dondurucu ve buzdolaplarında kendiliğinden bir karlanma meydana gelmektedir. No frost derin dondurucu ve buzdolaplarında ise oluşan bu karlanma otomatik olarak engellenmekte olup; dolaptaki nem oranı belli bir seviyenin üzerini aşamaz.
Buzdolaplarında su akıtma problemi genel olarak yemeklerin sıcak konmasından kaynaklanır. Yani diğer bir ifade ile yiyecekler buzdolabına çok sıcak ya da çok soğuk yerleştirilmemelidir. Aksi takdirde buzdolabının iç kısmı üzerinden terleme ile beraber su akıtma durumu ortaya çıkar.
No Frost Buzdolabı ve Derin Dondurucu Arasındaki Farklar Nelerdir? No Frost dolaplar ile derin dondurucular arasındaki en önemli fark, soğutma haznelerinin özellikleridir. Derin dondurucuların haznelerinin tamamı dondurma özelliği sunar. Bu cihazlarda gıdaları dondurmadan muhafaza etmek mümkün değildir.
Derin dondurucu yorumları dikkate alındığında; en iyi derin dondurucu markaları sıralamasında Uğur, Arçelik ve Profilo bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek derin dondurucu tavsiyesi olarak da Uğur UED 5218 DTK, Arçelik 2105 G, Profilo DF1024WFVV modelleri; no frost destekli olmaları, çekmeceli veya sandık tipinde ...
Dr. Şükrü Karataş, uygun koşullarda dondurulan ve yine uygun koşullarda çözdürülen taze ve besin değerini yitirmemiş gıdaların tüketim açısından son derece güvenli olduğunu söyledi.
F enerji sınıfı etiketi, düşük verimliliğe sahip cihazların üzerinde görülür. Elektrik tasarrufu yapmak isteyen kişilerin bu enerji sınıfı etiketine sahip aletleri kullanmaması önerilir. Zira indeks değerleri 125'e kadar çıkabilir. İndeks değeri 125'in üstünde olan G, verimliliği en düşük enerji sınıfıdır.
A+++ Derin Dondurucu Ne Kadar Enerji Tasarrufludur? Evlerin yanı sıra dükkan, restoran ya da çeşitli alanlarda besinleri depolamak için özel olarak üretilen A+++ derin dondurucu modelleri; düşük enerji harcadığı için tasarruflu kullanım imkanı sunar.
Enerji sınıfı A+ ve daha üstü olan derin dondurucular 24 saat çalışır durumda iken günlük ortalama 80 kuruş ila 1 TL arasında elektrik yakmaktadır, bu tutar aylık olarak hesaplandığında ise 24-30 TL arasında bir tutar çıkmaktadır.
Statik karlanma-buzlanma yapar, yılda bir kere eritilip temizlenmeli ama elektrik kesintisinde daha uzun süre dayanır ve koku yapmaz, No-Frost ise, buzlanma yapmaz ama koku yapar ve elektrik kesintisinde daha az soğuğu muhafaza eder.
Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
Derin dondurucunuza mutfağınızda güneş görmeyen bir köşe seçmeniz daha doğru olacaktır. Güneş gören derin dondurucunuz daha fazla çalışacak enerji tasarrufundan uzak bir hal alacaktır. Bir diğer önemli özellik ise derin dondurucunuzu mutfağınızda kullandığınız ocaktan uzak bir yere konumlandırın.
Sandık Tipi Derin Dondurucular
Ayırıcılar dışında tamamen açıktır, bu nedenle dikey tip donduruculara göre daha fazla depolama alanı sunarlar. Bu modeller aynı zamanda enerji verimliliği konusunda daha iyidirler. Yiyeceklerde dondurucudan kaynaklanan yanmaya neden olma olasılığı daha düşüktür.
F sınıfı için aktif olarak açık kalması esnasında her 1 saatte 2 KW elektrik tüketiminde bulunmaktadır.
Cam, mika veya metal kaplar tercih edilebilir. Et ya da tavuk suyu gibi sıvıları donduracaksanız, sıvıların donunca kaplarına sığmaz olduklarını unutmayın. Kabı tamamen doldurmayın, kabaca iki parmak kadar boşluk bırakmak yeterli olur. Marketlerde kolayca bulacağınız buzdolabı poşetlerini de kullanabilirsiniz.
No frost buzdolaplarında karlanma olmaz.
Low Frost buzdolapları, statik buzdolaplarına ve No Frost buzdolaplarına göre daha iyi bir seçimdir. Low Frost buzdolaplarında, buzlanma çok az miktarda olur ve bu buzlanma, otomatik olarak çözülür. Bu nedenle, Low Frost buzdolaplarını çok sık temizlemek gerekmez.
“Buzdolabı alırken nelere dikkat edilmeli?” diye merak ediyorsanız birkaç kriterin göz önünde bulundurulması gerektiğini bilmeniz gerekir. Buzdolabının tipi, hacmi, raf ve çekmece tasarımı, enerji sınıfı, No Frost olup olmaması, Solo ya da ankastre tipinde üretilmesi, göz atmanız gereken özellikler arasında yer alır.
Mevsim değişikliği dönemlerinde veya derin dondurucunuz çok sıcak ve nemli bir ortamda bulunuyorsa dış yüzeyinde terleme oluşabilir. Bu durum normaldir. Derin dondurucunuzu temiz ve kuru bir bezle silin.
Karlanma ve buzlanmayı eritmek ve genel temizlik için:
Ürünün fişini çekip, kapısını açık bırakarak buzun erimesini bekleyin. Bir bez yardımıyla kuruladıktan sonra ürünü fişe takıp istediğiniz dereceye kadar soğutup tekrar yiyeceklerinizi koyabilirsiniz.
Steve Wearne "Derin dondurucu, gıdalar için kumandadaki 'bekle' düğmesi gibidir. Zamanı durdurur" diyor ve ekliyor: "Ama buzu çözülünce, duran zaman yeniden akmaya başlar. Bu nedenle gıdaları ancak yiyeceğiniz zaman çözdürün, buzu tamamen çözüldükten sonra 24 saat içinde yiyin."
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri