Ürünün sürekli çalışması yaklaşık 2 gün (48 saat) sürer. Bu süre zarfında yan duvarlarda aşırı ısınma olacaktır. Gaz boruları bu kısımlardan geçtiği için el değmeyecek kadar ısınacak, bu da normal bir durumdur. Endişelenecek bir durum değildir.
Kullanıcıların derin dondurucuyu temizlemeden ve boşaltmadan kullanmalarından dolayı koku ortaya çıkıyor. Koku sorunu yaşanmaması için mutlaka derin dondurucuların dinlendirilmesi gerekiyor.
Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
İlk kullanım öncesi derin dondurucunuzun içini mutlaka temizleyiniz. Ürünü yerine yerleştirdikten sonra kullanmaya başlamadan önce hareket ettirmeden 1 saat bekletiniz. Dondurucunuzu doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayınız. Cihazın yan kısımlarının ısınması normaldir.
Donmuş yiyeceklerinizi uzun süre saklamanızı sağlar. Donmamış gıdalarınız için en az 20 saat bu konumda çalışması gerekir. Ürünü çalıştırırken mutlaka içindeki tıpanın takılı olduğuna emin olun.
İlgili 33 soru bulundu
Derin dondurucuyu ilk defa çalıştırdığınızda, uzun süre kapağı kapalı kalmış ya da kapağı açık kalmışsa, derin dondurucunuz verdiğiniz derecelere gelene kadar motor çalışmaya devam eder. Belirlediğiniz dereceye ulaştığında motor arada durarak çalışmaya devam edecektir.
Şuanda Elektirik birim fiyatı Temmuz 2023 itibariyle 1,47 olarak geçmektedir. Toplamda 24 saatlik kullanımda 79 kuruşluk elektirik harcadığını görmekteyiz. Aylık hesap yapacak olursak Gün ortalama 80 kuruş ayda ortalama 24 TL lik bir enerji harcadığını söyleyebiliriz.
Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor.
Tüketimlerini belirleyen birden fazla değişken olmakla birlikte hacmin en önemli değişken olduğunu söyleyebiliriz. A+ sınıfı 102 litre derin dondurucunun günlük tüketimi 1200 watt düzeyindedir. A+ sınıfı 240 litre derin dondurucu ise günlük 700 watt, 312 litre derin dondurucu ise 900 watt harcar.
Derin dondurucunuza mutfağınızda güneş görmeyen bir köşe seçmeniz daha doğru olacaktır. Güneş gören derin dondurucunuz daha fazla çalışacak enerji tasarrufundan uzak bir hal alacaktır. Bir diğer önemli özellik ise derin dondurucunuzu mutfağınızda kullandığınız ocaktan uzak bir yere konumlandırın.
Bu normal bir durumdur. Kompresör bir saat'te 45 dakikaya kadar çalışabilir ve elektronik olarak kontrol edilen kompresörlü cihazlarda duraklamaya gerek duyulmadan sadece yoğunluğu değişir. Buzdolabındaki veya dondurucudaki sıcaklık normal ise, endişelenmeye gerek yoktur.
Buzdolabınızın kompresörü sürekli çalışıyor ise; Termostat ayarı mevsim şartlarına uygun mu kontrol ediniz. Ürününüzün uygun olan termostat ayarı; o Ürün dijital ekranı var ise yaz mevsiminde ideal ayar dondurucu bölüm -20 ve soğutucu bölüm 2 derece, kış aylarında ise dondurucu bölüm -18 ve soğutucu bölüm 4 derecedir.
➽Derin dondurucular elektrik kesintisi durumlarında modellerine ve doluluk oranlarına göre içlerindeki malzemeleri koruyacak şekilde üretilirler. Bu süre 6 saatten 48 saate kadar değişebilir. ➽Elektrik kesintisi durumunda içindeki malzemelerin çözünme süresini uzatmak için dondurucunun kapağını açmayın.
Fısfıslı bir şişeye 1 yemek kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Şişeyi güzelce çalkalayın ve dondurucunun içine sıkıp sünger yardımıyla silin. Daha sonra nemli bezle üzerinden geçebilirsiniz. Derin dondurucunun dışını ve kapağını da bu şekilde silmeyi unutmayın.
Sandık tipi derin dondurucunuzun dibinde su tahliye deliği bulunur. Tahliye deliğinin üzerinde tıpa vardır. Tahliye deliğini tıpası tam takılı değilse veya ürünün dış yüzeyinde bulunan tahliye kapağı kapalı değilse derin dondurucunuz su akıtabilir.
Bu sınıflandırmalardan en az elektrik enerjisi harcayan derin dondurucu modeli A sınıfı olarak adlandırılır. A sınıfı derin dondurucular ise kendi içinde A, A+ ve A++ olarak sınıflandırılır.
Her elektrik sınıfın hesaplaması kendi içinde farklılıklar oluşturmaktadır. F sınıfı için aktif olarak açık kalması esnasında her 1 saatte 2 KW elektrik tüketiminde bulunmaktadır. Ortama olarak bir ayda ise 60 kw enerji tüketiminde bulunmaktadır.
İndeks değerleri 100 ve altı seviyedeki cihazlar, bu sınıfta yer alır. F enerji sınıfı etiketi, düşük verimliliğe sahip cihazların üzerinde görülür. Elektrik tasarrufu yapmak isteyen kişilerin bu enerji sınıfı etiketine sahip aletleri kullanmaması önerilir. Zira indeks değerleri 125'e kadar çıkabilir.
Yaz aylarında genel olarak hava daha sıcak olduğundan dolayı buzdolabının iç kısmı +2 dereceye ayarlanabilir. Bu, daha soğuk tutarak gıdaların bozulmasını önler. Buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusuna yanıt vermeye devam edecek olursak, yaz aylarında buzluk kısmının -20 dereceye ayarlanması önemlidir.
Sarı düğmeye basıldığında ürün hızlı dondurma moduna girer ve en soğuk değerlerde çalışmaya başlar (Kompresörü sürekli olarak çalışır). Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olur.
Derin dondurucunun üst yüzeyi kapak veya kapağın menteşe bölgesi ile örtülüdür ve tasarımı ağırlığı desteklemek için yapılmamıştır. Bu nedenle, derin dondurucunun üzerine ağır cisimler koymak, dondurucunun çalışmasını ve kapasitesini olumsuz etkileyebilir.
Maksimum güçte kullanılan 24000 BTU bir salon tipi klimanın saatlik enerji tüketimi 2,19 kWh'tir. Bu klimanın günde 10 saat çalıştırıldığı düşünülürse günlük tüketim 21,9 kWh, aylık tüketim ise 657 kW olarak bulunmuş olur.
Enerji sınıfları; A, B, C, D, E, F, G harfleriyle belirtilir ve harflerde ilerledikçe enerji verimliliği düşer. Yani enerji tasarrufuna en çok katkı sağlayan enerji sınıfı A iken G de en az verimliliğe sahip enerji sınıfıdır.
Fanlı ısıtıcılar ortalama olarak 2000 Watt güce sahiptir. Bir fanlı ısıtıcı bir saat boyunca çalıştığında elektrik tüketim miktarı 2 kw kadar olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri