Ders çalışırken, şeker ve şekerli besinler, cips, kuruyemiş, gazlı içecekler gibi besinler yerine süt, yoğurt, sütlü tatlılar, ekmek arası peynir, taze sıkılmış meyve suları ve kuru meyvelerin tercih edilmesi önemlidir. Bunun yanında fındık, fıstık ve cevizin tüketilmesi de yararlıdır.
Ders çalışırken kahve yerine hem enerji verecek hem de sağlık deposu içecekler tüketmenin önemine değinen Diyetisyen Özden Örkçü, Meyan kökü çayı, kekik yağı, pancar suyu öneriyor. Ayrıca bol su tüketmeyi de hatırlatıyor.
Ders çalışırken veya dinlenme zamanlarında yenilenlere çok dikkat edilmelidir. Şekerli ve yağlı besinler, gazlı içecekler yerine süt, yoğurt, sütlü tatlılar, kavrulmamış kuruyemiş, taze sıkılmış meyve suları ve taze-kuru meyvelerin tercih edilmelidir.
Düzenli beslenme konsantrasyonu artırır ve enerji seviyesini düzenler. C vitamini içeren çilek, kivi, portakal gibi meyveler ve E vitamini içeriği yüksek badem, ceviz, fındık gibi besinler, enerji vererek zihni açarlar. Enerji değeri yüksek besinler yerine besin değeri yüksek besinler tercih edilmelidir.
İlgili 26 soru bulundu
Özellikle sabahları kahvaltıda protein ve karbonhidrat karışımı bir öğün tüketmek beynin çalışmasını kolaylaştıracaktır. Bu nedenle sabahları kahvaltıda, tam buğday veya çavdar ekmeği, peynir veya yumurta, süt tüketilmelidir.
19.00-22.00 Arası Üçüncü Periyot Verimli Ders Çalışma Saatleri. Saat 19.00'da başlayan bu periyot yaklaşık 3 saat kadar sürer. Bu zaman diliminde gün içinde öğrendiklerinizi tekrar edebilirsiniz. Bu sayede öğrendiklerinizin pek çoğu kalıcı belleğe atılabilir.
Yapmanız gereken en stresli, zor, korkutucu veya sinir bozucu işi sabah ilk olarak yapın. Beyninizin en aktif olduğu saatler sabah 09.00 ile 11.30 arasıdır.
3. Doğru Beslenin ve Farkı Hissedin. Ders çalışırken acıkmanız algı odağınızı değiştirir. Bu nedenle ders çalışmaya başlamadan önce hafif besinler tüketmeli, su içmeli ve ferahlatan meyveler yemelisiniz.
Saat 16.00- 18.00 arası zihni canlılığın geri döndüğü saatlerdir. Bilgilerin kısa süreli hafızadan uzun süreli hafızaya almak istediğiniz konuları çalışmak için ideal zaman aralığıdır.
En İyi Ders Çalışma Saatleri
Başarıyı getiren ve sınav kazandıran saatler; 08.00-11.00 olarak gösterilebilir.
Oturarak çalışmanın getirdiği hareketsizlikle, ders çalışırken yenilen atıştırmalıklardan gelen fazla kalori sonucunda obezite riski artıyor” dedi. Ders çalışırken yemek yeme alışkanlığının oluşmasının uzun dönemde duygusal yemeyi tetiklediğini söyleyen Uzm. Klinik Psikolog Uzm.
Uzanarak ve yatarak ders çalışmak, ders çalışmak değildir. Yine yapılan bir araştırmaya göre yatarak ders çalışmanın ortalama 1 saat olduğu kanıtlanmış ve sonrasında deneklerin uykusunun geldiği ve dikkatinin dağıldığı gözlemlenmiştir. Bu nedenle masada çalışılmalı ve oturduğunuz yer çok rahat olmamalıdır.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öztürk, öğrenme ve uyku arasında bir bağ olduğunu belirterek, "Uykudan hemen önce ya da uykudan hemen sonra ders çalışmak ve bir şeyler öğrenmek diğer zamanlara göre daha verimli oluyor" dedi.
Bu soruya verilecek cevap tabi ki göreceli bir kavram, asıl cevap kime göre? Neye göre? Şimdi kaç saat ders çalışmalı sorusuna gelirsek, günde 4-5 saat yapılacak çalışma hedeflerimize ulaşmada yeterli olacaktır.
Esnemek beyni serinletmeyi sağlar. Vücut spordan veyauykusuzluktan dolayı ısı artışı yaşayınca beynin sıcaklığı da yükselir. Vücutbunu dengelemek için terler ancak yeterli olmazsa beyin esnemeyi tetikler. Busayede kan akışı, kalbin akış hızı hızlanır, serin hava alınır ve beynin ısısıdüzenlenir.
Kırmızı meyveler, E ve D vitamini, ananas, havuç, yeşil çay, bitter çikolata, kırmızı ve beyaz et, ceviz ve balık tüketimi hafızanızı güçlendirmeye yetiyor. Sıralanan besinlerin tüketiminin yanı sıra; ilgili besinleri tüketme sıklığınız ve tüketim miktarınız da büyük önem taşıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri