Ders çalışırken su için. bilginin beyinde taşınmasına yardımcı olan mölekülleri su taşıyor.buyuzden ders araları mola verirken su içmeye çalışın arkadaşlar. buarada bilinki çay,gazoz,meyvesuyu vb.. içeçekler içmek su içmek demek değildir,suyun yerini bu içeçekler tutmaz..
Antrenman sırasında maden suyu içmeniz şişkinliğe neden olur. Mutlaka spor bittikten sonra içmelisiniz. Yeterli miktarda içilen maden suyu, vücudun su kaybını önlemektedir.
Ders çalışırken kahve yerine hem enerji verecek hem de sağlık deposu içecekler tüketmenin önemine değinen Diyetisyen Özden Örkçü, Meyan kökü çayı, kekik yağı, pancar suyu öneriyor. Ayrıca bol su tüketmeyi de hatırlatıyor.
Ders çalışırken, şeker ve şekerli besinler, cips, kuruyemiş, gazlı içecekler gibi besinler yerine süt, yoğurt, sütlü tatlılar, ekmek arası peynir, taze sıkılmış meyve suları ve kuru meyvelerin tercih edilmesi önemlidir. Bunun yanında fındık, fıstık ve cevizin tüketilmesi de yararlıdır.
İlgili 17 soru bulundu
07.30 -11.00
Konunun uzmanlarının bildirdiklerine göre kortizon gibi uyanıklık veren hormonların en fazla salgılandığı dönem sabah 08.00-11.00 arasıdır. Bu saatlerin; planlama, düzenleme ve ileriye dönük yapıcı fikir üretimi için en verimli saatler olduğu görüşünde birleşiyor.
Ders çalışırken veya dinlenme zamanlarında yenilenlere çok dikkat edilmelidir. Şekerli ve yağlı besinler, gazlı içecekler yerine süt, yoğurt, sütlü tatlılar, kavrulmamış kuruyemiş, taze sıkılmış meyve suları ve taze-kuru meyvelerin tercih edilmelidir.
Spor yaparken su ile birlikte vücuttan elektrolit kaybı da söz konusudur. Vücut sıvı elektrolit dengesini düzenleyebilmek için doğal maden suyu tüketilebilir.
Elektrolit ve mineral açısından dengeli yapısıyla doğal maden suyu spor sırasında kaybedilen sıvı ve elektrolitlerin yerine konmasına yardımcı olur. Sodyum-potasyum dengesinin sağlanmasına ve halsizlik, baş ağrısı gibi şikayetlerin ortadan kalkmasına da destek olur.
Özellikle diyet sırasında sodanın gün içerisinde 2 defa kullanılması önerilir. Günün farklı öğünlerinden herhangi ikisi tercih edilerek, yemeklerden sonra tüketilebilir. Eğer sade içmekte zorluk çekenler olursa, alternatif olarak içerisine limon koymak suretiyle değerlendirmek mümkün.
Maden suyunda yüksek oranda bulunan magnezyum, vücudun enerji üretimini destekleyen enzimleri için gereklidir.
Minerallerin vücuda sürekli soda ile yüklenmesi sonucunda, yani günde 2 ve daha fazla soda içilmesi halinde, bazı minerallerin birikimi zararlı bile olabilmektedir. Örneğin; flor birikimi florozis dediğimiz olayla sonuçlanır, dişler sararır.
Maden Suyunun Zararları Var mıdır? Maden suyu faydaları oldukça fazla olsa da aşırı tüketimi vücuda bazı zararlar verir. Günde 1 litreyi geçen maden suyu tüketimi vücuda dengesinin bozulmasına sebep olabilir. Aşırı tüketim böbrek sağlığına zarar verirken mide işleyişi için de tehdit olabilir.
Özellikle aç karnına içilmesi tehlikeli bir duruma yol açabilir. Mideye zarar verebilir ve birtakım ağrılar oluşturabilir. Yine aç karnına kullanmak sindirim sistemi üzerinde rahatsızlık oluşturabilir. Yanma ve ağrı oluşturması nedeniyle mutlaka aşırı tüketilmemeli ya da aç karnına içilmemelidir.
Maden suları yüksek sodyum içerdikleri için aşırı miktarda tüketilmemelidir. Maden suyu seçimi yapılırken de düşük sodyum, yüksek magnezyum ve kalsiyum içerikli olanlar tercih edilmeli. Sağlıklı insanlar günde iki şişe, kilolu kişiler bir şişe içebilir. Kalp, böbrek ve hipertansiyon hastaları ise uzak durmalı.
Maden suyu, iyi bir antibakteriyeldir. Bu özelliği sayesinde cilt üzerinde biriken yağ ve kirin temizlenmesini sağlar. Düzenli olarak kullandığınızda ışıl ışıl ve sağlıklı bir cilde sahip olursunuz. Cildinizde ufak tefek lekelerden şikâyetçiyseniz onlardan kurtulmak için bir de maden suyundan yararlanmayı deneyin.
Soda ise 2 yaşından sonra dahi tercih edilmemesi gereken bir gazlı içecektir. Her yaşta mide ve gaz sorunlarına neden olabilir. Çayın kansızlık yapma özelliği sebebiyle bebek ve çocuk beslenmesinde tercih edilmemesi daha iyidir.
Spor yaparken daha çok su içmelisiniz. Çünkü Spor yaparken terle birlikte kaybolan sıvıyı yerine koymak kas kütlenizi korumanıza yardımcı olur. Günde 8- 15 bardak ( 1.5- 3 litre) su tüketimi ideal fakat, ağır egzersiz ve sıcak havalarda ihtiyaca göre daha fazla su içmelisiniz.
Kahve tüketimi ile artan kafein miktarı; plazma serbest yağ asitlerinin egzersiz sırasında yakıt olarak kullanılmasını sağlar ve kas glikojen depolarının hızla boşalması önlenir. Böylece sporda yorgunluk gecikir, yağ yakımı sağlanır ve spor performansı artar.
Spordan 1 saat önce içilen az miktarda kahve veya çay ise enerji vermesi açısından yararlıdır. İdman öncesi tavsiye edilen en yararlı besinlerden biri probiyotik yoğurt veya laktozsuz süt ile birlikte tüketilen yulaf ezmesidir. Kaliteli besin değeri içeren bu menü size enerji vermesi açısından da faydalıdır.
Yağlı ciltlerin en büyük problemlerinin başında sivilceler ve yüzdeki parlama geliyor. Limonun yüze faydası ise hem yüzdeki fazla yağı emiyor hem de yağlanmaya bağlı oluşan sivilceleri kurutuyor. Limon suyunu bakım maskelerinize uygulayabileceğiniz gibi tonik olarak da kullanabilirsiniz.
Maden suyu hem içildiğinde hem de saça sürüldüğünde saça fayda sağlar. Maden suyunun saçlardaki zayıflığı ve kepek problemlerini ortadan kaldırmak amacıyla kullanılması yaygındır. Maden suyu ile saç yıkamak veya saç diplerine bir miktar maden suyu sürmek ve beklemek saç bakımı için yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri