Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinin "Ders saatleri" başlıklı 69. maddesindeki; "(1) Kurumlarda teorik derslerde bir ders saati süresi 40 dakikadır. Ancak dersler arasındaki dinlenme süresi 10 dakikadan, öğle arası dinlenme süresi ise 45 dakikadan az olamaz.
(1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır.
Tam gün eğitim veren okullarda ise giriş saatleri 08.30-09.00 arasında başlıyor. Okul çıkış saati ise 15.00-15.30 arasında olacak.
Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır. Dersler arasındaki dinlenme süreleri okul yönetimlerince belirlenir.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim öğretim dönemine yönelik bazı değişikliklerin olduğunu belirtti. Ancak, derslerin süresinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Dersler hala 45 dakika olarak devam ediyor.
İlgili 19 soru bulundu
ANADOLU LİSESİ / DERS SAATLERİ Anadolu Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 Eğitim ve öğretim yıl içerisinde öğrencilere sunulan seçmeli derslerin tümünde değişikliğe gitti. Ders saatlerinde ise henüz bir değişiklik yapılmadı. Haftalık açıklanan ders çizelgesine göre din dersleri 16 saatte çıktı.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinin "Ders saatleri" başlıklı 69. maddesindeki; "(1) Kurumlarda teorik derslerde bir ders saati süresi 40 dakikadır. Ancak dersler arasındaki dinlenme süresi 10 dakikadan, öğle arası dinlenme süresi ise 45 dakikadan az olamaz.
Ortaöğretim Kurumlarındaki Yüz Yüze Eğitimin Detayları
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati, her ders saati süresi 30 dakika ve dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak yüz yüze eğitim yapılacak.
Teknolojiye bağlı olarak değişen şartlar sonucu -hareketli ve görsel unsurlara çok sık maruz kalmak gibi- insanların dikkat süresi azaldı. Bu yüzden dersler 30 dakika olmalı. Dikkat süresi 30 dakika gayet ideal, ne kadar çok zaman o kadar iyi eğitim anlayışından kaçınmak gerekir. Maskeli ders olmaz.
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.
Okul yönetimince teneffüsler için normal eğitim yapılan okullarda en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise en az 10 dakika süre ayrılır.
Normal şartlarda sabahçı öğrenciler 07:30 -08:00 arasında ders başı yaparken öğlenci öğrenciler ise 12:30-13:30 arası ders başı yapıyor.
1. sınıfta toplam 26 saat zorunlu ders vardır. 4 saat de serbest etkinlikler dersi bulunur. Haftalık ders programına bakıldığı zaman ders saatleri 30'u bulur.
MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesine göre, ortaokulda din dersi, 16 saate çıkarıldı.
üni ye göre değişir ama ortalama olarak 8-9 gibi başlar 18-19 gibi biter (gündüz öğretim. her ders 90-120 dk olur.
11. sınıf Anadolu lisesinde alınması zorunlu olan ortak dersler 9 adet ve toplamda 22 saattir. Öğrencilerin seçmiş olduğu sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümlerine göre almaları gereken farklı seçmeli dersler de bulunur.
Kararın 26 maddesi kapsamında 10 saat Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, Haftalık toplamda 56 saate kadar fiilen derse girmesinin önünde yasal bir engel yoktur.
ORTAOKUL / DERS SAATLERİ Ortaokul kademesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati yapılmaktadır.
Öğretmenler haftada okulda girdiği dersler dahil toplam 40 saate kadar ders verebilecektir. Örnek: a) Öğretmen okulda haftada 21 saat derse giriyorsa + 19 saat, b) Öğretmen okulda haftada 30 saat derse giriyorsa + 10 saat kurs verebilecektir.
Okullarda günlük ders saati maksimum 8 saat. Dolayısıyla Halk eğitimlerde hafta sonu her gün için maksimum 8 saat ders açabilir. Ancak her öğretmen 10 saate kadar girebilir. Dolayısıyla 8 saatten fazla girecekse 2 gün de derse girmelidir.
Bir dönem içinde en fazla kaç kredilik ders alma hakkım var? Öğrencinin bir yarıyıldaki normal ders yükü 30 AKTS'dir. Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır.
İkili eğitim öğretim yapılan tüm okullarda ders süreleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürüldü.
Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici de “Her gün farklı iller karar alıyor ve ders saatleri 30, 35, 40, 50 dakika arasında değişiyor. MEB uygulama farklılıklarını ortadan kaldırmalı, geçen eğitim öğretim yılında tecrübe edilen tüm kademelerde 30 dakika uygulamasına geçmelidir” dedi.
Bizim üniversite de dersler 1 saat 30 dakikadır.(çoğu üniversite de böyle diye biliyorum) 1.öğretimler için ders 9'da başlar genelde 3'te biter. Bazı günler sabah ilk dersin ya da son dersin olmayabilir. Bazı günler de sadece 1 dersin olabilir. Biraz da programa bağlı gidince daha detaylı öğrenirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri