(1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır. Dersler arasındaki dinlenme süreleri okul yönetimlerince belirlenir.
Bir ders saati 50 dakikadır.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim öğretim dönemine yönelik bazı değişikliklerin olduğunu belirtti. Ancak, derslerin süresinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Dersler hala 45 dakika olarak devam ediyor.
Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 Eğitim ve öğretim yıl içerisinde öğrencilere sunulan seçmeli derslerin tümünde değişikliğe gitti. Ders saatlerinde ise henüz bir değişiklik yapılmadı. Haftalık açıklanan ders çizelgesine göre din dersleri 16 saatte çıktı.
Teknolojiye bağlı olarak değişen şartlar sonucu -hareketli ve görsel unsurlara çok sık maruz kalmak gibi- insanların dikkat süresi azaldı. Bu yüzden dersler 30 dakika olmalı. Dikkat süresi 30 dakika gayet ideal, ne kadar çok zaman o kadar iyi eğitim anlayışından kaçınmak gerekir. Maskeli ders olmaz.
İlgili 30 soru bulundu
OKULLARDA DERS SAATLERİ KAÇ DAKİKA? Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren okullarda dersler 40 dakika olarak işleniyor.
Öğretmenler haftada okulda girdiği dersler dahil toplam 40 saate kadar ders verebilecektir. Örnek: a) Öğretmen okulda haftada 21 saat derse giriyorsa + 19 saat, b) Öğretmen okulda haftada 30 saat derse giriyorsa + 10 saat kurs verebilecektir.
İkili eğitim öğretim yapılan tüm okullarda ders süreleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürüldü.
Böylece din derslerinin saati ortaokullarda haftalık 4 saate, liselerde ise en az 3 saate çıkarıldı. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı imzalı düzenlemeyle ortaokullarda birinci sınıfta 18 saat Arapça dersi verilebilmesinin de önü açıldı.
Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici de “Her gün farklı iller karar alıyor ve ders saatleri 30, 35, 40, 50 dakika arasında değişiyor. MEB uygulama farklılıklarını ortadan kaldırmalı, geçen eğitim öğretim yılında tecrübe edilen tüm kademelerde 30 dakika uygulamasına geçmelidir” dedi.
Son haftalarda iller bazında ders saatlerinin azaldığı açıklanınca, ders saatleriyle ilgili kafa karışıklığı yaşandı. MEB, 2021-2022 yılında ders sürelerinin 40 dakika olduğunu açıklamış, okullar haftada 5 gün tam eğitime başlamıştı.
Ortaöğretim Kurumlarındaki Yüz Yüze Eğitimin Detayları
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati, her ders saati süresi 30 dakika ve dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak yüz yüze eğitim yapılacak.
Bizim üniversite de dersler 1 saat 30 dakikadır.(çoğu üniversite de böyle diye biliyorum) 1.öğretimler için ders 9'da başlar genelde 3'te biter. Bazı günler sabah ilk dersin ya da son dersin olmayabilir. Bazı günler de sadece 1 dersin olabilir. Biraz da programa bağlı gidince daha detaylı öğrenirsin.
İkili eğitim öğretim yapılan tüm okullarda ders süreleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürüldü.
üni ye göre değişir ama ortalama olarak 8-9 gibi başlar 18-19 gibi biter (gündüz öğretim. her ders 90-120 dk olur.
Bir dönem içinde en fazla kaç kredilik ders alma hakkım var? Öğrencinin bir yarıyıldaki normal ders yükü 30 AKTS'dir. Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır.
Tam gün eğitim veren okullarda ise giriş saatleri 08.30-09.00 arasında başlıyor. Okul çıkış saati ise 15.00-15.30 arasında olacak.
Normal şartlarda sabahçı öğrenciler 07:30 -08:00 arasında ders başı yaparken öğlenci öğrenciler ise 12:30-13:30 arası ders başı yapıyor.
2017'de yapılan değişiklikle ortaokullarda ve liselerde din kültürü ve ahlak bilgisi ders saatleri "iki ders saati" olarak belirlendi.
Okul yönetimince teneffüsler için normal eğitim yapılan okullarda en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise en az 10 dakika süre ayrılır. b) Normal öğretim yapılan okullarda yemek ve dinlenme için en az 40, en çok 90 dakika süre verilir.
MADDE 12- (1) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Haftalık ders programı, öğretmenler kurulunda görüşülür ve okul müdürünün onayına bağlı olarak uygulamaya konulur. Bu programda yönetici ve öğretmenlerin okutacakları derslerin gün ve saatlere göre dağılımı yapılır ve ilgililere yazılı olarak imza karşılığı duyurulur.
İlköğretimde ve liselerde ikili öğretim uygulamaları genellikle blok dersler yoluyla gerçekleştirilmektedir. 265 belirlenmiştir”(Erden, 2001 s.19). İki dersin birleştirilerek öğretimin yapıl- dığı blok ders uygulamalarında bu süre 80-85 dakikaya kadar çıkmaktadır.
Psikologlar tarafından yapılan araştırmalara göre verimli ders çalışmanın daha etkili olduğu görülmüştür. 5-6 saat aralıksız ders çalışmakla, 2 saat verimli ders çalışmak aynı etkiye sahip olabilir. Bu nedenle az ve öz çalışmak büyük önem arz etmektedir.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
Öğretmen 21 saatin üstünde ders almak zorunda değildir. Öğretmen, 21 saatten fazla derse girmek istemediği takdirde ders verilemez. Öğretmen, 21 saatten fazla derse girmek istemediği takdirde ders verilemez. Normal şartlarda öğretmen derse girmekten kaçınmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri