Gereksinimleri karşılamayan bir cihaza Windows 11 yüklenmesini önermiyoruz.
Windows 11'i yüklemeye devam ederseniz, bilgisayarınız artık desteklenmeyecek ve güncelleştirmeleri almaya hak kazanmayacaktır. Uyumluluk eksikliğinden dolayı bilgisayarınızda meydana gelen hasarlar üretici garantisi kapsamında değildir.
Bilgisayarınız, en düşük (temel) sistem gereksinimlerini karşılıyorsa Windows 11'i çalıştırabilir.
TPM'yi etkinleştirmeniz gerekiyorsa, bu ayarlar UEFI BIOS (BILGISAYAR üretici yazılımı) aracılığıyla yönetilir ve cihazınıza göre değişir. Bu ayarlara şu seçenekleri belirleyerek erişebilirsiniz: Ayarlar > Güncelleştirme & Güvenlik > Kurtarma > Şimdi yeniden başlatın.
Windows 11 için minimum sistem gereksinimleri en az 8.Nesil işlemcidir (çok az sayıda 7. Nesil işlemci hariç). Bu, güvenlik ve güvenilirlikle ilgili Microsoft ilkelerini karşılamaktır. Listeye daha fazla işlemci eklemeyi planlayıp planlamadıkları konusunda Microsoft'tan henüz yeni bir duyuru yapılmadı.
İlgili 34 soru bulundu
Windows 11 en düşük donanım gereksinimlerini karşılayan bilgisayarlarda çalıştırılabilir. Yeni bilgisayarlarda önceden yüklenmiş olarak gelebilir veya şu anda Windows 10 çalıştıran bilgisayarları yükseltebilirsiniz.
Şu an itibariyle TPM 2.0, windows 11'i çalıştırmak isteyen tüm sistemler için zorunlu bir gerekliliktir, ancak birçok eski sistemin buna sahip olmadığını görmek, gereksinimin daha sonraki yapılar için gevşetilebileceğini görmek.
Windows arama çubuğuna① [TPM.msc] yazıp aratın ve ardından [Aç]② öğesine tıklayın. Yerel Bilgisayar penceresinde Güvenilir Platform Modülü Yönetimi penceresi açıldığında, Durum alanında③ [TPM kullanmaya hazır] ifadesi varsa bu durum bilgisayarınızın TPM işlevini desteklediği anlamına gelir.
Opensource yazılımlar tpm zorunluluğunu fırsat bilerek atağa kalkarsa microsoft için çok büyük kayıplar olur. Şuan TPM sadece iş bilgisayarı dediğimis business pc lerde bulunuyor. Yani bir çok ev kullanıcısı, öğrenciler ve küçük çaplı şirketler windows 11'i kullanamaz diyorsunuz bu uygulama ile.
Microsoft'un açıklamalarına göre yeni Windows 11 sürümü aşağıdaki gereksinimlere sahip tüm sistemlerde problemsiz bir şekilde çalışacak: En az 1GHz hızda çalışan 64-Bit Çift çekirdekli işlemci. En az 4GB RAM. En az 64GB boş disk alanı (SSD Önerilir)
İndirme işlemi, ağ bağlantı hızına bağlı olarak iki saat kadar sürebilir. İstenirse bilgisayarı yeniden başlatın. Bilgisayarınızda 128 GB'den az boş disk alanı varsa yüklemeye devam etmek için bir USB flash sürücü bağlamanız istenir.
Fakat Microsoft'un yayınladığı son Windows Insider blog gönderisi yeni işletim sistemiyle alakalı tüm dedikodulara son noktayı koydu. Buna göre 2024 yılında yayınlanacak büyük güncelleme Windows 11 24H2 adıyla sunulacak, yani bu yıl Windows 12 görmeyeceğiz.
Microsoft Store uygulamasında Windows 10 veya Windows 11 Pro yükseltme satın aldıysanız, satın alma işlemini onaylamak için gönderilen onay e-postasında ürün anahtarı yerine dijital lisans alırsınız. Bu e-posta adresi (MSA) dijital lisansı içerir.
Başlatma sırasında F2 tuşuna basarak BIOS ayarları ekranına girin. Güvenlik Ayarları, TPM veya TPM/TCM seçimini yapın. (BIOS ayarlarındaki seçenekler modele ve sürüme bağlı olarak değişiklik gösterebilir.) TPM ile ilgili seçenekleri kontrol edin.
Toplam Verimli Bakım (İngilizce: Total Productive Maintenance - TPM), bir kuruluşa iş değeri katan makineler, ekipman, süreçler ve çalışanlar aracılığıyla üretim, güvenlik ve kalite sistemlerinin bütünlüğünü koruma ve geliştirme sistemidir.
Bilgisayarınızı Windows'un en son sürümüne yükseltmek, güncel kalmak için en iyi yöntem olabilir. Ancak 2021 yılında tanıtılan Windows 11 bazı yüksek sistem gereksinimlerini de beraberinde getiriyor. Bu yüzden her bilgisayar Windows 11 kurulumu için uygun olmuyor.
Bir bilgisayardaki bilgi ve uygulamaları koruma amacıyla kullanılan bir güvenlik özellikleri kümesi içermektedir. Windows 11 gereksinimi olan TPM çipi, bilgisayarda parola, şifreleme ve diğer güvenlik özellikleri uygulamak için kullanılır.
Windows 11'e geçiş işlemlerine başlamak için; Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update penceresinden bilgisayarınız için yayınlanmış Windows 11 güncelleştirmesini yükleyerek geçişi tamamlayabilirsiniz.
Windows 10 lisansına sahip olanlar Windows 11'i ücretsiz olarak indirebilecek. Yazılım devi Microsoft, birçok yeni özellikle birlikte büyük bir yeniden tasarım sunan Windows 11'i kullanıma sundu.
Microsoft'un Windows 11 indirme sitesine gidin ve Windows 11 Kurulum Asistanı'na gelin ve “Şimdi indir” butonuna tıklayın. İndirme tamamlandığında açın ve “Kabul et ve yükle” seçeneğiyle devam edin. Windows 11'in indirilmesini bekleyin.
Masaüstünüzü eski haline döndürebilirsiniz ancak sorun çözülene kadar 60 dakikada bir siyaha dönmeye devam eder. Sürümünüz orijinal olmasa bile Windows her zaman kritik güvenlik güncelleştirmelerini alabilir. Ancak diğer güncelleştirmeler ve avantajlar orijinal Windows yazılımı için özel olarak kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri