Teorik derslerin %70'ine uygulamaların %80'ine devam etmeyen öğrenciler devamsız sayılır ve NA notunu alır. Öğrenci devamsızlıktan kaldığı dersin final sınavına giremez.
Hayır.
Üniversitede Devamsızlıktan Kalınca Ne Olur? Üniversitede devamsızlıktan kalırsanız, o dersten başarısız sayılacaksınız.
Devamsızlıktan kalıyorsanız dersten başarı notunuz FF olarak verilir. Dersleri alttan almak zorunda kalırsınız. Bu da GANO'nuzu tabii ki düşürür.
Yaz okulunda devamsızlıktan kaldığım dersi alabilir miyim? Yaz okulunda devamsızlıktan kaldığınız, nottan kaldığınız veya hiç almadığınız dersleri alabilirsiniz. Bu konuda kısıtlama yok.
İlgili 29 soru bulundu
Not: 3 (üç) dersten daha fazla başarısız olduğu dersi olan öğrenciler, dersin açıldığı son dönemde ders kaydı yapmamış öğrenciler ile derslerden devamsızlıktan kalmış öğrenciler, “Mezuniyet Sınavlarına” başvuramaz.
Devamsızlıktan kalan öğrenciler (DZ) bütünleme sınavına giremez. Bütünleme sınavına girmeli miyim?
Üniversitede devamsızlık yaptığın dersten kalma var, bir dönem boyunca bir derse girmeyip diğer derslere devam edersen, sadece girmediğin dersi etkiler devamsızlık.. Hiçbir derse girmezsen, ikinci dönem devam edebilirsin..
Üstten ders almak isteyen öğrencilerin başarısız (alttan veya devamsızlıktan kalmış) dersinin olmaması ve GNO'sunun 3 ve üzeri olması gerekmektedir.
c) Bir dersten FF veya K harf notlarından birini alan öğrenci, o dersten başarısız olmuş sayılır. ç) Bir dersten VF harf notunu alan öğrenci, o dersten devamsızlık nedeniyle başarısız olmuş sayılır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Devamsızlıktan dolayı başarısız olunan ders için Tek Ders sınav hakkı tanınmaz. Dersi ilk defa alıp “DZ” notu ile kalan öğrenci Tek Ders Sınavına giremez. (Fakat öğrenci dersi daha önceki dönemlerde almış ve “FF” veya “GR” notu ile başarısız olmuşsa Tek Ders Sınavına girebilir.)
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak. Devamsızlıkta art arda özürsüz 2 gün devamsızlık yapan öğrencinin velisi okula çağrılacak.
Devamsızlıktan kalmak pek bir sorun etmez. Sorun olmaz. Öğrenci işlerini arayabilirsin, bölüm sekreterini de arayabilirsin.
Final sınavına giremeyen öğrenciler Telafi(bütünleme) sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilir. Telafi sınavının ham başarı puanına etkisi % 70 tir.
2) (K) Kalır: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır. 3) (D) Devamsız: Derse devamsız öğrenciler için kullanılır.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Yani bir öğrenci bir dersin %70'ine katılmak durumundadır. Devamsızlık süresi özürsüz 10 gün, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun derslerden başarısız sayılır. Örnek vermek gerekirse mesela; Cuma günleri iktisat dersin var. 4 kere bu derse girmeme hakkın var.
Milli Eğitim Bakanlığınca, Covid-19 salgınının devam ettiği süre dahilinde, kronik rahatsızlığını sağlık kurulu raporuyla belgelendiren öğrenciler ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, velilerinin yazılı talebi dikkate alınarak okula devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulacak.
20 günden fazla devamsızlık yapılması halinde öğrencilerin sınıf atlayabilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu'ndan geçer onay alması gerekiyor. Kuruldaki karar göre öğrenci okulu geçebiliyor ya da sınıf tekrarı yapabiliyor.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, soruyu şu şekilde yanıtladı; "12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız, öğrencilerimizin hiçbir kaygısı olmasın." Açıklamalarında bulundu.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
Eğer NA'dan (devamsızlıktan) kaldıysanız, derse devam zorunluluğunuz maalesef var. Eğer FF'den kaldıysanız devam zorunluluğunuz bulunmamakta. Devamsızlık zorunlu mı değilmi ona gore degisir.
Bütünleme sınavına finalden kalan her öğrenci girebilir. Ancak öğrencinin bütünleme sınavına girmesi zorunlu değildir.
Öğrenci otomasyonunuz olur sizin yani öğrenci numaranızla ya da tc kimlik numaranızla giriş yaptığınız bir öğrenci bilgi sistemidir bu. Oradaki ders durum paneli veya not bilgisi diye geçer, bu sayfadan aldığınız notları ve gelecekteki derslerinizin durumunu görüntüleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri