Uygulama yolu ve metodu: DEVİT-3, günde bir kez ağızdan alınır. Süt çocukları veya enjeksiyon uygulanamayan kişilerde ağızdan alınması tercih edilir. Süt çocuklarına besin maddelerine karıştırılarak uygulanabilir.
Bu nedenle hayatın ilk haftasından itibaren beslenme tarzı ne olursa olsun (Formüla veya anne sütü fark etmez) tüm bebeklere en az bir yaşına kadar, tercihen 3 yaşına kadar 400 ünite/gün D vitamini (günde 3 damla D vitamini) uygulanmalıdır.
Çocuklarda demir damlası kullanımı ağızdan alınacak damla ya da şurup şeklinde gerçekleştirilir. Demir damlası kullanımı için çocuğun aç olması gerekir ve genellikle günde iki kez öğün aralarında verilir. Süt ve süt içeren gıdalarla birlikte demir damlası kullanımı önerilmez.
Geriyatrik popülasyon: Veri yoktur. Gebelik ve laktasyon: Sadece doktor tavsiyesi doğrultusunda; Vitamin D yetmezliğinin tedavisinde: Günde 1-5 damla (800-4000 I.U.) Yetmezliğin tedavisini takip eden dönemde idame için ve vitamin D yetmezliğinin önlenmesinde: Günde 1-2 damla (800-1600 I.U.)
Çocuklar ve bebekler için D vitamini nasıl alınmalı? Günlük D vitamini takviyesi sabah saatleri tercih edilebilir ancak illa şart değildir günün her saatinde verilebilir. Genellikle besinlerle birlikte verilmesinde sakınca yoktur.
İlgili 33 soru bulundu
D vitamini damla ise ağızdan oral olarak ya da besinlere damlatılarak kullanılabilir. 2005 yılından itibaren özellikle çocuklarda sık karşılaşılan raşitizmi önlemek için yeni doğan bebeklere 1 yaşına kadar günde yaklaşık 3 damla (400 UI) D vitamini ücretsiz olarak verilir.
Eğer D vitamini takviyesi alacaksanız, kahvaltıdan hemen sonra almak en doğrusudur. Ayrıca D vitamininin sabah alınması, vücudun ritmine uyum sağlamak için çok önemlidir.
Direkt dil üzerine de damlatılabilir. Yağlı olduğundan su bardağındaki suya veya süte damlatılırsa cam bardak kenarına yapışır ve yeterince alınmaz. Bardak veya kupada kalır ve eksik alınır. Piyasada çok fazla D vitamini seçeneği var.
Bebekler yeterli miktarda D vitamini almazsa, kemiklerin yumuşamasına ve zayıflamasına neden olan raşitizm hastalığına yakalanabilirler. D vitamini ayrıca; enfeksiyonla mücadeleye, kalp sağlığının korunmasına, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine ve kronik hastalık riskinin azalmasına katkı sunar.
yorgunluk, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, kas güçsüzlüğü, aşırı susama, fazla idrar yapma, böbrek taşı oluşumu, böbrek kireçlenmesi, böbrek yetmezliği, yumuşak dokularda kalsiyum birikimi, EKG değişiklikleri, düzensiz kalp atışı ve pankreas iltihabıdır.
Yemek ile birlikte almanız tavsiye edilir. Gün içerisinde öğün ile birlikte alınan DEVİT-3'ün, vücudunuz tarafından emilimi daha kolay olur. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
DEVİT-3'ü aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
D vitamininin tedavi edici indeksi bebek ve çocuklarda oldukça düşüktür. Hiperkalsemi uzun sürerse bebeklerde zihinsel ve fiziksel gelişmede gerileme yapar. Farmakolojik dozlarda D vitamini alan emziren annelerin bebeklerinde hiperkalsemi riski vardır.
▪️ 2.5 kg'ın altındaki çocuklara D vitamininin günlük. damla olarak verilmesi tercih edilir. Her kilo için 100İÜ uygundur.
D vitamini eksikliğinin tedavisi: Günlük 7000-10000 I.U. doza eşdeğer şekilde 2 günde 1 adet DEVİT-3 20.000 I.U. yumuşak kapsül doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır.
Coledan damlada (10ml) 150000 ünite bulunmaktadır. Eğer vit D3 değeriniz 10 ng/ml nin altında ise haftada bir kez 50 bin ünite kullanmalısınız. Devit 3 haftada 1 sise .
D vitamini eksikliğinde; vücut ağrısı, halsizlik, yürüme güçlüğü, kemik ağrısı, güçsüzlük, saç dökülmesi, baş ağrısı, depresyon, değişken ruh hali, uykusuzluk, gözaltı morlukları, aşırı terleme, kilo vermede güçlük çekme, sürekli üşüme gibi belirtiler hakimdir.
Anne sütü alan bütün bebeklere ek olarak ne aldıklarına bakılmaksızın en az 1 yaşına kadar 400 IU, daha sonra ve tercihen 3 yaşına kadar 600 IU vitamini verilmelidir. D vitamini süte katılarak değil doğrudan ağızdan verilmelidir.
En İyi D Vitamini Markaları
Vitabiotics, Solgar, Nature's Bounty gibi dünyaca ünlü ve güvenilirliğiyle ön plana çıkan markaların yer aldığı online mağazada; markaların özel ve patentli formüllere sahip ürünleri yer alıyor.
DEVİT-3, günde bir kez ağızdan alınır. Süt çocukları veya enjeksiyon uygulanamayan kişilerde ağızdan alınması tercih edilir. Süt çocuklarına besin maddelerine karıştırılarak uygulanabilir.
D vitamini ampulleri kırıp içmek hem toksik düzeye ulaşma riski hem de D vitamini metabolizması için önerilmiyor. 3- Ben hastalarıma dil altına sprey veya damla olarak (onların kan değerine göre uygun dozda) kullanımını öneririm.
D vitamini sıvı halde ise ekmeğe damlatılarak, tablet formunda ise bir bardak su ile alınmalıdır.
Farklı boyutlarda yaşanabilen uykusuzluğun sebeplerinden birisi de D vitamini eksikliği olarak gösterilebilir. Hem uykuya bağlı genel sağlığı hem de bizzat uyku kalitesini olumsuz yönde etkileme riski olan D vitamini eksikliğinin tespit edilmesi son derece önemlidir.
Bebeklerde D vitamini referans aralığı şöyledir: Kandaki 25 hidroksi D vitamini seviyesi 12 ng/ml'nin altında ise D vitamini eksikliği. Kandaki 25 hidroksi D vitamini seviyesi 12-20 ng/ml arasında ise D vitamini yetersizliği. Kandaki 25 hidroksi D vitamini seviyesi 20-100 ng/ml arasında ise normal.
Haftalık uygulama
Tek seferde 50.000 IU'den fazla D vitamini kullanılması önerilmez. D vitamini içeren ilaçların gebelikte rutin kullanımı önerilmemekle birlikte, gerektiğinde hekim kontrolünde kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri