Ehliyet için Sağlık Raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan özel sağlık kuruluşlarında, aile sağlığı merkezlerinde (eski adıyla sağlık ocağı), Sağlık Bakanlığı hastanelerinde ve Üniversite hastanelerinde alınabiliyor. Sağlık raporu üzerine kaşe ve imzasını atan doktor, raporu onaylayarak teslim eder.
Sağlık ocaklarının muayene etme, ilaç yazma gibi yetkileri olduğu gibi hastaya rapor yazma hakkı da vardır. Aile hekimleri hastalık durumuna göre kişilere rapor yazabilir.
Sağlık raporu; aile hekimi ile özel veya devlet hastanelerinden alınabilmektedir.
Sağlık ocaklarından alınmak istenen sağlık raporları için kişilerin randevu alma zorunlulukları mevcut değildir. Muayene olmak için aile hekimliğinden randevu alınma zorunlu olmamasından dolayı, sağlık raporu almak isteyen kişiler de randevu almadan sağlık ocaklarına başvurabilirler.
İlgili 20 soru bulundu
Heyet raporu genel olarak ortalama 3 ve ya 4 gün içinde alınabilir. Özellikle tam teşekküllü sağlık raporu için 7 iş günü belirlenmiştir. Heyet raporunun çıkması 7 iş gününü bulur.
En temel kural olarak şunu bilmeniz gerekir: Birinci basamak sağlık kuruluşlarından alınacak tüm sağlık raporları ücretsizdir (Birinci basamak= Aile hekimi, sağlık ocağı vs.). Ücret ödemeniz gerekecekse, devlet hastanesinden ya da üniversite hastanesinden alınacak tek hekim raporu 220 TL ve heyet raporu 860 TL'dir.
"Aile hekimlerinden kaç gün rapor alınabilir?" sorusunun yanıtına gelirsek aile hekimleri 10 gün rapor verebilir. Bu süre, bir aile hekiminin tek seferde verebileceği en uzun rapor günüdür. 10 günlük süre tamamlandıktan sonra kontrol için doktora gittiğinizde aile hekimi size tekrar bir 10 günlük rapor yazabilir.
En kolay sağlık raporu nasıl alınır? Bu raporu almanın en pratik yollarından biri, kayıtlı olunan aile hekimine başvurmaktır. Bu amaçla Aile Sağlığı Merkezinize gidip durumunuzu bildirebilirsiniz.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.
İsteyen vatandaşlar randevu almadan da Aile Hekimine müracaat edebilir. Yani muayene olabilmek için randevu almak zorunlu değil. Ayakta tedavi olmak için başvuran hastaların muayenesi yapılacak. Acil olarak gelen hastalara ise her zamanki gibi öncelik verilecek.
SAĞLIK KURULUMUZ RANDEVUSUZ HEYET RAPORU VERMEMEKTEDİR. RANDEVULARINIZ MHRS veya 182 ÜZERİNDE DURUM BİLDİRİR RAPORU OLARAK OLUŞTRULMALIDIR. ENGELLİLER İÇİN DE ERİŞKİN ENGELLİ RAPORU OLARAK OLUŞTURULACAKTIR.
Eğer rahatsızlığınız yoksa ve sadece kuruma ibraz etmek için sağlık raporu almak istiyorsanız, aile hekiminize veya hastanenin sekreterlik bölümüne gidebilirsiniz.
Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği'nin 4. maddesi (l) bendinde de açıkta tarif edildiği gibi: Birinci basamak sağlık kuruluşları bünyelerinde çalışan resmi hekimler, kişiye yönelik düzenlenmesi öngörülen; sağlık raporu, sevk evrakı, reçete ve bunun gibi belgeleri düzenlemekle de yükümlüdürler.
Aile Sağlık Merkezleri ya da eski adıyla Sağlık Ocağı aracılığıyla da temin edilebilen sağlık raporu, belirli koşullar altında verilebiliyor.
Sağlık raporu almak için 4 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı ve hangi raporu ne amaçla almak istediğinizi belirten dilekçe gerekmektedir. Dilekçeyi, sağlık kuruluşunun danışma bölümünden alabilirsiniz. Belgelerinizin eksik ya da yanlış olması durumunda sağlık raporu alamazsınız.
Sağlık raporu, kişinin bir sağlık sorunu olmadığını göstermekte olan belge olarak ifade edilebilir. e- devletten sağlık hizmetlerinin yer aldığı bölüme geçilmesi gerekir. Kişisel sağlık bilgi formu seçeneğine basarak e-Devlet sitesi üzerinden sağlık raporunun alınması da mümkün olur.
Tam teşekküllü bir sağlık raporundan söz konusu ise 7 iş günü içinde çıkmaktadır. Ancak heyet raporu ortalama 3 veya 4 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Genellikle 7 iş gününü geçmeyen raporunun geçerlilik süresi ise 90 gün olmaktadır. Ama bu da hastanın durumuna göre değişkenlik göstermektedir.
İşe girişlerde sağlık raporunun alınabileceği yerler ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan bir tanesi iş yeri hekimi bir diğeri ise aile hekimleridir. Ancak unutulmamalıdır ki, eğer girilecek olan iş az tehlikeli kategorisinde ise aile hekimlerinin sağlık raporu verme yetkisi bulunur.
Sağlık Ocakları Türkiye genelinde 08:00' ile 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir ancak her bireyin bağlı bulunduğu aile hekiminin çalışma saatleri farklı olabilir. Bu sebeple bağlı bulunduğunuz sağlık ocaklarından hekiminizin çalışma gün ve saatlerini sağlıklı bir şekilde öğrenebilirsiniz.
Sağlık Bakanlığı tarafından alınan sağlık raporu ücretleri 50 TL olmaktadır. Üniversite hastanelerden alınan sağlık raporu ücretleri ise 75 TL olmaktadır. Sağlık kurulu raporu ücretleri ise 200 TL olmaktadır. Üniversite fiyatları ise 300 TL olmuştur.
Sağlık raporu; Özel hastaneler, Aile hekimleri, Özel tıp merkezleri ve polikliniklerden alınabilir.
Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'nin 39. maddesine göre, özel hastanelerden alınan raporlar geçerlidir. 2014 yılında yönetmelikte yapılan değişiklikle özel hastanenin SGK ile anlaşmalı olması şartı da kaldırılmıştır. Yani SGK ile anlaşması olsun ya da olmasın, özel hastane raporları geçerlidir.
- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.
İşveren, çalışanın iş pozisyonuna uygunluğunu değerlendirmek ve iş sağlığı güvenliği standartlarına uygunluğunu sağlamakla yükümlüdür. Bu nedenle, işveren işe alınacak olan çalışanın sağlık raporunu talep eder ve bu raporu ücretini karşılar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri