Tuncay Turan” Sayın okurum, güzel bir konuya işaret etmişsiniz. Evet SUT gereğince, muayene kontrol süresi aynı hastanede aynı branş için geçerli olup 10 gün ile sınırlıdır. Muayene olmuş kişi için 10 günlük süre içerisinde hastaneler tekrar muayene işlemi giremeyecekleri için hastaya katılım payı çıkmayacaktır.
Konrol muayeneleri için randevu alınması gerekli değildir. Ücretli hastalardan 10 gün içinde kontrol muayenesine geldiklerinde muayene ücreti talep edilemez.
Vatandaşların ALO182'ye alternatif olarak aynı bilgilere erişerek muayene randevusu alabildiği mhrs.gov.tr ve MHRS Mobil uygulamasında yapılan güncelleme ile semt poliklinikleri artık bağlı olduğu ana hastanenin altında ayrı ayrı listelenecek.
Bu kapsamda, MHRS üzerinden bir randevu alındığında kişilerin karşısına "Sayın vatandaşımız, randevunuza gitmeme veya gitmeyeceğiniz randevunuzu iptal etmeme durumunda aynı branştan tekrar randevu almanız ancak 15 gün sonra mümkün olacaktır." uyarısı çıkıyor.
Aynı bölüme 10 günde bir randevu alınabilir. O sebepten kontrol için yada sonuç göstermek için gittiğinde sadece sonuç gösterme iin sıra numarası alıp gidebilirsin.
İlgili 41 soru bulundu
Kan tahlil sonuçları, tahlil yapılan laboratuvarın yoğunluğuna ve iş yüküne bağlı olarak değişebilir. Genellikle, sonuçlar aynı gün içinde çıkar ve birkaç saat içinde sağlık kuruluşunun sistemine düşebilir. Ancak bazı özel testlerin sonuçları için birkaç gün beklemek gerekebilir.
Sağlık Bakanlığı (MHRS) Merkezi Hekim Randevu sisteminin 182 nolu telefonundan, www.mhrs.gov.tr veya www.eyupdh.saglik.gov.tr web adreslerinden randevu alarak RANDEVULU MUAYENE olabilirsiniz. Hastanemiz ve bağlı semt polikliniklerinde bazı sınırlamalar hariç RANDEVUSUZ MAUAYENE olmanız da mümkündür.
Özel hastane kontrol süresinin kaç gün olduğu, yanıtı merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Özel hastanelerde kontrol süresi 10 gündür. 10 gün içerisinde aynı branş ve uzana ikinci kez muayene olunması durumunda söz konusu işlem için herhangi bir ödeme yapılmasına gerek bulunmamaktadır.
Özel hastanede kontrol süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Yani 10 gün içinde aynı branş ve uzmana ikinci kez muayene olduğun takdirde bu işlem için herhangi bir ücret ödemezsin. Özel hastane kontrol süresi bittiğinde ise yeniden muayene olmak istersen aynı miktarı tekrar ödemen gerekir.
Türk Tabipleri Birliği ve Sağlık Bakanlığı uygulamaları kapsamında 10 gün olarak uygulanmaya başlanan kontrol muayenesi süresi, hizmet alınan ilk gün dahil olarak hesaplanmaktadır.
ALO 182, www.hastanerandevu gov.tr internet adresi ve mobil cihazlara yüklenebilen “Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması” ile zahmetsizce randevu alınabilir. İsteyen vatandaşlar randevu almadan da Aile Hekimine müracaat edebilir. Yani muayene olabilmek için randevu almak zorunlu değil.
Aynı dakikaya birden fazla hastaya randevu veriliyor, ek randevu alanlar beklemeyi kabul ediyor. Vatandaşlar, MHRS ek randevu sistemiyle birlikte randevu almak istediği kurum, kuruluş ya da poliklinik üzerinden randevu bulunmamasına karşılık, uygun randevu olduğu takdirde haberdar edilebilecek.
Düzenli ve periyodik olarak bedeninizi kontrol ettirmeyi ve gerekli olan tetkikleri yaptırmayı içeren bir süreçtir Check-Up. Sağlıklı yaşamın sürdürülmesi adına hem var olan sorunlarınızın kontrol edilebilmesi ve hem de klinik olarak bulgu vermemiş olası hastalıkları engelleme adına yapılmalıdır.
RANDEVU NASIL ALINIYOR
Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır. ALO 182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir.
Bu sebeple, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerine buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; * Geliniz, 65 yaş üstü vatandaşlarımız randevu almadan tüm sağlık kuruluşlarında muayene olabilsinler!
Merkezi Hekim Randevu Ssitemi (MHRS) ya da ALO 182 hattından randevu alarak aile hekimine gidebilirsiniz. Her iki sistemi de kullanmayanlar, bağlı bulundukları sağlık ocağına giderek sıra numarası aldıktan sonra muayene olabilir.
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun “Kontrol Muayenesi” başlıklı 94'üncü maddesi hükmüne göre, SGK tarafından malullük, vazife malullüğü aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış olanlar kontrol muayenesine tabi tutulmaktadır.
3 aylık sürenin hesabında kurumun sigortalıya göndermiş olduğu bildirim yazısında yer alan ve kurum sağlık kurulu veya Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu kararında belirtilen kontrol muayene tarihi esas alınmaktadır.
Saat ve poliklinikler farklı olmak kaydıyla aynı güne kurum başına en fazla iki randevu alınabilmektedir.
Kontrol muayene hakkım olacak mı? Hizmeti aldıktan sonra 10 gün içerisinde kontrol muayenesi hakkınız vardır.
Muayene tekrarı, muayenenin yapıldığı aynı gün veya muayenenin yapıldığı tarihten itibaren bir aylık süre içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere muayenenin yapıldığı araç muayene istasyonunda veya başka bir araç muayene istasyonunda yapılır.
Bir sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden, bir gün içinde en fazla 1 randevu alabilirsiniz. Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz.
Aynı zamanda sağlık alanında yapılan başka yenilikler de vardır. Randevulu sisteme geçilmesi sağlık alanında yapılan önemli yeniliklerdir. 2010 yılından bu yana yaklaşık 13 yıldır randevulu sistem ile hastanede muayene olunmaktadır. Dolayısıyla randevusuz hasta kabul edilmemektedir.
Sağlık Bakanlığı, hastane randevularına gitmeyenler için harekete geçti. Artık randevusuna sadık kalmayanlara yaptırım uygulanacak. Randevuyu iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacak.
Sağlık Bakanlığı nezdinde bu kuruma kayıtlı ve bağlı olması şartıyla ilgili hastanelerden saat sabah 07.00'ye kadar uygun şekilde randevular alınabilmektedir. Eğer bu saat o gün için 07.00'yi geçecek olursa o zaman en erken yalnızca 1 gün sonrasına randevu alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri