Ülkemizde meme küçültme ameliyatlarına, her bir memeden 700gr doku çıkartılması, fizik tedavi ve rehabilitazyon uzmanı, cildiye uzmanı ve plastik cerrahi uzmanı tarafından heyet raporu verilmesi şartı ile sağlık bakanlığı tarafından sadece devlet hastanelerinde yapıldığında sigorta tarafından karşılanmaktadır.
Devlet Hastanelerinde Meme Küçültme ve Büyültme İşlemleri SGK Tarafından Karşılanır mı? Büyük memelerin sebep olduğu ağırlıktan ötürü boyun, sırt ve bel ağrıları oluşuyorsa meme küçültme ameliyatı masraflarının hepsini SGK üstleniyor.
Meme küçültme ameliyatı için hangi doktora gidilir sorusun cevabı ise uzman bir plastik cerrahidir. Bir plastik cerrahi uzmanına giderek durumunuzu gözden geçirebilirsiniz.
Meme Dikleştirme Ameliyatını SGK karşılar mı? Bu yöntem gerek devlet hastanelerinde gerekse de özel hastanelerde uygulanan bir yöntemdir. Bunun yanında meme dikleştirme işlemlerinin SGK tarafından karşılanması da mümkündür.
İster Devlet Hastanesinde olun ister Özel Hastanelerde olun, estetik amaçlı yapılan operasyonlar hiçbir sigorta kapsamına dahil edilmez. Estetik amacıyla burun ameliyatı olacak kişide, Devlet kişinin sağlığı için gerekli bir ameliyat olmadığından kişinin masraflarını karşılamamaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
Ülkemizde meme küçültme ameliyatlarına, her bir memeden 700gr doku çıkartılması, fizik tedavi ve rehabilitazyon uzmanı, cildiye uzmanı ve plastik cerrahi uzmanı tarafından heyet raporu verilmesi şartı ile sağlık bakanlığı tarafından sadece devlet hastanelerinde yapıldığında sigorta tarafından karşılanmaktadır.
Devlet hastanelerinde sigortasız muayene ücretleri, muayene olunacak bölüme göre değişiklik göstermektedir. Sigortası olmayan kişiler devlet hastanelerinde en az 30 TL, en fazla ise 50 TL olacak şekilde ücretlerini ödeyip muayene olabilirler. Aynı zamanda gidilen bölümde muayene ücreti dışında ek bir ücrette çıkabilir.
Maliyetli bir operasyon olan göğüs küçültme ameliyatı ücretleri SGK tarafından karşılanmaz. Dolayısıyla göğüs küçültme ameliyatı olmak isteyen hastaların fiyatlar hakkında fikir sahibi olması gerekir. Çünkü hastanın işlem için belli bir bütçe ayırması gerekir.
Tüm bunların yanı sıra, meme küçültme ameliyatı yalnızca memelerinin görünümünden rahatsız olan kişilere de yapılabilir. Meme büyüklüğüne göre yaklaşık olarak 2,5 ila 4 saat kadar süren operasyon, ters T ya da lolipop kesi metotları kullanılarak, cilt ve meme dokusunun alınmasıyla yapılır.
Meme küçültme, hâlihazırda ciddi sağlık sorunları olmadığı sürece 18 yaşına kadar beklenmesi tavsiye edilir. Meme büyütme operasyonu için 21'e kadar beklenmesi önerilir. Burun ameliyatlarında kadınlarda ilk adet kanamasına kadar beklenmesi tavsiye edilirken, erkeklerde 16-18 yaşa kadar beklemek gerekir.
Meme asimetrisi bireysel olarak değişir ve her kadında farklı bir şekilde olabilir. Eğer meme asimetrisi sizi rahatsız ediyorsa, bir plastik cerraha danışarak uygun tedavi seçeneklerini değerlendirmeniz önemlidir.
Göğüs küçültme operasyonu ağrılı bir ameliyat değildir. Bir meme büyütme ameliyatı gibi vücuda yabancı bir cisim konmadığından, ağırlık da hafiflediğinden, hastalar genelde hemen meme küçültme estetiği sonrası boyun ve sırt ağrılarında azalma hissederler.
Kimlere Meme Küçültme Ameliyatı Yapılır? Genel olarak, muayene ve tetkik sonucunda engel bir durum tespit edilmeyen, büyümesi hormonal bir sebebe bağlı bulunmayan, son 6 ay içinde büyümesi durmuş, gelişimini tamamlamış ve küçülmesine ihtiyaç duyulan memeler için cerrahi operasyon düşünülür.
Devlette Burun Estetiği Yaptıranlar
Bunun için Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanına başvurmanız gerekmektedir.
İyi bir iyileşme için ağır işler yapmamalısınız. 7 gün sonra araba kullanabilir. Ameliyat sırasında kullandığımız dikişler gizli, estetik dikiş olduğundan dikiş alınması gerekmemektedir. 10 gün boyunca kanamaya eğilimi arttıran aspirin ve benzeri ilaçlar, bitkisel ve vitamin tabletleri alınmamalıdır.
Meme küçültme ameliyatı genel veya lokal anestezi altında uygulanan bir cerrahi işlemdir. Ameliyat esnasında memeye ait yağ, bağ, salgı dokuları ile cilt dokusunun bir kısmı cerrahi yöntemlerle vücuttan çıkarılır. Bu operasyonda liposuction gibi yöntemlerle fazla yağ dokusu özel olarak da alınabilir.
Ameliyat süresi: 2 saat. Hastanede yatış süresi: 1 gün yatış önerilir. Ameliyat sonrası ağrı – sıkıntı: Bir kaç gün hafif bir sızlama olabilir. Özellikle ilk bir kaç gün kol hareketlerinde hafif ağrı olur.
Meme küçültme ameliyatının genel anestezi altında yapılması nedeniyle ortalama hastanede yatış süresinin 6-8 saat olduğundan söz etmek mümkündür. Bazı hastanelerde dren kullanılıp kullanılmaması, tercih edilen teknik, ek hastalık durumu gibi kriterler göz önüne alınarak bir günlük yatış da gerekli görülebilmektedir.
Ameliyatsız Göğüs (Meme) Küçültme Uygulaması
Sedasyon dahilinde, göğsün alt kısmından ortalama 1- 2 mm çapında delik açılarak, yağ alınma işlemi yapılır. Uygulama lipo lazer ile gerçekleştirilir. Ameliyat izi bırakmayan uygulamada, eritme işlemiyle yağların büyük kısmı, vücut dışına çıkarılır.
Uygun tekniklerle yapılan meme küçültme ameliyatı sonrası normalde memelerde tekrar büyüme görülmez. Ancak hastanın ideal kilosunu korumaya ve aşırı kilo almamaya dikkat etmesi gerekir. Aksi takdirde küçültülen memelerde yağ dokusu açısından büyüme olabilir.
Her cerrahi prosedür gibi meme küçültme ameliyatı da bazı riskleri içerir. Örneğin; Enfeksiyon: Herhangi bir cerrahi prosedürde olduğu gibi, meme küçültme ameliyatı da enfeksiyon riski taşır. Kanama: Ameliyat sırasında veya sonrasında kanama oluşabilir.
Özel hastanelerde SGK muayene katılım payı 2023 yılı için 15 TL olarak belirlenmiştir. Yani sigorta anlaşmalı özel hastanelerde muayene ya da tedavi olmadan önce 15 TL katılım payı ödemen gerekir.
Yine de sigortası olmayan ve sağlık güvencesi bulunmayan kişiler de devlet hastanelerinde muayene olma hakkına sahiptir. Ancak bunun için belirli bir ücret ödemesi yapılması gerekmektedir. Devlet hastanelerinde acil servislerde müdahale edilen kişilerden sağlık sigortası bulunmasa da herhangi bir ücret talep edilmez.
Hayır, ücretsizdir. Muayene, aşılama, enjeksiyon, pansuman, birinci basamakta yapılan tahlil ve film hizmetleri tamamıyla ücretsizdir. Bu işlemler için herhangi bir sosyal güvence aranmamaktadır. Yazılan reçeteler ise kişilerin sosyal güvencesinin durumuna göre ödenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri