Her yıl olduğu gibi, 2023 yılında da sünnet ücretleri enflasyon oranına bağlı olarak güncellenecektir. 2022 yılında özel hastanelerde sünnet ücretleri genellikle 1500-3000 TL arasında değişmekteyken, devlet hastanelerinde ise ortalama olarak 500-1000 TL arasında değişmektedir.
Devlet hastanelerinde sünnet ücreti alınmamakta ve gerekli hijyen koşulları sağlanabilmektedir.
-Sünnet ücretleri 2023 yılında da bölgeden bölgeye değişebilmekle beraber. Özel hastane ve kliniklerde sünnet fiyatları ortalama 3.000 TL dolayında olabilir. Daha lüks hastanelerde sünnet fiyatları 8.000 TL'yi bulabilir. -Devlet ve üniversite hastanelerinde ise sünnet işlemi bedava olarak sürdürülebilir.
Devlet hastanesinde sünnet yaptırmak Alo 182 randevu hattını arayabileceğiniz gibi ayrıca MHRS randevu sistemini de kullanabilirsiniz. Bu kanallar üzerinden tercih edeceğiniz devlet hastanesinin çocuk cerrahisi bölümünden randevu olması halinde ilk olarak muayene için istediğiniz tarih ve saatte randevu alabilirsiniz.
Ameliyathane ortamında ve uygun anestezi ile yapılan sünnet günübirlik bir cerrahi işlemdir. Çocuğun uzun süre hastanede yatmasına gerek yoktur. İşlem sonrasında hastanede 2-3 saatlik takip genellikle yeterli olmaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
Çocuğun örselenmeden ruhsal-cinsel gelişimini tamamlayabilmesi için, tıbben zorunluluk olmadıkça 4-6 yaş arasında sünnetten kaçınılmalıdır. İsteğe bağlı sünnet için en ideal yaş aralıkları 6-15 ay, 2-4 yaş , 7-10 yaş en ideal yaş aralıklarıdır."
HASTANEDE VE DOKTORA YAPTIRIN
Sünnet işlemi, çocuk cerrahi uzmanları ve üroloji uzmanlarınca yapılmalıdır.
2022 yılında özel hastanelerde sünnet ücretleri ortalama 1500-3000 TL arasında değişirken, devlet hastanelerinde ise ortalama 500-1000 TL arasında değişmektedir. 2023 yılında sünnet ücretlerinin bu rakamlara göre artması beklenmektedir. Ancak net bir rakam vermek için enflasyon oranının belli olması gerekmektedir.
Sünnet ile ilgili masrafları karşılayan tek sigorta şirketi Anadolu Sigorta'dır. Anadolu Sigorta'dan bireysel tamamlayıcı sağlık sigortası bulunan çocukların sünnet masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Ülkemizde sünneti yasal olarak sadece T.C. vatandaşı tıp doktorları yapabilir. Tıp doktoru olmayanların sünnet yapması ve bu kişilere sünnet yaptırılması suçtur. Yasa ile yasaklanmıştır.
Eğer sünnet operasyonunu devlet hastanesi veya şehir hastanesi gibi devlete bağlı sağlık kuruluşlarında yapılacaksa ücret alınmamaktadır. Devlet kuruluşlarında Sünnet Operasyonu ücretsiz olarak yapılmaktadır.
İşlem yalaşık 10-15 dk sürer ve işlem öncesinde narkoz almayacağı için ayrıca tetkik kan tahlili istenmez. Bu ilk 3 aylık bebeklik dönemi için 2023 yılında geçerli yenidoğan sünneti ücreti 4500 TL olarak güncellenmiştir.
Erkek çocukları için Türk geleneklerinde olmazsa olmaz bir işlem olan sünnet işlemi, devlet hastanelerinde çocuk cerrahisi bölümünde yapılır. Bu nedenle de çocuğunuzu devlet hastanesinde sünnet ettirmeyi düşünüyorsanız karar verdiğiniz devlet hastanesinin çocuk cerrahisi bölümünden randevu almanız gerekir.
Bu yüzden sünneti muhakkak işin uzmanı olan, sünnet eğitimi almış bir üroloji uzmanına yaptırmalısınız.
Devlet Hastanesinde Sünnet Kaç Yaşında Yapılır? Devlet hastanelerinde sünnet işlemi oldukça basit, steril bir ortamda uzman doktorlar tarafından yapılmaktadır. Ancak uzmanlar, çocuklarda her yaşın sünnet için uygun olmadığını vurguluyor. Uzmanların dediğine göre sünnet ya 0-3 ya da 6-7 yaş arasında yapılmalıdır.
Devlet hastanelerinde ise daha çok klipsli sünnet, koterle sünnet ve dikişli sünnet gibi yöntemler uygulanmaktadır. Bu yöntemler, hastanın operasyon sonrasında daha az acı çekmesini sağlarken aynı zamanda iyileşme sürecini de kısaltmaktadır.
Ülkemizde sünnet, en eski hekimlik uygulamalarını düzenleyen kanunda belirtildiği gibi hekimler, sağlık memurları ve hatta uygun süre bir sağlık memuru ile çalışan kişilerce bile yapılabilmektedir. Ancak günümüzde en yaygın çocuk cerrahları, ürologlar ya da genel cerrahlar tarafından yapılmaktadır.
Sağlık İkrazı (Sünnet) Üyenin çocuğunun sünnet olması sebebiyle, 12 ay, 18 ay veya 24 ay vadede 20.000,00 TL'ye kadar verilen düşük nemalı karşılıklı yardımdır. İkraz başvurusunda istenen belgelere ek olarak; sünneti müteakip son altı ay içerisinde alınmış olan doktor raporu ile nüfus kayıt örneği istenmektedir.
Malullük sigortası kapsamında malullük aylığı, Yaşlılık sigortası kapsamında yaşlılık aylığı ve toptan ödeme, Ölüm sigortası kapsamında ölüm aylığı, ölüm toptan ödemesi ve aylık almakta olan kız çocuklarına evlenme ödeneği ile cenaze ödeneği verilmektedir.
Yenidoğan dönemindeki sünnet yaraları yaklaşık 4 günde iyileşirken, daha büyük çocuklarda ise bu süre 10 güne kadar uzayabilir. Sünnet sonrası iyileşme sürecinde bir sıkıntı yoksa 4-5 gün sonra banyo yapılabilir. Sünnet yenidoğan döneminde yapıldıysa ilk 48 saat pişik kremi kullanmak gerekebilir.
18 aydan önce sünnet düşünülüyorsa yenidoğan dönemi tercih edilmelidir. 6 yaş ve üzeri ise çocuğun bilinçli olduğu dönemdir. Çocuk kabul etse de etmese de, korksa da korkmasa da sünnetin ne olduğunu anlayabilir. Özellikle 2 buçuk- 4 buçuk yaş arasında sünnetten kesinlikle uzak durmak gerekir.
Çocuk cerrahisi bölümü ise, devlet hastanelerinde sünnet işleminin gerçekleştirildiği bölümlerdir. En hijyenik şartlarda ve uzman hekimler tarafından çocuğunuzun sünnetinin yapılması istiyorsanız, en yakınınızdaki devlet hastanesinin çocuk cerrahisi bölümüne başvurabilirsiniz.
Toplu Sünnet Şöleni için 15 Mayıs 2023 Pazartesi gününden itibaren ailelerin başvuruları alınmaya başlanacak.
Ayrıca çocukta hipospadias, inmemiş testis, kasık fıtığı, hidrosel gibi ek hastalıklarında gözden kaçırılmaması gerekmektedir. Sünnet olacak çocuklardan ayrıca hemogram (kan sayımı), PT ve PTT (kanama-pıhtlaşma zamanı tayini) istenip, bu testlerin normal olduğu teyit edilmelidir.
Sünnet, aynı zamanda sağlık yönünden de yapılması gereken süreçler arasındadır. Sünnet için hastaneye gidilmeden önce çocuğun çantası hazırlanması gerekiyor. Çanta içerisinde, sünnet pijamaları, temiz iç çamaşırları, peçete ıslak mendil ve benzeri eşyaların çanta içerisinde mutlaka ve mutlaka olması lazım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri