Herhangi bir sağlık kuruluşunda yaptırılan her test ve tahlil e-Nabız hesabından sorgulanabilir. e-Devlet üzerinden ya da direkt olarak e-Nabız sitesine girerek kan tahlili, mamografi sonucu ya da ultrason sonucu öğrenmek mümkündür. Ultrason sonuçları genel olarak yapıldıktan 10 ya da en fazla 15 dakika içinde çıkar.
Ultrason sonuçları genellikle aynı gün veya bir gün sonra hazır olmaktadır. Ultrason görüntülemesi ile elde edilen görüntülen uzman radyolog tarafından analiz edilip değerlendirildikten sonra bir rapor hazırlanır.
Ultrason sonuçları; işlemden hemen sonra çıkmaktadır. Ultrason sonuçlarının gerekli tedavi planlamasının yapılabilmesi için doktor değerlendirmesine sunulması gerekmektedir.
e-Nabız'dan ultrason sonucunuzu sorgulamak için şu adımları izlemeniz yeterlidir: e-Nabız'a 10 adresinden veya mobil uygulamasından giriş yapın. Sol menüden “Analiz Sorgusu” seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada, “Radyolojik Görüntülerim” başlığı altında, tüm radyolojik tetkiklerinizin sonuçlarını görebilirsiniz.
Detaylı Ultrason Nerelerde Yapılır? Detaylı ultrason çekimi yapan devlet hastaneleri olduğu gibi bu işlemin gerçekleştirilebileceği özel hastaneler de mevcuttur.
İlgili 17 soru bulundu
Renkli ultrason sonucu, işlemden hemen sonra çıkmaktadır.
Annenin cilt altı yağ dokusu kalınlığı, cilt ödemi, bebeğin duruşu, bebeğin sıvı miktarı görüntü kalitesi üzerinde direkt olarak etkilidir. Ne kadar iyi bir cihazda bakılırsa bakılsın, hangi tecrübe düzeyinde bakılırsa bakılsın bazı nadir rastlanan hastalıklar veya bazı hafif klinik tablolar saptanamayabilir.
Renkli Doppler Sonucu Ne Zaman Çıkar? Yaklaşık 40-45 dakika süren renkli doppler işleminde sonuç kısa sürede çıkar. Görüntülemede çıkan değerler uzman radyoloji doktor tarafından imzalanarak hazırlanır. Doktor bir süre sonra bu sonuçları hasta ile paylaşabilir.
HSG (İlaçlı Rahim Filmi) çektirdikten sonra sonuçları ne zaman alırım? Çekim yapıldıktan sonraki üç(3) iş günü sonra sonuçlar sisteme yüklenecektir. Arzu edildiği takdirde hastalarımız e-nabız şifresiyle evdeki bilgisayarlardan kendi sonuçlarına ulaşabilecektir.
Tiroid bezinde meydana gelen yumruların, nodüllerin, şişlik ve ağrıların teşhis edilmesi için yapılır. Genellikle guatr hastalarında hastalığın tanısı için uygulanır. Aynı gün içinde çıkan sonuçlar uzman doktor tarafından incelenir.
Ultrason çekilirken ya da ultrason çekildikten 5-10 dakika sonra görüntüler doktorun bilgi sistemine düşer. Ultrason sonuçları doktor sistemine düştükten ve muayene bittikten yaklaşık 2-3 saat sonrasında ultrason sonuçları e-Nabız sistemine düşer.
Tüm sağlık kuruluşlarında yapılan tüm tahlil ve testler e-Nabız sisteminde görülebilir. Ultrason sonuçları da ultrason çekildikten bir süre sonra e-Nabız sistemine düşmektedir.
Sonuç öğrenmek için ayrı bi randevu almam mı gerekiyor? Öyle değil. Aynı bölüme 10 günde bir randevu alınabilir. O sebepten kontrol için yada sonuç göstermek için gittiğinde sadece sonuç gösterme iin sıra numarası alıp gidebilirsin.
Ultrason Kaç Dakika Sürer? Ultrason işlemi genellikle 15-45 dakika sürmektedir. İşlemler radyoloji uzmanı tarafından gerçekleştirilir. Bazı hallerde ise ultrason eğitimi almış pratisyen hekimler, doğum hemşireleri (ebeler) ve fizyoterapistler de ultrason çekebilir.
Mide ve bağırsaklar dışında tüm karın içi organlar görüntülenir. Karaciğer, safra kesesi ve safra yolları, pankreas, dalak ve böbrekler incelenir. Ayrıca karın içindeki damarlar, sıvı birikimleri, lenf nodu büyümeleri de araştırılır. Hastanın 8 saattir aç olması ve su içip idrara sıkışması gereklidir.
Ultrasonda idrar torbası, prostat, rahim ve yumurtalıklar gibi organların görülebilmesi için, idrar torbasının, yani mesanenin idrarla dolu olması gereklidir. Bunun için, randevu saatinizden 1 saat önce 1 litre suyu içmeye başlamanız ve tümünü 30-40 dakika içinde bitirmeniz yeterli olacaktır.
Devlet hastanelerinde küçük bir ücret ödenirken, özel hastanelerde 300 TL ile 1000 TL arasında değişebilen bir ücret ödenebilmektedir. Standart bir fiyat uygulaması olmamakla birlikte her hastanede farklılık gösterebilmektedir. Film çekimi işleminde şiddetli ağrı meydana gelmesi olasılığına göre anestezi uygulanabilir.
Sonuçlarınızı hemen alabilir ve aynı gün kadın doğum doktorunuza dönebilirsiniz.
Doktorunuz sizden rahim filmi istediğinde Hsg uygulaması için gereken reçeteyi talep etmeniz gerekir. Rahim Filmi hem devlet hastanelerinde hem de özel hastanelerde kadın doğum uzmanı ve radyoloji uzmanı tarafından çekilir.
Bu ultrason tekniği; rahim, serviks, vajina, fallop tüpleri ve yumurtalıklar dâhil olmak üzere vajinal organların ve yapıların hızlı bir şekilde görüntülenmesini sağlamaktadır. Pelvisteki açıklanamayan ağrı, şişlik veya enfeksiyonların teşhis edilmesini ve pelvisteki büyümenin incelenmesi için en iyi test türüdür.
Anne rahminde bulunan bebeğin detaylı ilk incelemesi 11-13. hafta arasında yapılmaktadır. Bu ultrasonografi bebeğe yapılan ilk ayrıntılı ultrasonografi işlemidir. İşlem karından ve vajinal yoldan yapılır.
Anne karnındaki bebeğin organlarının incelenmesine ayrıntılı ultrason denir. Bu incelemeye halk arasında renkli ultrason, detaylı ultrason da denilmektedir.
Ultrasonografi en çok sıvı içeren organların ve yapıların incelenmesinde yararlıdır. Ultrasonda katı ve hava dolu yapılar (kemik ve akciğer gibi) çok fazla sıvı içermediklerinden iyi görünmezler. Normal yapılar içindeki bir tümör ya da kist, ses demetlerini farklı yansıttığı için farklı yapıda gözlenir ve tanı konulur.
İltihap seviyesinde ise ultrason yardımcı olmamaktadır.
Jinekolojik muayene adet zamanında veya adetli değilken yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri