Yine sağlık durumlarına bağlı olarak botox, peeling, dolgu, saç ve cilt sorunlarının giderilmesi gibi daha çok özel hastanelerde tercih edilen işlemler de devlet hastanelerinde gerçekleştirilebiliyor.
Dolgu tedavisi, SGK kapsamında giren bir tedavi olduğundan sosyal güvencesi olan hastalardan devlet hastanesinde yapılan kanal tedavisi için herhangi bir ücret talep edilmez. SGK'lı olmayan hastalar için ise 2023 kanal tedavisi fiyatları şu şekildedir; Kanal Tedavisi – Dolgusuz Tek Kanal Tedavisi: 690 TL.
Dolgu tedavisi ile hangi bölüm ilgilenir? Dolgu tedavisi yaptırmak isteyen hastalarımız restoratif diş tedavisi ana bilim dalına müracaat edebilirler.
Diş dolgusu, şu hastanelerde yapılıyor: Ağız ve diş sağlığı eğitim ve araştırma hastanelerinde. Sağlık Bakanlığına bağlı polikliniklerde (kamu/özel) Sağlık Bakanlığına bağlı ağız ve diş sağlığı merkezlerinde (kamu/özel)
Hayır. Devlet hastaneleri amalgam yani gümüş dolgu yapar. En dayanıksız dolgu çeşididir. Özel polikliniklerde estetik dolgu yaptırabilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Gümüş amalgam diş dolgu fiyatları 400 TL ile 450 TL, Kompozit reçine diş dolgu fiyatları 500 TL ile 600 TL arasında iken, porselen diş dolgusu fiyatları ise 1000 TL ile 1200 TL arasındadır. Fiyatlar bilgilendirme niteliğinde olup, kişiye ve tedaviye göre değişebilmektedir.
Artış oranı sene başına göre %46, Ağustos ayına göre %8 oldu. Bir Yüzlü Kompozit Dolgu; 2022 Ocak ayında 500 TL, Ağustos ayında 680 TL iken; 2023 yılı için 845 TL olarak belirlendi. Artış oranı sene başına göre %69, Ağustos ayına göre %24 oldu.
Kompozit dolgu diğer dolgulara göre daha estetik ve doğal görünmeleri sebebiyle tercih edilir. Kompozit Dolgu Devlet Hastanesinde Yapılıyor Mu? Kompozit dolgu devlet hastanesi ve diş kliniklerinde yapılabilir.
Özellikle diş kırıklarında parça bulunmadıysa dişe hemen dolgu yaptırmak gerekir. Kırık dişlerin yanı sıra çürüyen süt dişlerine uygulanacak dolgularda geç kalınmamalıdır. Eğer çürüyen süt dişleri telafi edilmez ise çocuğun ağız içinde birçok sorun meydana gelebilmektedir.
Yine sağlık durumlarına bağlı olarak botox, peeling, dolgu, saç ve cilt sorunlarının giderilmesi gibi daha çok özel hastanelerde tercih edilen işlemler de devlet hastanelerinde gerçekleştirilebiliyor. Bu işlemlerin masraflarının tamamını SGK üstleniyor.
Bu işlemi yaptıranlar genelde özel hastaneleri ya da özel klinikleri tercih ederler. Ancak buna karşın özellikle son yıllarda diş beyazlatma işlemini bazı devlet hastaneleri de uygulamaya başlamıştır.
Labioplasti işlemi genelde muayenehane (klinik) ortamında veya özel hastanelerde uygulanmaktadır. Devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinde ise yapılmamaktadır.
Bir diş dolgusu işlemi ortalama olarak 30 dakika sürer. Diş hekimi öncelikle tedavinin uygulanacağı bölgeyi lokal anestezi enjekte edilmesi yoluyla uyuşturur. Anestezi ile dişin çevresindeki diş eti ve çene bölgesi de uyuşur. Uyuşukluk gerçekleştiğinde bir diş matkabı ile dişteki çürük temizlenir.
Sigortasız şekilde muayene olmanız durumunda muayene ücreti 50 TL – 90 TL civarındadır. Sigortasız tahlil yaptırmak için doktor tarafından öncelikle muayene edilmelisiniz. Muayene sonrası tahliller ücret kapsamında olma durumu vardır. Devlet hastanesinde tahlil olmanız durumunda 50 TL – 250 TL arasındadır.
Ancak SGK'nın devlet hastanelerinde implant tedavileri için ödediği miktarlar; Kemik içi implant uygulaması için işlem bedeli olarak tek ünite için 120 TL ödeme, Her implant uygulaması için 90 TL ödeme yapılmaktadır.
Hatta siyah dolgulara göre başta estetik görünüş olmak üzere birçok avantajı vardır. Beyaz dolgular iyi yapıldığında en az siyah dolgular kadar uzun ömürlü ve sağlamdır. Ancak beyaz dolguların uygulaması çok daha özen ve dikkat ister. Yeterli özen gösterilmediğinde kısa sürede olumsuz sonuçlar doğurabilir.
2 Yüzlü Dolgu: Dişin iki yüzeyine uygulanan bir dolgu türüdür. Örneğin, dişin ön ve arka yüzeyleri veya dişin yan yüzeyleri dolgu malzemesi ile restore edilir. 3 Yüzlü Dolgu: Dişin üç yüzeyine uygulanan bir dolgu türüdür. Bu tür dolgu, dişin ön, arka ve yan yüzeylerini içerebilir.
Devlet hastanelerinde estetik 7500, hacamat 50 TL
Sağlık Bakanlığı, kamu hastanelerinde hastalara uygulanacak tedavilere ilişkin yeni tarifeleri belirledi. Bakanlık, bu yıl tüm hastanelerde geleneksel tıp yöntemleri ile tedaviye başlıyor.
Inley – onley porselen dolgular, ileri seviyedeki diş çürüklerinde alternatif tedavi yöntemi olarak kullanılır. Laboratuvar ortamında özel olarak üretilen inlay onley porselen dolgular çürükleri arındırılmış bölgeye uygulanır, anatomik olarak diş yapısıyla mükemmele yakın bir uyum sağlar.
Kompozit Diş Dolgu ücreti 1100 TL-1700TL arasındadır.
Diş dolgusu yapılırken önce çürümüş diş dokusu uzaklaştırılır. Çürükten etkilenen bölge temizlenir ve boşluklar dolgu malzemesi ile doldurulur. Bakterilerin sızabileceği boşluklar dolgu malzemesi ile kapatılıp çürüğün ilerlemesi engellenir. Diş dolgusunda altın, porselen, kompozit reçine kullanılır.
Ancak bu morluklar bir hafta içinde kaybolurlar. Yüz dolgu maddeleri sıcaktan etkilendiği için sauna, hamam gibi yerlerden kaçınılmalıdır. Yüz dolgusu kalıcı değildir. Yüz dolgusunun kalıcılık süresi yapılan dolgu maddesinin içeriğine göre 6-24 ay arasında değişiklik göstermektedir.
Bunun nedeni, klasik dolgu yöntemleri ağız içinde sınırlı şekillendirmeleri yapma imkanı sunmakta iken, inley ve onlay dolgularda ise olması gereken şekil üzerinde çalışılıp uğraşılarak laboratuvar şartlarında hazırlanmasıdır. İnlay ve onlay dolgular, klasik dolgulara göre çok daha uzun ömürlüdür.
Orta yoğunluklu hyalüronik asit dolgu maddesi: Nazolabial kıvrımlar gibi daha derin kırışıklıklar için kullanılır. Yüksek yoğunluklu hyalüronik asit dolgu maddesi: Hacimsel dolgulardır, elmacık kemikleri ve çene çizgisi gibi destek alanları için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri