Hibe desteği başvurusunu e-Devlet kapısı üzerinden; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi sebebiyle işgücünün en az %40'ından yoksun olduğunu belgelendirerek İŞKUR'a kayıtlı olan kişiler gerçekleştirebilirler.
Bu krediler, küçük ve orta ölçekli işletmelere, projelerini başlatmak, geliştirmek veya büyütmek için gerekli finansmanı sağlamak için verilir. İşletmelerin, özellikle yeni kurulanların, mümkün olan en yüksek kârı elde etmelerine yardımcı olmak için hibe kredileri de verilir.
Hibe; Arapça kökenli bir kelimedir ve bağış anlamına gelir. Bu kelime çoğunlukla teşvik amacıyla ya da doğal afet dolayısıyla zarar görmüş kamu kurumu, işletme veya kişilere verilen karşılıksız parayı ifade etmek için kullanılır. Bu karşılıksız meblağ, genellikle bir projenin giderleri için verilir.
Karara göre konut için 750 bin TL, ahırı bulunan konut için 1 milyon TL ve iş yeri için 400 bin TL olarak verilecek yapım kredisi 2 yılı ödemesiz olmak üzere toplam azami 10 yıl vadeli ve faizsiz olacak. Hak sahipleri en fazla 3 bağımsız bölüm için kullanabilecek. Hibe yardımı 1 konut ve 1 işyeri için verilecek.
İlgili 38 soru bulundu
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
TÜBİTAK, SYDV, Tarım ve Orman ve KOSGEB, İŞKUR kurumları ve kamu bankaları aracılığı ile bu projelere başvurabilir, uygun bulunmanız halinde farklı miktarlarda teşvik, hibe ve kredi alabilirsiniz.
e-Devlet hibe desteği başvurusu nasıl yapılır? Başvurular e-Devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak. Destek başvuruları bugün başladı ve 23 Haziran 2021 Çarşamba saat 23.59'a kadar devam edecek. e-Devlet Hibe Desteği Başvurusu (Esnaf ve Sanatkârlar ile Gerçek Kişi Tacirler) için tıklayınız.
KOSGEB hibe başvuruları, online olarak gerçekleştirilebilir. Başvuru işlemini e-Devlet üzerinden tamamlayabilirsiniz. İşletmenizin kayıt bilgilerini eksiksiz olarak sisteme girdikten sonra KOSGEB'in web sitesinde yer alan destek talep formunu doldurmanız yeterlidir.
Kredi kullanacak kişinin gelirinin 5 bin TL'nin altında olması, devlet destekli kredi şartları arasında yer alır. Bu grup; asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek erbapları ve diğer kişilerden oluşur. Erteleme ayrıcalığı ödemeyi kolaylaştırırken aynı zamanda kredi kullanmaya da teşvik eder.
Hibe, sözlük anlamı itibari ile karşılıksız vermek anlamına gelmektedir. Herhangi bir ürünü veya bedeli, bir başkasına bağışlamak yani geri alınmaksızın vermek diyebiliriz. Yatırım yapmak isteyenlere ve işini geliştirmek isteyenlere devletin verdiği hibe adlı ödenekler, tekrardan geri alınmaz.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
Başvurular 09.12.2022-20.01.2023 saat 23.59 arasında yapılacaktır. Başvurulacak adres; Başvuru yapacak gerçek ve tüzel kişiler, başvurularını “www.tarimorman.gov.tr” internet adresinden yaparlar.
Kurduğunuz iş yeri için KOSGEB'e kayıt olun, Ardından, KOBİ Beyannamesi Formunu doldurun, KOSGEB Aktif Hizmetler bölümünde Geleneksel Girişimci Destek Programına tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.
Başvurular, projenin devam ettiği 2019-2023 yıllarında her yıl 1 Ocak 31 Mart tarihleri arasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılmaktadır.
Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
Aşağıdaki şartları yerine getiren engelli vatandaşlarımız Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine veya Hizmet Merkezlerine müracaat etmeden Engelli Hibe Desteği Başvurusu hizmeti ile e-Devlet Kapısı üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.
Ülkenin kalkınabilmesi için bu kadar önemli olan yatırımların artmasını teşvik amaçlı, her yıl milyonlarca lira destek verilmektedir. Destek verilen sektörlere baktığımızda tarım, hayvancılık, turizm, üretim, hizmet, endüstri, ar-ge, yazılım, enerji ve benzerlerini görmekteyiz.
Program başvuruları 10 Ekim 2022'ye kadar yapılabilecektir. Program başvurusuna geçici onay verilen işletmelerin, istihdam edilen personel için ödeme talebi yapabilecekleri son tarih 28 Kasım 2022'dir.
Hibe Destek Tutarları
Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas yatırım tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecek. Hibeye esas yatırım tutarı gerçek kişiler için mal başına 50 bin lira ve tüzel kişiler için mal başına 100 bin lirayı geçemez.
Halk Bankası A.Ş., QNB Finansbank A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Denizbank A.Ş., Şekerbank T.A.Ş., T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Ziraat Katılım Bankası A.Ş.
Destek kapsamında sermaye şirketi statüsündeki işletmelere 10.000 TL'ye kadar geri ödemesiz kuruluş desteği sağlanmaktadır. Ayrıca 300.000 TL'ye kadar makine-teçhizat ve yazılım desteği ile istihdam edilecek personel için performansa dayalı destek unsurları mevcuttur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri