Hibe Desteği Şartları: Büyükbaş en az 10-en fazla 50 baş anaç hayvan kapasiteli veya koyun ve keçi olarak en az 100 en çok 200 hayvan kapasiteli; Sıfırdan ahır yapımı veya tadilatı, Teke, koç veya damızlık boğa alımı, Gerekli makinelerin alımı için devlet tarafından hibe desteği sağlanmaktadır.
Koç ve teke alım desteği, küçükbaş hayvan ıslahının sağlanması, verimliliğin ve sürü kalitesinin artırılması amacıyla 2023'te hayvan başına 2 bin lira olarak uygulanacak. Buzağı desteği, 2022'de kriterleri sağlaması durumunda 900 TL/başa kadar verilirken, 2023 yılı için yüzde 133 artışla 2 bin 100 TL/başa çıkartıldı.
2023 TKDK büyükbaş hayvancılık desteği ne kadar? IPARD 101 nolu tedbir kapsamında büyükbaş süt ve et sektörleri için en az 5.000 Avro, en fazla 500.000 Avro destek verilmektedir.
Devlet kurum ve kuruluşlarının gerek ekonomik gerekse çeşitli hibe ve teşviklerle desteklenen Büyükbaş Hayvan Besiciliği şimdi de Ziraat Bankası Genç Çiftçi ve Kadın Çiftçi destekleriyle finanse edilmektedir. Her ineğin değerlendirilebilir et oranı artıkça doğru orantılı olarak elde edilen karda artmaktadır.
Köye Dönüş Projesine Devlet Desteği
Daha önce bahsedilen Uzman Eller Projesi ile köy yaşamını tercih edenlere 250 bin TL destek sağlanacağı duyurulmuştu. Bu projenin yanı sıra Ziraat Bankası'nın yeni kampanyası ile belirli illerde yaşayan vatandaşlar yaşamına dönüş yapma fırsatı buluyorlar.
İlgili 15 soru bulundu
Başvurular, projenin devam ettiği 2019-2023 yıllarında her yıl 1 Ocak 31 Mart tarihleri arasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılmaktadır.
Ziraat Bankası devletin hayvancılığa olan desteğini halka sunmaktadır. Bu sayede hayvancılık sektöründe bulunanlar bu düşük faizli kredi imkanları ile hayvan, yem, makine gibi alet ve malzemelerini alabileceklerdir.
Başvurular 09.12.2022-20.01.2023 saat 23.59 arasında yapılacaktır. Başvurulacak adres; Başvuru yapacak gerçek ve tüzel kişiler, başvurularını “www.tarimorman.gov.tr” internet adresinden yaparlar.
Bakanlığımız, hayvancılık destekleme ödemeleri kapsamında toplamda yaklaşık 1.008.916.910 TL destekleme ödemesini 27.05.2022 Cuma gününden itibaren ödemeye başladık. Yetiştiricilerimize hayırlı olsun.
KDRP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde bulunan 14 ilimizi (Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van) kapsamaktadır. Proje ile ilgili ilk çalışmalar 1994-1999 yılları arasında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmüştür.
Üretici başına kullandırılacak azami kredi tutarı 600.000 TL. Kredilere ilk 18 ay anapara ödemesiz olmak üzere toplam 84 aya kadar vade verilecek. Üreticiye yansıyacak faiz oranı yıllık yüzde 1,1-yüzde 5,5 aralığında olacak. Öz kaynak katkısı aranmayacak.
– Doğu Anadolu Projesi (DAP) Hayvancılık Hibelerinin Uygulanacağı İller; Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Sivas,Tunceli, Van.
👉Büyükbaş Hibe Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? Güncel büyükbaş hibe desteği alabilmek için yapılacak olan başvurular, Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine gidilerek gerçekleştirilir. Gerekli olan şartları sağlamakta olan çiftçiler, kendilerinden talep edilen evraklar ile beraber giderek başvuru yapabilirler.
Büyükbaş / küçükbaş hayvancılık (besi, süt hayvancılığı; damızlık hayvancılık vb.), kanatlı hayvancılık (tavuk, hindi, bıldırcın, kaz, ördek, devekuşu vb. ile yumurta, et, damızlık hayvancılık vb.), arıcılık vb. konularda yapılan yatırım ve üretim faaliyetlerinin finansmanına yönelik olarak kredi kullanılabilmektedir.
Başvurular Tarım ve Orman Bakanlığı www.tarimorman.gov.tr internet adresinden yapılmaktadır. Teknoloji Yenileme Yat. : 1.000.001-4.000.000 TL arasındaki Hibeye Esas Proje Tutarı üst limitleri belirlenmiştir. Başvurular 10 Şubat 2023 tarihine kadar Bakanlık web sayfası üzerinden yapılacaktır.
Buna göre, bahçe traktörü, dip kazan, kimyevi gübre dağıtma makinesi, mini yükleyici,süt analiz cihazı,tarım römorkları, fındık, mısır, çeltik, ayçiçeği, kabak çekirdeği kurutma makineleri için üreticilere bu yıl yüzde 50 hibe desteği verilecek.
e-Devlet hibe desteği başvurusu nasıl yapılır? Başvurular e-Devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak. Destek başvuruları bugün başladı ve 23 Haziran 2021 Çarşamba saat 23.59'a kadar devam edecek. e-Devlet Hibe Desteği Başvurusu (Esnaf ve Sanatkârlar ile Gerçek Kişi Tacirler) için tıklayınız.
KOSGEB, TÜBİTAK, KALKINMA AJANSI, DAGEM gibi Kuruluşlardan teşvik alarak Türkiye'de Hayvancılık sektörüne yön veren bir işletme haline geldi.
En az 1, en fazla 50 baş düve alımına, Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen bedelin yüzde 40'ı, yurt içinde doğmuş ve düve merkezlerinden temin edilenlere ise yüzde 50'si kadar destek ödemesi yapılacak.
Hayvancılık destekleri
Hayvancılık alanında, programlı aşıları tamamlanmış, bu sene 4 ay ve üzeri yaştaki buzağılar için hayvan başına 750 lira, ilk buzağılama yaşı en fazla 960 gün veya son iki buzağılama arası en fazla 600 gün olan ineklerin buzağıları için de ek 300 lira destek sağlanacak.
Tarım hibe desteğinden faydalanabilmek için hibe destek başvuru işleminin gerçekleştirilmesi gerekir. Başvurular gerekli tüm evraklar hazırlandıktan sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün ilgili birime yapılabilir. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de başvuru işlemleri gerçekleştirilebiliyor.
Yem desteği için Hayvancılık bilgi sisteminde yer alan Türkvet veri tabanına kayıtlı olma şartı aranacak. Destek yetiştiricilere sisteme kayıtlı Hayvan sayılarını aşmamak üzere verilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı, yetiştiricilere yem desteğini Ziraat Bankası aracılığıyla ödeyecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri