Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Devlet memuru en fazla kaç kez istifa edebilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Devlet memuru en fazla kaç kez istifa edebilir?

657 sayılı Kanunun 92'nci maddesinde memurların bu kanun çerçevesinde çekilmelerine sınırlama getirilmiş olup, iki defadan fazla istifa edenlerin tekrar memur olarak atanamayacakları belirtilmiştir. Devlet memurları kanununda istifa memura tanınmış bir haktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Bir devlet memuru kaç defa istifa edebilir?

İstifa kanun ile verilmiş bir haktır. Devlet memurluğunda en çok iki kez istifa etmiş olmak yeniden memuriyete girişi engellememektedir. Bir başka anlatımla, ikiden fazla istifa edilmemiş olması halinde yeniden memuriyete girmek mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ttb.org.tr

Iki kez istifa eden memur geri dönebilir mi?

Dikkat edilmesi gereken husus, memuriyete tekrar dönmede döneceği kadronun şartlarını taşımış olma şartının aranmakta olduğudur. Ayrıca, kendi isteğiyle memuriyetten istifa eden veya istifa etmiş sayılanlar, iki defadan fazla istifa etmişse artık memurluğa geri dönemezler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadikayabasi.av.tr

Memur istifa edince kaç yıl sonra geri dönebilir?

Mevzuatta istifa sonrası dönüşte istifa edilen kuruma dönme sınırlaması bulunmamaktadır. Bu çerçevede; Memuriyetten istifa ederek ayrılan devlet memurları ayrıldıkları kurum veya memur kadrosu olan diğer kurum veya kuruluşlara da atanmaları mümkün bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Kaç kere istifa edebilir mi?

657 sayılı Kanunun 92 maddesinde, istifa etmeye getirilen sınırlama, bu kanuna tabi memur olarak çalışmakta iken istifa etmeyi içermektedir. 2914 sayılı Kanuna tabi olup haklarında 2914 ve 2547 sayılı Kanunun hükümleri uygulanan personel, istifa serbestisi bulunmaktadır. Sayı sınırlaması yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet Memurunun İstifası ve İstifa Sonrası Dönüşü

İlgili 30 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İstifa eden memur tekrar memur olabilir mi?

Kendi isteğiyle memuriyetten istifa eden veya istifa etmiş sayılan personel iki defadan fazla olmamak ve açıkta geçen bekleme süresini tamamlamak kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92. maddesine göre tekrar memuriyete dönebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Memur istifa ederse kaç yıl memur olamaz?

Usulüne uygun yazılı dilekçe ile çekilme isteğinde bulunan (istifa eden) memurun yeniden memuriyete dönebilmesi için 97'inci maddeye göre en az 6 ay geçmesi gerekirken, çekilmiş sayılan (müstafi) memur için bu süre 1 yıl olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ktu.edu.tr

Kadrolu personel istifa ederse ne olur?

657 sayılı Kanun ile memuriyetten istifa edenlerin Devlet memuru statüsünde yeniden istihdamlarına ilişkin bekleme süresi düzenlemiş bulunmaktadır. Memuriyetten ayrıldıktan sonra yeniden memur olarak atanılamayacak süreye bekleme süresi denilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Memur istediği zaman istifa edebilir mi?

İstifa Hakkının Kullanımı

Kural olarak memurun yazılı istifa beyanının kuruma iletilmesi yeterlidir. Kurumun istifayı kabul etmeme yetkisi bulunmamaktadır. İstifa talebi terditli olarak yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: epikpartnershukuk.com

Memurlar usulüne uygun nasıl istifa eder?

Devlet Memurluğundan Çekilme

Buna göre Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. Bu yola olağan prosedür ile çekilme denilmekte olup memurun yazılı başvuru ile çekilme isteğinde bulunması ile neticelenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

5 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?

Yukarda yapılan açıklamalara göre istifa ile sona eren memuriyet dönemi için kıdem tazminatına hak kazanılması söz konusu olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kazanci.com.tr

Usullü istifa nedir?

Usulsüz İstifanın Farkı Nedir? Usullü istifa eden hekimler dilekçelerini verdikten sonra yanıt gelmesini beklerler, sonrasında ayrılış yaparlar. Bu sayede usulüne uygun istifa süreci işletilmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dhy.doktorbun.com

Memur 1 gün işe gelmezse ne olur?

Mazeretsiz 1 veya 2 gün göreve gitmeyen memur: Bu gruptaki memurlar, aylıktan kesme disiplin cezasıyla karşılaşırlar. Aylıktan kesme cezası, memurun brüt aylığından 8'de 1 ile 30'da 1 arasında kesinti yapılmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikagi.com

20 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?

5) Memurlar istifa ettiklerinde Kurumları ve Sosyal Güvenlik Kurumu tazminat olarak bir ödeme yapmaz. Emekli ikramiyesi olarak Sosyal Güvenlik Kurumu belirttiğimiz koşullara göre ödeme yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

İstifa eden memur maaşı geri alınır mı?

Anılan 164 üncü maddesi uyarınca memur aylıkları emeklilik ve ölüm dışında iade edilmesi gerekmektedir. Yani istifa, aylıksız izin veya başka bir statüye geçiş hallerinde peşin alınan aylığın çalışılmayan kısmına ilişkin bölümünün iade edilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Öğretmen kaç defa istifa edebilir?

2 defa istifa eden memurun tekrar atanması mümkün olmayıp, 657 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelik kapsamında şartların varlığı halinde atanmasının mümkün olduğu değerlendirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memuriyetten istifa eden tazminat alabilir mi?

657 sayılı Kanun ve anılan Bakanlar Kurulu Kararı hükümleri çerçevesinde; 2 yıldan fazla kesintisiz hizmetinizin bulunması ve bir ay önceden haber vererek istifa etmeniz halinde 3 iş sonu tazminatı alabileceğiniz değerlendirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Istifam kabul edilmedi ne yapmalıyım?

İşçinin gerçek irade beyanıyla yaptığı istifa (yazılı olmalıdır) hukuki değerliliğe sahip olup, işveren tarafından yasal ve hukuken kabul etmeme durumu söz konusu olamaz. Kaldı ki, işveren tarafından işçinin istifasının kabul edilmemesi halinde, işçi gerekirse istifa ettiğini noter kanalıyla işverene ulaştırmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vizyongrubu.com

Olağanüstü hallerde istifa eden memur geri dönebilir mi?

Bu hükümlere göre, OHAL ilan edilen bölgelerdeki memurlar istifaları kabul edilmedikçe istifa edemezler. İstifadan sonra onayı beklemeden çekip gidenler bir daha memurluğa dönememektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetememur.com

Kadrolu memur ne zaman istifa edebilir?

657 sayılı yasanın 94. maddesine göre, kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevini terk eden ve bu terki kesintisiz 10 gün devam eden memurlar, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezinaksoy.av.tr

Kadrolu memur başka bir kadroya geçebilir mi?

“Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Kadrolu memur istifa edip sözleşmeli olarak atanabilir mi?

İlk olarak önce sözleşmeli personel olarak göreve başlayıp daha sonra kadrolu memurluğa atanmışsınız. Devlet memuru bu şekilde atama yapabilir. Sözleşmeli memurluktan, kadrolu memurluğa geçiş yazımızı okuyabilirsiniz. Kadrolu memur olduktan sonra sözleşmeli memur olarak atanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurasor.com

Memurlukta dondurma var mı?

108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yyu.edu.tr

Kadroludan sözleşmeliye geçiş var mı?

Memur memuriyet statüsünü 657 sayılı Kanunun hükümleri çerçevesinde sonlandırmadıkça 4/B statüsünde sözleşmeli olarak istihdam edilemez, Memurun kurumlar arası 4/B sözleşmeli personel statüsüne naklen geçişi de mümkün bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

İstifa eden memur nasıl emekli olur?

20 yıl çalışmak ve yaşı doldurmak zorunda olan memur, en az 10 yılını bir fiil memur olarak çalışırsa, kalan 10 yıl primlerini kendi cebinden ödeyerek emekli olabilir. Böylece doldurması gereken yaşı prim ödemeden bekleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: meslektebirlik.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT