öğretim yılı başlamadan ayrılanlara yıllık ücretin yüzde onu dışındaki kısmı iade edilir. Öğretim yılı başladıktan sonra ayrılanlara yıllık ücretin yüzde onu ile öğrenim gördüğü günlere göre hesaplanan miktarın dışındaki kısmı iade edilir...”
Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencinin, kayıt yaptırdığı tarihten itibaren ilk eğitim-öğretim döneminin sonuna kadar olan süre içerisinde Üniversiteden ayrılmak istemesi durumunda ilgili dönem için ödemekle yükümlü olduğu öğrenim ücretini ödemesi gerekir ve ödenen öğrenim ücretinden iade yapılmaz.
Kayıt sildirme başvurusunu güz yarıyılı (birinci yarıyıl) ders ekleme/bırakma süresinin bitiminden sonra, ancak bahar yarıyılı (ikinci yarıyıl) başlangıç tarihinden önce yapan öğrenciler yıllık öğrenim bedelinin %50'sini ödemekle yükümlüdür.
Bakanlar Kurulu katkı payları uygulama esasının 27. maddesi gereğince Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavını kazanarak kayıt yaptırıp kendi isteği ile kaydını sildiren veya okul değiştiren öğrencilerin katkı payı ücretleri geri ödenmez.
Rektörlük Öğrenci İşleri Dairesinde dolduracağınız kendi isteği ile kayıt silme dilekçesi ile müracaat etmeniz halinde öğrenci kaydı silinir.
İlgili 27 soru bulundu
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Dilekçe ile yapılan başvurunuz üzerine başlatılan kayıt silme işlemleri başvuruyu takip eden 1 hafta içerisinde sonuçlandırılarak YÖKSİS sistemine eklenir. Başvuru yaparken bu süreyi dikkate alınız.
7.Katkı payı / öğrenim ücretleri zamanında ödenmezse ne olur? Katkı payı / öğrenim ücretinin zamanında ödenmemesi durumunda öğrenci ders kayıtlarını yapamaz ve yatırmadığı dönemin öğrenim hakkını kaybeder. İlgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
İlgili yönetmelik maddesinde de açıkça belirtildiği üzere, öğrenci tarafından kayıt iptalinin yapılması halinde, özel eğitim kurumunun öğrenci tarafından ödenen kayıt ücretinden %10'luk kesinti yapılabileceği açıkça düzenlenmiştir.
İlişik kesme formu ve öğrenci kimlik kartı teslim alınarak Öğrenci Bilgi Sistemin- den, birim Yönetim Kurulu Kararıyla öğrencinin kaydı silinir. İlgili Akademik Birim öğrenciyle ilgili alınan yönetim kurulu kararını yazı ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na gönderir.
"Aktif, pasif veya dondurulmuş AÖF kaydınız olduğu için kaydınızı sildirmeden başvuruda bulunamazsınız." yazıyor. AÖF İkinci Üniversite programı ile geçen sene kayıt yaptırmıştım.
KAYIT SİLDİRME İSTEM DİLEKÇESİ
…………………………….Anabilim Dalı……………….numaralı öğrencisiyim. ………………………………………..nedenlerinden dolayı kaydımı sildirmek İstiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim. Not: Öğrenci Kimlik Kartını teslim etmeyi unutmayınız!
Öğrenci, ilgili dönemde ders başlayana kadar kayıt sildirirse 1 dönemlik ücreti kesilir. Dersler başladıktan sonra kayıt sildirme işlemi olursa 1 yıllık ücreti kesilir.
Aktif öğrencinin ve kayıt yenileme hakkı olan öğrencinin internet hesabı silinmemektedir. Ancak öğrenci, internet hesabının silinmesini talep edebilir.
Duruma göre 30sn ile 2 gün arası değişir. Dekana bağlı.
Harç iadesi talebinde bulunacak öğrenci gerekçesini belirttiği dilekçesinde TCKN, Ad Soyad, ve Kendi TCKN'sine ait Banka tarafından açılmış kayıtlı Iban bilgilerini belirtip; bankaya yatırılan harç tutarına ait banka dekontunu ekleyerek öğrenim gördüğü Bölümün Öğrenci İşleri Birimine başvurusunu yapması gerekir.
Yeni kayıt dönemlerinde ücret yatırıp, Üniversitece ilan edilen “ilgili dönemin kayıt tarihi sonuna” kadar başvurmak koşulu ile, Üniversitemiz öğrenci otomasyon sisteminde yer almayıp kayıt yaptırmama gibi durumlarda ödenmiş olan katkı payı/öğrenim ücreti iade edilir.
Ödeme nasıl yapılır? Harç ücretleri güz ve bahar dönemi olmak üzere 2 eşit taksitte ödenmektedir. Örneğin Hukuk Fakültesi (2.öğretim) kazanan bir öğrenci toplamda 1.155 TL harç ücreti ödemesi gerekiyor. Bu ücretin 577,50 TL'sini güz döneminde 577,50 TL'sini ise bahar döneminde ödeyecektir.
Öğrenciliğin sen sildirme talebinde bulunmadığın sürece silinmez. Kayıt yenilemediğin zaman o dönem içerisinde ders alamazsın sadece.Diğer dönemi bekleyip kayıt yenileyip öyle ders alırsın.
Kayıt sildirme başvuruları öğrenci işleri tarafından incelendikten sonra, başvuru sonucu öğrencilerin dilekçelerinde belirtmiş olduğu GSM numarasına SMS olarak bildirilmektedir.
Öyle bir şey yok. Evet OBP puanı yarıya düşer ama bir sene için geçerli olur o da. Örneğin, 2021 senesinde üniversiteye yerleşip 2022 senesinde tekrar sınava giren bir öğrencinin OBP puanı yarıya düşer ancak 2023 sınavında tam OBP puanı alabilir.
Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Mezuniyetini belgeleyememiş ve geçici kaydı silinmiş öğrencinin ortaöğretim başarı puanında herhangi bir değişiklik olmaz. Ancak mezuniyetini belgeleyen ve kaydını asıl hâle dönüştüren öğrencinin okula gitmemesi durumunda, bir sonraki sene gireceği üniversite sınavında OBP katsayıları yarıya düşürülür.
Devamsızlıktan silinmez, okul uzar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri