Deyyus eskiden çok daha yaygın kullanılan ve günümüzde anlamı tam olarak bilinmeyen sözcükler arasında yer almaktadır. TDK açısından bakıldığında ise bu kelime, 'Kendisine yakın olan bir kadının ya da karısının iffetsizliğine ses çıkarmayan kişi' şeklinde karşılık buluyor.
Eşinin ya da kendisine çok yakın bir kadının iffetsizliğine göz yuman kimse.
Lisânü'l-Arap'ta; kelimenin aslının yumuşatma, zelil kılma anlamına geldiği söylendikten sonra "deyyûs"un terim olarak, kendi ehli (karısı ve yakınları) için "kavvâd"lik yapan, yani başkalarının onlarla buluşmasına aracılık eden ve ehlini kıskanmayan kimse olduğu anlatılır: "Deyyûs" ve "deybûs" gözü önünde başka ...
Arapça dys̠ kökünden gelen dayyūs̠ ديّوث “karısını satan veya karısı tarafından aldatılan erkek” sözcüğünden alıntıdır.
Deyyus kelimesinin kökeni Arapça dilidir. Deyyus kelimesinin Arapça dilindeki karşılığı deyyūs̱ şeklindedir.
İlgili 31 soru bulundu
Deyyus eskiden çok daha yaygın kullanılan ve günümüzde anlamı tam olarak bilinmeyen sözcükler arasında yer almaktadır. TDK açısından bakıldığında ise bu kelime, 'Kendisine yakın olan bir kadının ya da karısının iffetsizliğine ses çıkarmayan kişi' şeklinde karşılık buluyor.
cennetin kapısında yazıyo deyyuslar cennete giremez. yazıyomuş deyyuslar cennete giremez ya resulallah. deyyus kim ilk defa duymuşlar bu lafı. deyyus kime denir.
Bu kelime, genellikle bir kişinin zayıf, çelimsiz, korkak veya etkisiz olduğunu ifade etmek için kullanılır. "Deyyus" terimi, kaba ve küfürlü bir dil kullanımı içerdiği için resmi veya nezaket kurallarına uygun değildir ve özellikle resmi konuşmalarda veya yazılı metinlerde kullanılması tavsiye edilmez.
Dallama TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Dallamak işi. sıfat,argo Aptal, enayi.
'Deyyus' nedir ne anlama gelir? TDK anlamı nedir? Arapça kökenli bir kelime olan 'Deyyus', kendisine yakın olan bir kadının ya da eşinin iffetsizliğine ses çıkarmayan kişi anlamlarına gelmektedir.
Eşini kıskanmayan tek hayvan domuzdur. * Peygamber efendimiz (S.a.v) bir zaman gelecek yer yüzüne eşini kıskanmayan domuz erkekler gelecek demiştir.
Öncelikle domuz hayvanı, dişisini kıskanmayan tek hayvan olarak bilinmektedir.
Bu konudaki bilgi talebimize Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından şu yanıtı aldık: Soru: “Allah kadınlara kıskançlık vermiştir. Kim onlara sabrederse şehit sevabı vardır” (İbni Hacer, Fethul Bari, 2/ 237) şeklinde bir hadis sosyal medyada paylaşılmaktadır.
Deyyus. Türk Dil Kurumu'nda tanımı 'Karısının veya kendisine çok yakın bir kadının iffetsizliğine göz yuman (kimse)' Günlük hayatta ise bu anlam bir tık ileriye taşınarak, 'karısını, kızını pazarlayan kimse' olarak kullanılır.
birbirlerinin anneleri hakkında küfürlü konuşan aynı zamanda da arkadaş olan insanlar için kullanılan argo tabirdir. bazı liselerdeki öğrenci gruplarında ve bazı esnaflarda rastlanabilen durumdur.
Doğal sayı sisteminde 32'den önce yer alır ve 30'dan sonra gelir. Galyum'un atom numarasıdır. Hatay ilinin plaka kodudur. Ayrıca Türkiye'de argoda erkek mastürbasyonu anlamında kullanılır.
Toplumsal olarak hoş karşılanmayan kaba ve istenilmeyen söze küfretme, eylem bağlamında ise küfreden kişiye küfürbaz denilmektedir. Küfürbaz; kaba sövgüleri çok kullanan, ağzı bozuk kişi anlamındadır (TDK, 2019b).
Hakaret suçu uzlaştırmaya tabi suçlardan olup, hakaret suçu nedeniyle uzlaştırma gerçekleşebilirse, ceza davasının düşürülmesine karar verilmektedir. Son olarak hakaret suçları ve çeşitlerine örnek olarak, Şerefisz, aptal, geri zekalı, angut, pislik, gibi sözler…. hakaret suçunu oluşturmaktadır.
Yerel mahkemenin kararını bozan daire, "edepsizler" sözünün hakaret olmadığına hükmetti. Daire, hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı gözetilmeden, yasal olmayan ve yerinde görülmeyen gerekçe ile mahkumiyet kararı verilmesini bozma nedeni saydı. Yargıtay 18.
KAŞAR TÜRK DİL KURUMUNA GÖRE HAKARET DEĞİLDİR
Çünkü, TDK (Türk Dil Kurumu) sözlüğünde kaşarlanmış kelimesi 'Hoşa gitmeyen bir harekete ve işe alışarak artık ondan üzüntü duymayan' anlamı taşımaktadır.
' Peygamber Efendimiz (sav), Hadis-i Şerif'inde 'deyyus cennete giremez', diyor. Sahabe-i Kiram da bu sözü anlayamadıkları için Peygamberimiz(sav)'e anlamını soruyorlar. Peygamber Efendimiz (sav) de, 'kadınlardan erkeğe benzeyen, daima içki içen ve eşlerini kıskanmayanları' 'deyyus' olarak nitelendiriyor.
EYMEN Kapısı, tevekkül ehli, mübarekler ve arif evliyalar kapısıdır. İLİM Kapısı, Âlimler ve ilim eseri sahiplerinin kapısıdır.
Cennetin kapısında ve cennette görev yapan çok sayıda melekler vardır bu meleklerden en büyüğü Rıdvan'dır. Rıdvan İsmi ise: Rıza, rıza almak ve cennet kapısının bekçisi anlamına gelmektedir.
Diğer Peygamberler dâhil herkes, bu kapıdan geçmedikçe Allahü teâlânın rızasına ve sevgisine kavuşamaz. Allahü teâlâ, Cennete girilecek tek kapının anahtarını Peygamber efendimize verdi. Onun Peygamberliğini kabul etmeyen, yani Müslüman olmayan, kim olursa olsun, Cennete giremez.
Peygamberimizin kadınlarla ilgili hadisleri!
“Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım.” “Mü'minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır.”
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri