DHBT'ye girdiği öğrenim düzeyi ile aynı öğrenim düzeyde KPSS'ye girmemiş adayların puanları hesaplanmayacaktır. Sınav sonuçları her öğrenim düzeyi için (ortaöğretim, ön lisans, lisans) ayrı ayrı değerlendirilecektir. Puanlar, 100 üzerinden puanlara dönüştürülecektir.
DHBT sınavındaki her sorunun 5 puan değerinde olduğu açıklandı. Bu doğrultuda, adaylar DHBT netlerini 5 ile çarparak toplam puanlarını hesaplayabilecekler. 10 net elde eden bir adayın puanı 50 olacak, 20 net elde eden bir adayın ise 100 puan alacağı bilgisi paylaşıldı.
Paylaş: Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen DHBT (Diyanet Hizmetleri Başarılılık Testi) baraj puanı 50 olarak açıklandı. Diyanetin direkt alımları için bu puanın üzerinde olan adayların başvuru yapabileceği belirtildi.
Baraj puanı, DHBT sınavında adayların geçmesi gereken minimum puandır ve bu puan 50 olarak belirlenmiştir.
Diyanetin açmış olduğu alıma başvuru için yeterlidir. Fakat İl Müftülüklerini yapmış olduğu vekil imam hatip, müezzin kayyımlık yada fahri kuran kursu öğreticiliği için minimum 60 puan almak gerekmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
BUNA GÖRE KPSS DEN DİYELİM 70 ALDIN. DHBT1 DEN 80 ALDIN ( YANİ 20 SORUDAN 16 DOĞRU) DHBT2 DEN 70 ALDIN ( YANİ 20 SORUDAN 14 DOĞRU) BU PUANLARA GÖRE YENİ VERİLECEK VE DİYANETTE.
Kurs Öğretmeni maaşı 2023 verilerine göre ortalama 16.800 TL civarındadır.
DHBT sınavına girmek için KPSS'den 60 ve üzeri puan almak gerekmektedir. DHBT İÇİN KPSS ŞART MI? Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyenler ilk olarak KPSS ve DHBT Sınavlarına girmek zorundadırlar.
Şart, KPSS ve DHBT'ye girmektir. Bu sınavdan en az 60 puan almak gerekir. Kuran kursu öğreticisi olmak için 3. şart, sözlü sınavdan en az 70 puan almaktır. 4-6 yaş grubuna yönelik Kuran kursu öğreticisi olmak isteyen kişiler tüm bu şartları taşıyarak ayrıca en az 380 saatlik çocuk gelişimi sertifikası almaları gerekir.
KPSS P122 türü nedir? KPSS DHBT oturumlarına katılacak olan adaylardan ortaöğretim (lise) düzeyinde mezun olan İmam Hatip ve dengi liselerden mezun adayların Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din görevlisi olarak atanmaları için hesaplanacak olan puan türleri KPSS P122 puan türüdür.
KPSS DHBT'de yer alan ilk 20 soru DHBT-1, ikinci 20 soru ise DHBT-2 şeklinde isimlendirilmektedir. DHBT-1, tüm öğrenim düzeyleri için ortak temel din bilgisi sorularından oluşmaktadır. DHBT-2 ise adayların öğrenim düzeyine göre farklılık göstermektedir. DHBT sınav puanı, bir sonraki DHBT yapılana kadar geçerlidir.
Sınav sözlü olarak Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İzmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirdağ, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize ve Van illerindeki sınav merkezlerinde yapılacaktır.
Personel alım ilanı yayınlandıktan sonra adaylar; belirtilen süreler içerisinde https://ikys.diyanet.gov.tr/sinav/kurumdisi adresi üzerinden e-başvuru programı aracılığı ile mülakat başvurularını yapacaklar.
KPSS DHBT SINAVI TAMAMLANDI
2022-KPSS DHBT sınavı 30 ilde, 150 bin adayın katılımıyla düzenlendi. Yaklaşık 20 bin görevlinin yer aldığı sınavda, adaylara 40 soru için 60 dakika cevaplama süresi verildi. Sınav, 35 sınav merkezinde saat 10.15'te başladı. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı.
2) TERCİH İŞLEMLERİ
https://abys.diyanet.gov.tr/ internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışındaki araçlarla (posta, fax, elektronik posta vb.) yapılan tercihler kabul edilmeyecektir.
Sınavın geniş konu dağılımı ve derinlemesine bilgi sorgulayan soru tarzı, pek çok aday için DHBT'yi zor bir sınav haline getiriyor.
Adından da Anlaşılacağı üzere Fahri görev aynı zamanda gönüllü görev olarak ifade edilir. Ancak bu gönüllü görev onursal bir yapıya sahiptir. Yani verilecek olan o göreve layık olan kişiler için kullanılan bir ifade olarak öne çıkar.
Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak 2 bin 300 imam-hatip, 30'u görme ve işitme engelli öğrenciler için olmak üzere 100 Kur'an kursu öğreticisi ve 50 müezzin-kayyım alımı gerçekleştirilecek.
Diyanet Personel Alımı Sınavı 2023
Adayların, sınava girmeden önce "Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği"ni dikkatlice okuması gerekmektedir. Sınav, 22 Ekim 2023 tarihinde, Türkiye'nin tüm illerinde yapılacaktır. Sınavda, adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri uygulanacaktır.
sınavlarda alınan puanlara bakmıyor. Açılan kadrolara atanmanız için mülakatta da başarılı olmanız gerekir. diyanet İşleri genellikle alım yapacağı kişi sayısının üç katı kadar adayı mülakata çağırır. Bu mülakatlarda alınan puanlar da dikkate alınarak atamalar yapılır.
DHBT sınavının ardından başarılı olan adaylar kontenjan boşluğuna ve puan sıralamalarına göre mülakata çağrılacak ve sözlü sınavda başarılı olanların alımı diyanet tarafından puanına göre ayarlanacaktır.
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyen İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticisi adayları ÖSYM tarafından uygulanan DHBT sınavına girip başarılı oldukları takdirde atanmak için hak edebilmektedir.
100 Saat x 8,03= 803,00 TL eder. Gelir Vergisi iadesi tam olarak verildiği takdirde 90,11 TL. Asgari Geçim indirimi olur. Fahri Öğretici tüm haklar verildiği takdirde alacağı toplam ücret azami 893,11 TL`dir.
Fahri Kur'an Kursu öğreticileri için açılmış sınavda başarılı olanlara Vakıf tarafından Fahri Kur'an Kursu Öğretici belgesi verilir. Bu belgeye sahip olanlar uygun görülmesi halinde gönüllü olarak Vakfa bağlı camilerde görev yapabilecektir.
2023 EK DERS ÜCRETİ NE KADAR? Ek ders ücreti 2023 yılının Ocak-Haziran döneminden geçerli olmak üzere %30 zamla brüt 60,72 liraya yükseldi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri