Buna göre pratik doz; kuzu (25 kg): 1/2 tablet Koyun (50 kg): 1 tablet Geniş bilgi için prospektüsü okuyunuz. Veteriner hekime danışmadan kullanmayınız. Çocuklardan uzak tutunuz. Oda ısısında (15-25ºC), rutubetten koruyarak ambalajı içinde muhafaza ediniz.
Köpek Uyuz İlacı Dicromec, köpeklerde görülen uyuz hastalığının etkin ve güvenli bir şekilde tedavi edilmesi için kullanılan bir ilaçtır.
Dicromec Oral Tablet; Koyun ve kuzularda; kıl kurdu, şerit, sistiserk, bit, uyuz, mide kurtları ve Boophylus sp' ye karşı tedavi ve kontrol amacıyla hazırlanmış geniş spektrumlu bir kombinasyondur. Praziguantel Tenyaların tüm formlarına etki eden, sestosit ve bir ölçüde de fluksidal antihelmentiktir.
Tabletler oral yolla uygulanır. Önerilen doz 5 mg/kg prazikuantel, 14,4 mg/kg pirantel pamoat ve 15 mg/kg fenbendazol' dür (Her 10 kg vücut ağırlığı için 1 tablet). Yavrularda, uygulamanın 3 haftalık yaşta başlaması ve 12 haftalık olana kadar her 3 haftada bir düzenli olarak kullanılması tavsiye edilmektedir.
Kullanım Şekli ve Dozu: Veteriner hekiminiz başka bir şekilde kullanımını tavsiye etmediği sürece kullanımı, kedi ve köpeklerde her 10 kg canlı ağırlığının başına 1 adet Tenizol tablet kullanıma uygundur. Örnek verecek olursak köpeğin canlı ağırlığı 15 kg ise 1 tam 1 de yarım tablet olarak verilmelidir.
İlgili 41 soru bulundu
Bu hapın genellikle yaklaşık iki hafta ara ile iki doz olarak verilmesi tavsiye edilmektedir. Ardından bu süre üç ayda bir olarak azaltılıp kediye göre özelleştirilmektedir. İç parazit hapının bir buçuk aylıktan büyük kediler için uygulanması önerilmektedir.
Günümüzde kullanılan çoğu dış parazit ilaçları kene için 1 ay, pire için 2 ay süre koruyucu özellik taşımaktadır. Havaların sıcak olduğu ve pire, kene problemlerinin sık yaşandığı mevsimlerde dış parazit ilaçları ayda bir tekrarlanması gerekmektedir.
Kliniğimizde 2 veya 3 ayda bir iç parazit ilaçlanması yapılmaktadır. Buna halk arasında ''kist aşısı'' denir fakat bu bir aşı değildir, uzun etkili de değildir. Parazitin alındıktan sonra enfektif hale geçene kadar bağırsakta geçirdiği süre 2-3 aydır. Dolayısıyla düzenli ilaçlamayla parazitin döngüsü kırılmaktadır.
Uygulama yolu – oral. Tabletler harici olarak veya bir parça yiyeceğin içine sarılıp konulmak suretiyle verilebilir. Hayvanların günlük yiyecekleri ile birlikte vermeyiniz. Doz tek bir uygulamada verilmelidir.
İşaret parmağınız ve baş parmağınızı üst azı dişin arkasına yerleştirdikten sonra kedinizin başını yukarı kaldırarak boştaki elinizle alt çenesini aşağı hafifçe çekerek hapı aşağı doğru itebilirsiniz. Kedi ve köpeklerde farklı tür haplar ve hayvana göre farklı dozajlarda ilaç uygulanmalıdır.
Dicromec Oral Tablet; Koyun ve kuzularda; kıl kurdu, şerit, sistiserk, bit, uyuz, mide kurtları ve Boophylus sp' ye karşı tedavi ve kontrol amacıyla hazırlanmış geniş spektrumlu bir kombinasyondur.
Bazı durumlarda uyuz tedavisi için hap reçete edilebilir. Kullanılan ilaca bağlı olarak tedavi üç güne kadar sürer. Uyuz tedavisinde kullanılan ilaçlar uyuz akarlarını ve yumurtaları hemen öldürerek etkisiz hale getirse bile, hissedilen kaşıntıyı hemen gideremezler.
İvermektin yüksek ektoparaziter etkinliği ile uyuz hastalığının tedavisinde sistemik veya topikal olarak kullanılmakta. Sistemik ivermektin uyuz tedavisinde 200 μg/kg tek doz olarak önerilmekte, ancak sıklıkla 2 haftalık aralıklar ile 2-3 tedavi uygulanmakta.
Klasik uyuz tedavisinde permetrin kerem/losyon uygulaması veya oral ivermektin önerilmektedir (Grade 2b). Kurutlu uyuzda ise permetrin krem/losyon ve oral ivermektin kombinasyonu önerilmektedir (Grade 2c). Başarılı tedavi ile 1 hafta içerisinde cilt lezyonlar geriler ve kaşıntı sonlanır.
DİCLOMEC 75 mg ampul, etkin maddesi diklofenak sodyum olan bir enjeksiyonluk çözelti içeren ampul şeklinde sunulmaktadır. DİCLOMEC, ağrı ve iltihap tedavisinde kullanılan “steroid olmayan iltihap giderici ilaçlar” (NSAİİ'ler) isimli bir ilaç grubuna dahildir. Her kutuda 3 ml'lik 4 veya 10 adet ampul bulunmaktadır.
Sarcoptes Scabiei (uyuz) tedavisi:
Önerilen doz vücut ağırlığı başına 200 mikrogram ivermektin tek oral doz şeklindedir. Klasik skabiyez: Tedaviden ancak 4 hafta sonra kesin bir iyileşme olarak kabul edilir. Kaşıntı veya kaşıntıya bağlı oluşan lezyonların devam etmesi bu tarihten önce ikinci bir tedavi gerektirmez.
Bu yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir ve parazit enfeksiyonun ve/veya ölen parazitlerin belirtileri olabilir. Bu ilacı kulla- nan birçok insanda ciddi yan etkileri olmaz. Nadir görülen ancak çok ciddi yan etkiler kanlı ishal, ateş, düzensiz/ya- vaş kalp atışı, nöbetler de hastaneye başvuruyu gerektirir (7,9).
Vücutta parazit, ishal, kabızlık, cilt dokusunda değişiklik, kilo kaybı belirtileriyle ortaya çıkar. Bu belirtiler kesin teşhisi ifade etmese de doktor kontrolünde testlerin yapılması gerektiğinin bir habercisidir. Parazit türüne bağlı olarak belirtileri de farklılık gösterebilir.
İç parazit ilacı yan etkileri: Kusma ve ishal en bilindik yan etkileridir. İkisi de sindirim sisteminin bakteri florasını bozması sebebi ile oluşmaktadır. Dikkat edilmesi gerekenler: İç parazit sonrası birkaç saat içerisinde 1-2 kez kusma, ilk 3 gün içerisinde 1-2 kez dışkı yumuşaması normaldir.
Hastalık, karın ağrısı, iştahsızlık, gece uyurken ağızdan salya akması, diş gıcırdatma, uyurken popoyu kaşıma bulgularıyla kendini gösterebiliyor. Bu belirtileri yaşayan yetişkin ve çocukların mutlaka bir uzmana başvurması gerekiyor.
Kancalı Kurtlar Kediden İnsana Geçebilir Mi? Kedilere bulaşmış olan kancalı kurtlar deri yoluyla insanlara da geçer. Kedinizde olan kancalı kurtlar ya da bağırsak parazitleri vücutlarından dışkı yoluyla bulundukları ortama bulaştırırlar. Bu sebeple de insana bulaşması yüksektir.
Genellikle oral yolla alınan antiparaziter ilaçlar hastalığın tedavisinde kullanılır. 2-3 hafta düzenli ilaç kullanımından sonra vücut, parazit canlıdan tamamen kurtulur. Bu süreçte, ilaç almayı aksatmamak ve belirtileri takip etmek oldukça önemlidir.
Doktorlar ortaya çıkan şikayetler doğrultusunda parazitlerin dışkıda görülüp görülmediği sorgulayabilir. Bazı parazit türleri direkt mikroskopi ile dışkı örneğinden gözlemlenebildiği gibi bazı türler için anüs çevresinden bant ile sürüntü örneği alarak parazit yumurtalarının gözlenmesi gerekir.
Hastanemizde Minnaklara yapılan ilk doz uygulamayı takiben 15 gün ara ile 2 dozun daha uygulanmasını (riskli ve şüpheli durumlarda tekrar sayısı 4-5 olabilir) ve 3 ayda 1 kez tekrarını önermekteyiz.
Feridun Kunak, içerisinde incir kurusu, dut kurusu, kekik ve kabak çekirdeği tozu olan bağırsak parazitlerini önleyen doğal sirke yapımını izleyicilere aktardı. Sirkeyi yirmi gün bekletip süzdükten sonra buzdolabında saklanmasını söyleyen Kunak, günde bir fincan içilmesinin faydalı olacağını açıkladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri