Dicromec Oral Tablet; Koyun ve kuzularda; kıl kurdu, şerit, sistiserk, bit, uyuz, mide kurtları ve Boophylus sp' ye karşı tedavi ve kontrol amacıyla hazırlanmış geniş spektrumlu bir kombinasyondur. Etki Mekanizması:
Köpek Uyuz İlacı Dicromec, köpeklerde görülen uyuz hastalığının etkin ve güvenli bir şekilde tedavi edilmesi için kullanılan bir ilaçtır.
Buna göre pratik doz; kuzu (25 kg): 1/2 tablet Koyun (50 kg): 1 tablet Geniş bilgi için prospektüsü okuyunuz. Veteriner hekime danışmadan kullanmayınız. Çocuklardan uzak tutunuz. Oda ısısında (15-25ºC), rutubetten koruyarak ambalajı içinde muhafaza ediniz.
Koyunlarda psoroptik uyuz tedavisinde en iyi sonuçları alabilmek için 7 gün ara ile 2 defa uygulama yapılması tavsiye olunur.
İvermektin yüksek ektoparaziter etkinliği ile uyuz hastalığının tedavisinde sistemik veya topikal olarak kullanılmakta.
İlgili 28 soru bulundu
Klasik uyuz tedavisinde permetrin kerem/losyon uygulaması veya oral ivermektin önerilmektedir (Grade 2b). Kurutlu uyuzda ise permetrin krem/losyon ve oral ivermektin kombinasyonu önerilmektedir (Grade 2c). Başarılı tedavi ile 1 hafta içerisinde cilt lezyonlar geriler ve kaşıntı sonlanır.
Uyuz tedavisinde tercih edilen ilaç permetrin kremdir. Permetrin uyuz akarlarını ve yumurtalarını öldürmeye yardım eder.
Dicromec Oral Tablet; Koyun ve kuzularda; kıl kurdu, şerit, sistiserk, bit, uyuz, mide kurtları ve Boophylus sp' ye karşı tedavi ve kontrol amacıyla hazırlanmış geniş spektrumlu bir kombinasyondur.
Bazı durumlarda uyuz tedavisi için hap reçete edilebilir. Kullanılan ilaca bağlı olarak tedavi üç güne kadar sürer. Uyuz tedavisinde kullanılan ilaçlar uyuz akarlarını ve yumurtaları hemen öldürerek etkisiz hale getirse bile, hissedilen kaşıntıyı hemen gideremezler.
Sarcoptes Scabiei (uyuz) tedavisi:
Önerilen doz vücut ağırlığı başına 200 mikrogram ivermektin tek oral doz şeklindedir. Klasik skabiyez: Tedaviden ancak 4 hafta sonra kesin bir iyileşme olarak kabul edilir. Kaşıntı veya kaşıntıya bağlı oluşan lezyonların devam etmesi bu tarihten önce ikinci bir tedavi gerektirmez.
Yetişkinler ve 14 yaş ve üzerindeki adolesanlar: DİCLOMEC FORT sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulandığında ağrıda 12 saat rahatlama sağlar. Derinin etkilenen bölgesine yavaşça ovmak suretiyle uygulanır. Gerekli olan miktar ağrılı yerin genişliğine bağlıdır.
Günümüzde kullanılan çoğu dış parazit ilaçları kene için 1 ay, pire için 2 ay süre koruyucu özellik taşımaktadır. Havaların sıcak olduğu ve pire, kene problemlerinin sık yaşandığı mevsimlerde dış parazit ilaçları ayda bir tekrarlanması gerekmektedir.
Kedilerde dış parazit damlası nasıl etki eder derseniz onun da yanıtı üstte verilen bilgilerden de kısmen de olsa anlaşılır olduğu üzere damla cilt yüzeyinde emilip deriye nüfuz ettikten sonra kedilerde olan pire kene gibi dış parazitler ilaç kana karıştığı için ilacı yutar ve sonrasında da dış parazitlerin ölümü ...
Etkin madde: Her bir ampul 75 mg diklofenak sodyum içerir. Yardımcı maddeler: Mannitol, sodyum metabisülfit (E 223), benzil alkol, propilen glikol, enjeksiyonluk su, pH ayarı için sodyum hidroksit.
Fiyatları da 10-15 TL civarında. Yani pahalı, ulaşılamaz ilaçlar değil bunlar. Bu hafta itibariyle İstanbul genelindeki depolarda yaklaşık 3 bin kutu ilaç olduğu bildirildi. Firmalar gerekli önlemleri aldıklarını ve kısa süre içinde depolara uyuz ilacı girişinin yapılacağını açıkladı" dedi.
DİCLOMEC FORT'un çocuklarda ve 14 yaşın altındaki ergenlerde kullanımı önerilmemektedir. 14 yaş ve üzeri çocuklarda, ağrı için 7 günden uzun süre kullanılması ya da semptomların kötüleşmesi durumunda doktora danışılması önerilmektedir. Yaşlılarda kullanım: Yaşlılarda DİCLOMEC FORT'un yetişkin dozları kullanılabilir.
İlaçlar 1 hafta veya doktorunuzun önerdiği gün sayısı sonrası mutlaka tekrarlanmalıdır. Bunun nedeni yumurta halindeki uyuz akarları ilaçtan etkilenmezler. Eğer 2. Uygulama yapılmaz ise yumurtadan çıkan larvalar tekrardan enfeksiyona neden olur.
DSÖ listesinde yer alan "ivermektin" etken maddeli oral tablet, son yıllarda görülme sıklığı artan uyuz hastalığının tedavisi için Türkiye'de ilk defa kullanıma sunuldu.
Uyuzun kızarıklığı ve kaşıntısı, tedavi başarılı olsa ve tüm akarlar ve yumurtalar öldürülmüş olsa bile, tedaviden sonra birkaç hafta ila bir ay sürebilir. Sağlık uzmanınız, şiddetliyse kaşıntıyı hafifletmek için ek ilaçlar yazabilir.
Evcil hayvanlardaki akarlar insanlara geçse bile insan cildinin içine giremez ve cilt yüzeyinde uzun süre yaşayamaz. Dolayısıyla var olan tahriş de kısa süre içinde kendiliğinden geçebilir. Ancak insandan insana geçen uyuz hastalığı mutlaka tedavi edilmelidir.
Köpeklerde uyuz, bir deri hastalığıdır ve köpeklerde enfeksiyonlara neden olan akarlar tarafından bulaşır. Özellikle sıcak havalarda, kulübelerde, barınaklarda ve tüy bakımı yeterince yapılmayan evcil köpek derilerinin havasız kalması nedeniyle görülür.
Koyun, at, köpek ve diğer etçil hayvanlarda Taeniasis (şerit), Schistosomiasis (damar kelebeği), koyunlarda Dicrocoelium dentriticum (kum kelebeği) ve köpeklerin trematod (kelebek) invazyonlarının tedavisi ve kontrolünde kullanılır.
Permetrin: Bu ilaç, uyuzun neden olduğu semptomları azaltmak ve enfeksiyonu öldürmek için topikal olarak uygulanır. İvermektin: Bu ilaç genellikle ağızdan alınır ve daha şiddetli uyuz vakalarında kullanılır. Benzil benzoat: Bu ilaç uyuz tünellerindeki akarlara etki eder ve uyuzun semptomlarını azaltır.
Bu hastalıklar özellikle yaşlılar ve çocuklarda çok görülür." dedi. Uyuz hastalığının daha çok soğuk havaların yaşandığı kış döneminde görüldüğü, kışın soğuktan korunmak için çok fazla giyildiğini ve bunun da terleme fonksiyonlarını bozduğunu söyleyen Özçelik, "Soğuktan korunmak için bir çok şey giyiyoruz.
Uzun araştırmalara karşın uyuzun iğne veya hap şeklinde, yaygın deyişle ''içten kesecek'' bir tedavisi bulunamamıştır. Bu nedenle deriye sürülerek böcekleri öldüren ilaçlar kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri