Beta-bloker adlı ilaç grubunda yer alan bu ilacın etkin maddesi propranolol hidroklorürdür. Dideral (propranolol) ilaç, stres hormonlarının aşırı salınımını engelleyerek kan damarlarını gevşetir, kalp atışını dengeler, kan akışını düzenler. Bu sayede kalp sorunları, migren ve yoğun anksiyete sorunlarını hafifletir.
Kalpte ritim bozuklukları, kaygıdan kaynaklı kalbin hızlı atışı, kalp kasının aşırı kalınlaşarak tıkayıcı bir hal almasına neden olan hastalık ve tiroid hormonlarının aşırı salgılanmasına bağlı kriz durumunun tedavisinde: Günde 3 veya 4 kere 10-40 mg.lık (1/4-1 tablet DİDERAL) dozlarla istenilen netice alınır.
Yetişkinlerde: Hipertansiyon: Başlangıç dozu günde iki kere 80 mg olup bir haftalık aralarla doz, hastadan alınan cevaba göre artırılabilir. Normal doz günde 160-320 mg'dır. DİDERAL'le birlikte bir diüretik veya başka bir antihipertansif kullanılarak kan basıncının biraz daha düşmesi sağlanır.
Özellikle sosyal anksiyete bozukluğu ve performans anksiyetesinde sık kullanılır. Kaygının yarattığı fiziksel belirtileri önlemek amacıyla dideral kullanılabilir.
Bağımlılık riskleri yoktur. Nervikan bitkisel kökenlidir. Melisa ve valleryan içerir. Dideral kalp ritmini düzenleyici, tansiyon ayarlayıcı bir ilaçtır.
İlgili 36 soru bulundu
Her hangi müdahale yapılmasına gerek olmadığını belirtti. Dideral adında bir ilaç verildi ve kalp çarpıntısı veya titreme yaşadığında kullanmasını tavsiye etti.
Dideral kalp ritmini düzenleyici, tansiyon ayarlayıcı bir ilaçtır. Beta blokerlerden olduğundan kaygıda giderir.Hatta guatırda, psikolojik el titremelerinde de kullanılmaktadır.
Hipertiroidisi olan bütün hastalara kanda yüksek olan tiroid hormonlarını normal düzeye getirmek için önce ilaç tedavisine başlanır. İlaç olarak Propycil tablet veya Thyromazol tablet ve beraberinde Dideral başlanır. İlaçın dozunu doktorunuz hastalığın şiddetine göre ayarlar.
Dideral ne işe yarar? Stres hormonlarının aşırı salınımını engelleyerek kan damarlarını gevşetir, kalp atışını dengeler, kan akışını düzenler. Bu sayede kalp sorunları, tansiyon, migren ve yoğun anksiyete sorunlarını hafifletir.
Bu da vücudun tüm işleyişinde sorunlara neden olur. Hipertiroidi durumunda tiroid hormonlarının aşırı salgılanması, vücudun metabolizmasının hızlı çalışmasına ve aşırı aktif olmasına neden olur. Bu da hızlı kilo kaybı, çok terleme, kalp çarpıntısı gibi belirtilere yol açar.
Semptomlar Benzodiazepinler, yaygın olarak uyuşukluk, ataksi, dizartri ve nistagmusa neden olur. RİVOCLON'un aşırı dozu, ilaç tek başına alındığında nadiren yaşamı tehdit eder; fakat arefleksi, apne, hipotansiyon, kardiyorespiratuar depresyon ve komaya yol açabilir.
BETABLOK CR nedir ve ne için kullanılır? BETABLOK CR beyaz renkli, yuvarlak, bikonveks, bir yüzü çentikli, film kaplı tablettir. BETABLOK CR 50 mg 20 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır. Metoprolol fiziksel ve zihinsel çalışma dolayısıyla oluşan stres hormonlarının kalpteki etkisini azaltır.
Taşikardi olarak da bilinen kalp çarpıntısı genellikle yüksek oranda egzersiz, kafein, yüksek ateş, stres, panik atak veya bazı ilaçların yan etkilerinin sebep olması sonucu kalp atış hızının dakikada 140'ın üzerine çıkmasıyla meydana gelmektedir.
Alprazolam (Xanax), Clonazepam (Rivotril), Klorazepat (Tranxilene), Diazepam (Diazem, Nervium), Lorazepam (Ativan) psikiyatride sıklıkla tercih ettiğimiz benzodiazepin grubu ilaçlardır.
Diazepam, klorazepat dipotasyum, klordiazepoksit, prazepam, flurazepam gibi moleküllerden ülkemizde diazepam (Diazem), klorazepat dipotasyum (Tranxilene), klordiazepoksit (Klipaks) en çok bilinenleridir.
Kalp ritim bozukluğu belirtileri
En sıklıkla çarpıntı ve bayılmadır. Çarpıntı, kalbin hızlı atması, arada teklemesi veya düzensiz atışlar şeklinde kendini gösterir. Bayılmalar ise çoğunlukla kalp hızının çok düştüğü durumlarda görülen bilinç kayıplarıdır.
Atriyal Fibrilasyon özellikle ileri yaş gurubunda en sık görülen ritm bozukluğudur. Kalp kulakçığının dakikada 300-600 arasında atmasına verilen isimdir. Uzun süre tedavi edilmediği takdirde Kalp Büyümesi yetmezliğine götürür.
Kalp ritim bozukluğuna iyi gelen en önemli etkenler arasında egzersiz vardır. Her gün tempolu yürüyüş yapmak kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Bunun dışında lahana, ıspanak, roka ve pazı gibi yeşil yapraklı sebzelerin tüketilmesi kalbin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
Boynun ön bölgesinde birdenbire gelişen ağrı, tiroit iltihabının tipik belirtilerinden birini oluşturuyor. Ağrı, çiğneme ve yutkunmayla şiddetleniyor. Bu bölgeye dokunmak bile oldukça acı verici olabiliyor. Ağrı sadece boyun bölgesinde sınırlı kalmıyor, çeneye ve kulağa doğru yayılabiliyor.
Tiroid hormonu ve tiroid bezi, kalp atış hızını doğduran etkiler. Hipotiroid hastalığı olan kişiler kalp atış hızlarının az olduğundan yakınırken hipertiroid problemi yaşayanlar ise kalp çarpıntısı şikayetinden muzdariptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri