300Mbps kablosuz hıza ulaşabilen modem, VDSL2 üzerinden 100Mbps geniş bant hıza sahip. En yeni VDSL standardı olan VDSL2 desteği olan ürün, VDSL/ADSL ya da Ethernet WAN (EWAN) bağlantıları sayesinde kullanıcılara farklı internet bağlantılarında esneklik sağlıyor.
VDSL modem ADSL hatta çalışır ancak internet hızında düşme yaşanır.
VDSL VDSL2 farklı, VDSL2 teknolojisinin daha yüksek bir bant sunmasından kaynaklanıyor. VDSL2 kullanılarak 250 Mbps hıza ulaşılabiliyor. VDSL kullanılarak ise 100 Mbps hızla aktarım yapılabiliyor.
Bunu anlamanın en kolay yolu ise internet hız testi uygulamak. İnternet hız testi yaptığınızda toplam hızınız 20 Mbps seviyesinin üzerinde çıkıyorsa, evinizde bir VDSL bağlantısı olduğunu söyleyebiliyoruz. Ancak 20 Mbps altında kalıyorsa internetinizin ADSL olduğunu gösteriyor.
Hayır VDSL hatta ADSL modem çalışmaz.
İlgili 24 soru bulundu
ADSL VDSL kablo farkı bulunmuyor. İkisi de kullanıcılara bakır kablolar ile ulaştırılıyor. VDSL ADSL farkı, VDSL teknolojisinde fiber kabloların da yer almasından kaynaklanıyor. Fiber kablolar ile kişilere sağlanan internet hızında bir kayıp yaşanması engelleniyor.
Modeminizin VDSL veya ADSL olup olmadığını kontrol etmek için cihazın etiketinde veya belgelerinde "VDSL" veya "ADSL" yazması gerekmektedir. Ayrıca, VDSL modemler genellikle daha yeni ve daha gelişmiş teknolojileri destekleyen donanımlara sahip olma eğilimindedirler.
ADSL2+ teknolojisi ise daha yeni bir DSL teknolojisidir ve santrale iki kilometre mesafede olan bölgelerde daha yüksek hızlar alınmasına olanak sağlar. VDSL (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line) ise ADSL'den çok daha yüksek hızlara (5 kat daha fazla download ve 10 kat daha fazla upload) olanak verir.
VDSL2 Nedir? VDSL2, VDSL'in daha yüksek bant genişliği sunan üst teknolojisidir diyebiliriz. ADSL ve VDSL gibi VDSL2 de bakır altyapı kullanm. VDSL'den farkı ise merkezi santrallerden açık hava santrallerine kadar fiber kablo çekilerek ya da kullanıcının direk binasına kadar fiber kablo çekilerek kurulur.
ADSL'den VDSL'e geçmek istiyorsanız öncelikle bulunduğunuz bölgeye VDSL hizmetinin gelip gelmediğini kontrol etmelisiniz. Bunu internet altyapı sorgulama sayfamızdan yapabilirsiniz. Eğer sorgulamanız sonucunda adresinizde 35 Mbps ve üzeri hızlarda hizmet çıktıysa bulunduğunuz bölgede VDSL hizmeti var demektir.
Altyapının uygun olduğu bölgelerde bulunan ev ve iş yerlerinde yüksek veri transfer hızından faydalanmak isteyenler de VDSL2 modem çeşitlerini tercih eder. Bu modemler, aynı zamanda ADSL, VDSL ve fiber altyapı bölgelerinde de kullanılabilir.
VDSL2, VDSL'in daha yüksek bant genişliği sunan üst teknolojisidir diyebiliriz... VDSL'den farkı ise merkezi santrallerden açık hava santrallerine kadar fiber kablo çekilerek ya da kullanıcının direk binasına kadar fiber kablo çekilerek kurulur. Bu şekilde 250 Mbps hıza kadar ulaşılabilir.
Fiber internet kullanımı ile VDSL internet ile ulaşılan hızdan 10 kat daha fazla hıza ulaşılabilir. VDSL internet kullanırken, santrale yakınlık da oldukça önemli faktör. VDSL interneti kullandığını alan santrale ne kadar yakınsa, verim de o kadar artar.
ADSL modem G.992.1 teknolojisini destekliyor ise 8 Mbps'ye kadar hızlar için en iyi performansı gösterir. Ancak G.992.3 teknolojisi, daha yüksek hızlar için daha iyi performans gösterir. ADSL modemlerin 24 Mbps'ye kadar hızlara ulaşmasını sağlar. ADSL modemlerin hızını belirleyen bir diğer faktör de marka ve modeldir.
Hayır etkilemez. Kablosuz kullanımı etkileyebilir ama onda da uçurum gibi kadar fark olmaz.
ADSL, en yüksek ortalama 16 Mbps indirme ve 1 Mbps yükleme hızına kadar çıkabiliyorken, VDSL 5 kat daha fazla indirme ve 10 kat daha fazla yükleme yapabiliyor. Dolayısıyla VDSL uygun altyapıda sinyal güçlü olarak iletilebildiği için 100 Mbps indirme hızına kadar ulaşabiliyor.
VDSL (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line), ADSL'den çok daha yüksek hızlara (5 kat daha fazla download ve 10 kat daha fazla upload) olanak verir. Sinyalin güçlü olarak aktarılabildiği noktalarda 100 Mbps'e kadar hıza ulaşılabilir.
ADSL2+ Geniş bant ADSL- sinyalini 2,2 MHz e kadar arttırarak en yüksek veri akış hızını alıcı tarafına doğru 25 Mbit/s kadar arttırmayi mümkün kılmıştır. Bu hızda HD/SD-TV kanalları izlenebilir.
Hayır, VDSL internet bağlantısı için telefon hattı şart değildir. Ev veya iş yerinizde sabit telefon hattı bulunmasa bile bölgeye gelen bir bağlantı altyapısı mevcuttur.
VDSL hizmetin daha hızlı internet sağlamasının nedeni santrale kadar fiber kablolarla internetin gelmesi oluyor. Fiber kablolar sayesinde santrale gelen internetin hızında herhangi bir kayıp yaşanmıyor.
Öncelikle internet üzerinden internet altyapı sorgulama işlemi yapmanız gerekmektedir. Eğer ADSL, VDSL ya da fiber internet altyapısına sahip değilseniz başvuru yapılmalıdır.
Hem simetrik hem asimetrik olarak imkân tanıyor, ve 30 MHz kapasitelik bir kablo üzerinde 200 Mbit/s'ye kadar bant sağlayabiliyor. VDSL2'nin verebileceği hız çok hızlıca mesafeyle iniyor. Kaynakta teoride 250 Mbit/s olabilirken, 500m mesafeyle 100 Mbit/s'ye kadar düşüyor, ve 1 km mesafede 50 Mbit/s'ye düşüyor.
DSL modemler maksimum 24 Mbps, VDSL modemler ise 150 Mbps bağlantı hızlarına ulaşabilirken, fiber uyumlu modemler bunların oldukça üstünde, 1000 Mbps gibi etkileyici hızlara çıkabilir. Fiber uyumlu modemlerle telefon hattına ihtiyaç duymadan internet bağlantısı kurulumu sağlanabilir.
100 Mbps'e kadar hıza ulaşılabilir.
Telefon kablosu VDSL parazit ve elektromanyetik gürültü gibi iletime zarar verici sinyallerden etkilenmeden bağlantı yapmanızı kolaylaştırır. Ofis veya ev içinde modemden bilgisayarınıza 5 metre, 10 metre, 15 metre, 20 metre telefon kablosu ile rahatlıkla bağlanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri