Stres hormonlarının aşırı salınımını engelleyerek kan damarlarını gevşetir, kalp atışını dengeler, kan akışını düzenler. Bu sayede kalp sorunları, tansiyon, migren ve yoğun anksiyete sorunlarını hafifletir. Dideral yan etkileri? Yorgunluk, baş dönmesi, uyuşukluk ve sersemlik en sık görülen yan etkilerindendir.
Kimler Kullanmamalı? Özel Sağlık Durumları: Astım, diyabet, kalp sorunları veya tiroid sorunları gibi bazı sağlık durumları olan kişilerin Dideral kullanmadan önce doktorlarına danışmaları gerekir. Bu ilaç, bu tür rahatsızlıkları olan kişilerde istenmeyen etkilere neden olabilir.
Angina, anksiyete, migren ve esansiyel tremor: Başlangıç dozu olarak günde 2 veya 3 defa 40 mg verilir ve hastadan alınan cevaba göre bir haftalık aralarla aynı miktarda artırılır. Anksiyete, migren ve esansiyel tremorda 80- 160 mg/gün ve anginada 120-240 mg/gün dozlarla istenilen cevap alınır.
Başlangıç dozu 2-3 gün süreyle, günde 4 kere 40 mg (1 tablet) olmalıdır. Bundan sonra hastanın preparatı muntazam olmasını sağlamak için günlük toplam doz günde iki kere 80 mg (2 tablet DİDERAL) olarak verilebilir.
Bağımlılık riskleri yoktur. Nervikan bitkisel kökenlidir. Melisa ve valleryan içerir. Dideral kalp ritmini düzenleyici, tansiyon ayarlayıcı bir ilaçtır.
İlgili 42 soru bulundu
Yan Etkileri
Yorgunluk, baş dönmesi, uyuşukluk ve sersemlik, dideral ilacın en sık görülen yan etkilerindendir. Dideral ilaç, uyku güçlüğü ve kabuslara sebep olabilmektedir. Bunun yanında bulantı, kusma ve ishal de diğer sık görülen yan etkilerdendir.
Alprazolam (Xanax) ve klonazepam (Rivotril) panik atak tedavisinde ilk tercih anksiyolitik ilaçlardır. Diazepam ve lorazepam ise biraz daha yüksek dozlarda kullanıldıklarında panik ataklar üzerinde etkili olurlar.
Özellikle sosyal anksiyete bozukluğu ve performans anksiyetesinde sık kullanılır. Kaygının yarattığı fiziksel belirtileri önlemek amacıyla dideral kullanılabilir.
Doktorum Dideral hapını sabah-akşam yarım olarak kullanabileceğimi söyledi.
DİDERAL gibi ilaçlar bittiğinde "aile hekimi" reçete edebilirmi? Neden reçete edemez? cünkü bunlar brans gerektiren ilaçlar. sadece kendi doktorunuz yazabilir.
Dideral kalp ritmini düzenleyici, tansiyon ayarlayıcı bir ilaçtır. Beta blokerlerden olduğundan kaygıda giderir.Hatta guatırda, psikolojik el titremelerinde de kullanılmaktadır.
BETABLOK CR 50 mg 20 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır. Metoprolol fiziksel ve zihinsel çalışma dolayısıyla oluşan stres hormonlarının kalpteki etkisini azaltır. Bu sayede, bu koşullar altında kalp atım hızı (nabız azalır) yavaşlar.
adet geciktiriciye bağlı değildir çünkü onun etkisi sadece kullanıldığı ayda görülür. gaz veya dahili bir problrm olabilir.
Bu ilacı kullanırken kesinlikle alkol almayınız. Alkol ile birlikte alımı ilacın yan etkilerini arttırmaktadır. .
Çeşitli derecelerde deri reaksiyonları (döküntü, kaşıntı, kaşınan sivilceler). Genelde hafif seyrederler ve THYROMAZOL tedavisi esnasında kaybolurlar. Eklem ağrısı (artralji). Ağızda mukus tabakasının iltihaplanması, boğaz ağrısı veya ateş gibi belirtileriniz olursa derhal doktorunuz ile görüşün.
Lustral, beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin geri alımını inhibe ederek, sinir hücreleri arasındaki iletişimi güçlendirir ve dolayısıyla depresyon ve diğer psikolojik rahatsızlıkların belirtilerinin hafiflemesine yardımcı olur.
Bu ilaç, depresyon (majör depresif durumlar) ve agorafobili (açık alan korkusu) veya agorafobisiz panik bozukluğu, sosyal anksiyete (kaygı) bozukluğu ve yaygın anksiyete bozukluğu ve obsesif-kompulsif (saplantı- zorlantı) bozukluk gibi anksiyete bozukluklarında kullanılır.
Ancak, gebelerde dikkatli kullanılmalıdır. Çünkü bebeğe geçerek, bebeğin gelişimini yavaşlatabilir, doğum olayının uzamasına, yeni doğan bebekte nabız hızının yavaşlamasına, sarılığın uzamasına ve kan şekerinin düşmesine neden olabilir. 6 saatte bir 20-40 mg propranolol (Dideral) kontrollu bir şekilde kullanılabilir.
Kalp atımlarının yavaşlamasına, kalpte ritm bozukluklarının önlenmesine ve tedavisine, aynı zamanda tansiyonun düşürülmesine yol açar.
Alprazolam (Xanax), Clonazepam (Rivotril), Klorazepat (Tranxilene), Diazepam (Diazem, Nervium), Lorazepam (Ativan) psikiyatride sıklıkla tercih ettiğimiz benzodiazepin grubu ilaçlardır.
Kafein, sigara, alkol ve uyuşturucu maddeler panik atak sıklığını artırabilirler. Sakinleştirici ilaçların aniden bırakılması panik atağı tetikleyebilir. Hızlı soluk alıp vermek panik atağı başlatabilir. Kişilik yapısı özellikleri de panik atak nedenleri arasında değerlendirilebilir.
Diazepam, klorazepat dipotasyum, klordiazepoksit, prazepam, flurazepam gibi moleküllerden ülkemizde diazepam (Diazem), klorazepat dipotasyum (Tranxilene), klordiazepoksit (Klipaks) en çok bilinenleridir. Benzodiazepinlerin anksiyolitik etkileri oldukça güçlü olup kaygı, inhibisyon ve kaçınma davranışını engellerler.
PANİK ATAK İLAÇSIZ GEÇER Mİ ? Evet. Panik Atak, kaygılı kişinin bilinçdışında bastırdığı duygu ve dürtülerin yarattığı çatışmaları psikanalitik psikoterapi de çözmekle geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri