Dijital imza kullanımı son derece kolaydır. Yapılması gereken tek işlem gönderilecek olan belgeye bir dijital imza alanın yerleştirilmesidir. Örneğin e-posta ile imzalamak üzere bir belge aldığınızda, kimlik doğrulaması yapmalı ve ardından bir formu çevrimiçi doldurarak belgeyi imzalamalısınız.
E-imza almak için yetkili Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı'lara (ESHS) başvuruda bulunmak gerekir. Gerekli olan Nitelikli Elektronik Sertifikalar için başvurulacak bu hizmet sağlayıcılar, 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu uyarınca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na bildirim yapmış durumda olmalıdır.
e-İmza veya elektronik imza, başka bir elektronik veriye eklenerek, belgenin imzalanmasına ve doğrulanmasına olanak tanıyan bir elektronik veridir. İmzalanan belgelerin bütünlüğünü, doğruluğunu, kimlik doğrulamasını ve dijital belgelerin ıslak imzalı kağıt belgelerle eşdeğer hale gelmesini sağlar.
İlgili 32 soru bulundu
En önemli ayrıntı da, E-İmza ile android, ios veya benzeri uygulama tabanlı Akıllı Cep Telefonları ile Tablet bilgisayarlardan Uyap ve E-Devlet uygulamalarına girilememektedir. Çünkü, akıllı kartın cep telefonuna veya tablet bilgisayara takılması mümkün değildir.
Tek fark, elektronik imzanın dijitalleştirilmesi ancak belgeyi doğrulamak için kullanılmasıdır. Öte yandan, bir dijital imzanın belirli bir belgeyi güvence altına almak için kullanılan parmak izi gibi benzersiz özelliklerden oluştuğu görülebilir.
Sertifikanızı ve ortak anahtarınızı içeren dijital imzanız, dijital kimliğinizden kaynak sağlar. Ayrıca bu dijital kimlik, benzersiz dijital işaretiniz olarak hizmet verir ve alıcıya içeriğin iletilim sırasında üzerinde değiştirilmemiş olduğu sinyalini verir. Ek gizlilik için, e-posta iletilerini de şifreebilirsiniz.
Elektronik imza; bir bilginin üçüncü tarafların erişimine kapalı bir ortamda, bütünlüğü bozulmadan (bilgiyi ileten tarafın oluşturduğu orijinal haliyle) ve tarafların kimlikleri doğrulanarak iletildiğini elektronik veya benzeri araçlarla garanti eden harf, karakter veya sembollerden oluşur.
E-GÜVEN e-imza başvurunuz için kimlik doğrulama işlemini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Evet e-İmza (elektronik imza), ıslak imza yerine geçer. 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu'na göre e-İmza, elle atılan imzanın aynı hukuksal geçerliliğe sahip olan sayısal karşılığıdır. Güvenli Elektronik İmza, elle atılan imzaya eşdeğerdir ve Güvenli Elektronik İmza ile oluşturulmuş veriler senet hükmündedir.
Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcıları'ndan temin edilen e-İmza; e-Devlet, KEP, MERSİS, UYAP, e-Reçete gibi uygulamalarında kullanılır. Ayrıca hizmet ve diğer elektronik sözleşmelerde, banka talimatları vs. gibi durumlarda e-İmza kullanılmaktadır.
Acrobat veya Acrobat Reader'da açılan bir PDF herhangi bir geçerli dijital imza içeriyorsa, belgenin üstünde "İmzalandı ve tüm imzalar geçerli.
PTT güvencesi ile Merkezlerimizden yapacağınız e-İmza başvurularınızda geçerli olacak fiyatlar (tüm vergiler dâhil): 1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
Güvenli elektronik imza elle atılan imzanın hukuki sonuçlarını doğurur. Bu yüzden kanun koyucu elektronik imzanın yetkisiz kişilerce oluşturulmasını , bu imzada sahtecilik yapılmasını suç olarak düzenlemiştir.
Dijital imza yöntemi genelde 3 adımdan oluşur. Bunlar hash işlemi, imzalama ve doğrulamadır.
Evraklı işlemlerin güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde dijital olarak tamamlanması için kullanılan teknolojidir. Müşterilerimizin attığı imzalar biyometrik olarak sözleşme ile birlikte saklanır. İmzanın hız, ivme ve basınç değerleri ile birlikte zaman damgası, lokasyon bilgileri de kayıt altına alınır.
01.06.2021 tarihi itibarıyla e-İmza başvuruları online ortamda “eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr” adresinden ön başvuru yapılarak alınacaktır.
Güvenli Dijital İmza, elektronik imza ile elle atılan imzayı kombine ederek evrak süreçlerinin daha teknolojik bir biçimde yürütülmesini sağlayan biyometrik imza aracıdır.
T.C. Kimlik Kartına e-İmza yüklemek zorunlu değildir. Ancak hayatın birçok alanında kolaylık sağlar.
E-devlet mobil imza için https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Mobil-Imza sitesinden başvuru yapabilirsiniz.
Mobil imza servisi faturalı müşterilerimiz için satışa açıktır ve ücreti vergiler dahil aylık 17 TL'dir. Mobil imza'yı kimler kullanabilir? Mobil İmza'yı 18 yaşını doldurmuş tüm Vodafone aboneleri kullanabilir. Bireysel ve kurumsal faturalı hat sahipleri Vodafone Mobil İmza hizmetinden yararlanabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri