Dikenli incirin dikiminden itibaren 3. Yıldan itibaren meyve alımı başlar. 8 yılda tam verime ulaşır. Ağacın meyve verme ömrü ise 20 yıl ve üzeridir. Ülkemizde meyve hasadı Temmuz ayında başlar, Ağustos, Eylül, Ekim ayında devam eder.
Dikenli incir nasıl yetiştirilir diye merak ediyorsanız bu muhteşem bitkinin tohum üzerinden üretimi mümkün olsa da dikenli incir yetiştiriciliği çoğunlukla çoğaltma yöntemi ile yapılıyor. Gövde çelikleri kullanılarak çoğaltılan kaktüsler, köklendirilmiş dalların dikilmesiyle ürüyor.
Ülkemizde dikenli incire Akdeniz Bölgesinde Hatay, Adana, Mersin, Antalya ve Muğla illerinde yol kenarlarında, tarım arazilerinin ya da konutların etraflarında rastlama olasılığı oldukça yüksektir.
Akdeniz ülkelerinde frenk inciri bahçeleri ya hiç sulanmaz, ya da çiçeklenmede veya meyve gelişimi döneminde hafifçe sulanır (20). Özellikle çiçeklenme ve meyve gelişimini arttırmak için, başta İsrail ve İtalya olmak üzere, sulama konusunda çalışmalar yapılmaktadır.
İncir Kaç Derece Soğuğa Dayanır? İncir ağacı subtropik yani ılıman iklim bitkisi olup yazları sıcak ve kurak yerleri, kışları ise ılık yerleri sever ve buralarda daha iyi yetişir. Kış aylarında maksimum -8 derece soğuğa dayanabilmektedir. Daha soğuk yerlerde yetiştirilmek istenirse iç mekânda yetiştirilme yapılmalıdır.
İlgili 21 soru bulundu
Bitkinin sapları etli ve çöl ortamına adapte olabilme yeteneğine sahiptir. Bitkinin çiçekleri açık sarı ile turuncu arasında gösterişli ve büyüktür. Genellikle mart ayından haziran ayına kadar çiçekli olan bitki, haziran ayından sonra meyve vermeye başlar. Dikenli incir tohumu meyvenin çekirdekleridir.
İncir ağacının en uygun yağış isteği 625 mm dir. Yağış miktarının 550 mm. nin altına düşmesi durumunda sulama yapmak gerekir. Yıllık yağışın yeterli olmadığı yıllarda yağışların miktarına da bağlı olarak bir veya iki sulama yapmak yararlı ve hatta zorunludur.
Hint inciri (Opuntia ficus-indica), kaktüsgiller (Cactaceae) familyasında sınıflanan Opuntia cinsinin tipik türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları da kullanılır.
Belirtilen bölgelerde yetişen meyvenin günde en fazla 2-3 adet ve çekirdekleri çıkarılarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Araştırma, biyolojik ve tıbbi aktivite çalışmaları ile derinleştirildiğinde, ülkemiz ve dünyadaki tamamlayıcı tıp ile aromatik bitki çeşitliliğinin sürdürülmesine katkı sağlayacaktır.
Açık köklü fidanlar yaprak dökümünden sonraki ekim sonundan nisana kadar olan süreç içerisinde ekilebilir. Bu dikim zamanı illere göre farklılık gösterebilir. Genelde dikim 11. aylar ile 4. aylar arasında yapılabilmektedir.
Dikenli incirin zararlarını incelediğimizde; şayet 2 veya 3 taneden gazla tüketilmesi durumunda sindirilemeyen çekirdekler bağırsakları tıkayabilmektedir. Aynı zamanda gerekenden fazla tüketildiğinde karın ağrısı gibi sorunlar da kendini gösterebilmektedir.
Özellikle bağırsaklarda meydana gelen pek çok sağlık sorununu tedavi eder. - Dikenli incir lifli yapısı sebebiyle tokluk hissi yaratır. Dolayısıyla kilo verme süreçlerinde iyi bir yardımcıdır. - Şeker içermesi ve kalori bakımından zayıf olması sebebiyle tatlı isteğinizin önüne geçer ve kilo almanızı önler.
Oldukça sulu bir meyve. Biz tadını daha çok dut ve kavun arası bir lezzete benzettik. Anlayacağınız, oldukça lezzetli. İçinde çokça çekirdek bulunduğunu da söyleyelim.
Dikenli incir, eşsiz tadıyla beğeni toplar. Bu lezzetli meyve taze halde tüketildiği gibi kurutularak da tercih edilir.
Genel olarak sahil bölgelerinde göreceğiniz bu bitkiyi evlerinde de yetiştirebilirisiniz. -Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; İlkbahar. -İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.
Haziran ayından sonra tam anlamıyla meyve vermeye başlayan bir ağaçtır. Dikenli incir tohumu ise meyvenin kendi çekirdeğidir. İlk başta yeşil renge sahiptir. Daha sonra bu meyveler 110 ile 120 gün içerisinde olgunlaşır ve 50 gr ve 200 gr arasında bir ağırlığa sahip olur.
Afrodizyak etkisi olan dikenli incir bu özelliği sayesinde bazı bölgelerde cinsel gücü arttıran ilaç olarak kullanılıyor. Düzenli olarak tüketildiğinde özel hayatınız üzerinde olumlu etkilerini göreceksiniz.
DİKENLİ İNCİR NASIL YENMELİ? Adından da anlayacağınız üzere bu meyvenin üzerinde minik minik dikenler bulunmaktadır. Bu nedenle de çıplak elle dokunulmaz. Öncelikle dikenli inciri toplarken dikkat etmelisiniz.
Türkiye'de dikenli incir sadece Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Antalya ile Güney Ege sahillerinde doğal olarak yetişmektedir. Bu bölgelerde doğal olarak yetişen dikenli incir yaz aylarında toplanarak yerel pazarlarda satılmaktadır.
İncir Kurusu Tarifi Nasıl Yapılır? İncirleri yıkayıp elimizle üzerlerine basarak yassılaştırın. Daha sonra büyükçe bir tepsiye dizip güneş gören bir yerde 5 gün kadar arada ters-düz yaparak kurutun. 5 günün sonunda un ile incirleri ovalayıp buzdolabında saklayın. Afiyet olsun.
Dikenli incir bir diğer adı ile kaktüs meyveleri Meksika mutfağının sevilen meyvelerinden biridir. Geniş, yassı kaktüs yastıkları, salatalar, yumurtalar gibi birçok Meksika ana yemeklerinde ve diğer yemekler için dolgu olarak kullanılır. Dikenli incirler çok tatlıdır ve bitkinin hemen dışında çiğ olarak yenebilir.
İncir kültürü Anadolu'da insanlık tarihi kadar eski devrelere dayanan kültür meyveleri içinde, en eski gelişme tarihine sahip meyvelerden biridir. İncirin anavatanı Türkiye olup, buradan Suriye, Filistin ve daha sonra da Ortadoğu üzerinden Çin ve Hindistan'a yayılmıştır.
Evlerin yakınlarına dikilen incir ağaçları da suya ulaşmak için evin temelindeki beton ve plastik maddeleri delerek, suya ulaşıyor. İncir ağacının temele zarar verdiği düşünülüyor. İşte bu yüzden incir ağaçlarının evlerden uzak dikilmesi tavsiye ediliyor.
ocagima incir agaci diktin ne demek? Neden İncir ağaçları,Bahçelerin eve olan en uzak bölümlerinde..incir ağacını Evinizin önüne dikecekseniz dikmeyin. Gölgesi için de dikecekseniz dikmeyin.Çünkü incir ağacının kökleri aşırı sık, yayılmacı politika izlerler aynı zaman da güçlü ve genişlerdir. suyu da çok sever.
Toprak işlemesi, sulanmayan bahçelerde ilkbaharda ve sonbaharda olmak üzere yılda en az iki kez yapılmalıdır. Kurutmalık incirlerde meyve tutumunu sağlamak için erkek incir ağaçlarından alınan ilek meyvelerinin içlerindeki ilek arıları ile birlikte dişi incir ağaçlarına asılması olayına ilekleme denir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri