Dikiş kurslarında verilen eğitimin süresi 2 ay ile 4 ay arasında değişmektedir. Size en uygun eğitim programının hazırlandığı dikiş kurslarına düzenli olarak katılarak eğitimin süresini hızlandırabilir, eğitmenlerinizin verdiği çalışmaları uygulayarak yepyeni kıyafetler tasarlayabilirsiniz!
Katılımcılar, el dikişi, makine dikişi, dikiş terimleri ve temel giysi yapımı hakkında bilgi edinirler. Moda Tasarımı Kursları: Bu tür kurslar, katılımcılara özgün giysiler tasarlama ve dikme yetenekleri kazandırır. Kumaş seçimi, kalıp hazırlama, modelleme ve dikişin yanı sıra tasarım konuları da öğretilir.
Kurs kaç gün sürer? Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır. Bu süreçler öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenir.
Düz Dikiş Makineci Kurs Bitirme Belgesi, tekstil ham maddelerini, yüzey özelliklerini tespit edebilme, düz dikişi makinesini kullanma, fermuar, bel temizleme, yırtmaç, cep dikimi, kapama payı, kol takma ve yaka çalışmalarını tekniğine uygun olarak yapabilme ile ilgili bilgi ve becerileri kapsar.
El Nakışları Eğitimi Süresi
1504 saatlik eğitim yaklaşık olarak 16 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır. Bu nedenle eğitim koordinatörlerimizle görüşmeniz kurs seçimi yaparken size kolaylık sağlayacaktır.
İlgili 15 soru bulundu
Giydiğiniz giysilerin yanı sıra perde, yorgan, yastık, halı, kilim, terlik ve antanın dikim ve üretimi sırasında kullanılan dikiş makinesiyle hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Dikiminde kullanılan iğne, iplik ve parçalarının kalitesi oldukça yüksektir.
Not: İş Makinesi Kullanma yetki belgelerinde(Operatörlük Belgesi) herhangi bir geçerlilik süresi bulunmamaktadır. Yürürlükte olan mevzuatlara göre İş Makinesi Kullanma yetki belgeleri (Operatörlük Belgesi) ömür boyu geçerlidir.
Bu yeterliliğe sahip kişi; Yaratıcı güçlerini geliştirir ve temel çizimler yapar. Desen, malzeme tespiti, işlemeye hazırlık, basit nakış iğneleri, oyalar, pul boncuk dikişleri, kasnaksız makine nakışları, kum iğnesi teknikleri ile işleme yaparve ürünü kullanıma hazır hâle getirir.
Bu eğitim programında katılımcılara; düz dikiş, overlok, giyimde ölçülendirme, kesim yapma, ütüleme ve leke çıkarma, reçme dikişi ile ilik düğme otomatı kullanımında gerekli bilgi ve beceriler kazandırılır.
Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.
Program Eylül ve Şubat aylarında başlar. Bu 15 hafta boyunca süren 120 saatlik bir programdır. Katılımcılarımızın, kursa başlamadan önce sitemizde bulunan seviye tespit sınavına girmesi gerekmektedir.Seviye Tespit Sınavı İTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu Test Ofisi tarafından hazırlanmıştır.
Başvuru işlemleri 01 Ağustos 2023 ile 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında, "e-Yaygın sistemi-Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu" ekranı üzerinden yapılacaktır. Birden fazla alanda başvuru yapmak isteyenler her alan için ayrı ayrı başvuru yapacaklardır.
Temel dikiş teknikleri arasında düz dikiş, zigzag dikiş, baskı dikişi, overlok dikişi gibi yöntemler bulunur. Düz dikiş, iki kumaş parçasını düzgün bir şekilde birleştirmek için kullanılır. Zigzag dikiş, kumaşın kenarlarını bitirme veya elastikli dikiş yapma gibi amaçlarla kullanılır.
Kurslara Halk Eğitim Merkezlerinden Yada E-Yaygın Sisteminden E-Devlet Şifresi İle Giriş Yaparak Kayıt Olunabilir. Açılması Talep Edilen Kurslar İçin Halk Eğitim Merkezlerinden Yada E-Yaygın Sistemi Üzerinden Kurs Açılması Talebinde Bulunulabilir.
* Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.
USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ;
Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.
2- Etkinliklerden yararlanmak için yaş sınırı yoktur. 3- Belirli yaş ve eğitim seviyesi programın özelliğine göre gerektiğinde aranır. Bu durum Halk Eğitimi Merkezlerince Kurs duyurularında belirtilir.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Bir kurum ya da eğitim merkezi bünyesinde alınan sertifikaların, kurumun özel şartlarına ilişkin belirlenmiş bir süresi vardır. Örneğin Halk Eğitim Merkezi gibi kurumlar sertifikaların geçerlilik süresini 6 ay olarak belirlerken, bazı merkezlerin sertifikalarında ömür boyu geçerlilik süresi mevcuttur.
Bu belgeyi almaya karar veren operatör adayı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ruhsat verilmiş iş makineleri kursuna başvuru yapması gerekir. Kurs süreleri ortalama 1 ay kadar sürmektedir.
Düz dikiş makinesi, otomatik, mekanik, çift bıçaklı, transportlu çeşitleri vardır.
%13 indirimle Singer 3342 Fashion Mate Dikiş Makinesi 4.698 TL'ye, %4 indirimle Pfaff Smarter 260 C Dikiş Makinesi 12.896 TL'ye, %5 indirimle Janome 8002D Taşınabilir Overlok Makinesi 7.529 TL'ye, %3 indirimle Pfaff Passport 3.0 Elektronik Dikiş Makinesi 16.533 TL'ye sahip olabilirsiniz.
%4 indirimle Singer M2505 Özel Üretim Dikiş Makinası 3.387TL'ye, %10 indirimle Singer 8280 Dikiş Makinesi 4.495TL'ye, %5 indirimle Singer C5205-CR Yavruağzı Elektronik Dikiş Makinesi 6.281TL'ye, %5 indirimle Singer Hd 6335M Dikiş Makinesi 9.064TL'ye sahip olabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri