Diksiyon Eğitimi Başlıyor🗣️ 🔞Eğitime 18 yaş ve üzeri katılım sağlayabilir. 📜Eğitimler sonucunda MEB onaylı sertifika verilecektir.
imkanlar doğrultusunda 12 yaş itibariyle başlıyor bile diyebiliriz. Şan teknikleri söz konusu olduğunda 20 yaştan önce sese doğru bir teknik vermek gerektiği uzman görüşü olarak paylaşılıyor.
Diksiyon eğitiminin ilk adımı nefes tekniklerini öğrenmektir. Doğru nefes almayı öğrendiğinizde, kelimeleri doğru telaffuz etme sürecine bir adım daha yaklaşmış olursunuz.
Bu sanatın önemini kavramış, başta anne-babalar olmak üzere, öğrenciler, öğretmenler, avukatlar, doktorlar, satış elemanları, sekreterler, psikologlar, yöneticiler, danışmanlar; kısaca, konuşan, dinleyen ya da okuyan herkes diksiyon eğitimi almalı, günlük yaşantının önemli kesitini oluşturan iletişim becerilerini ...
PROGRAM SÜRESİ: Diksiyon Eğitimi, haftada 2 gün ve günde 3'er ders saati olmak üzere haftada 6 ders saati, 5 hafta süren toplamda 30 saatlik bir eğitim programıdır.
İlgili 27 soru bulundu
Çünkü bu eğitimler içeriğinde nefes egzersizleri, soluk alma, vurgu, tonlama, etkili konuşma, fonetik gibi konular da barındırmaktadır. Yani alınacak olan diksiyon eğitimi kişinin sağlık, kişisel gelişim ve konuşma açılarından bir üst seviyeye çıkmasını sağlayacaktır.
Diksiyon eğitimi ve pratiği kişinin kurallara uygun, daha anlaşılır ve akıcı bir konuşma becerisi elde etmesini sağlar. Ayrıca diksiyon eğitimi; topluluk önünde heyecanı kontrol edebilme ve sesi etkili bir biçimde kullanabilme konusunda da kişiye önemli bilgiler kazandırır.
Kelimelerin telaffuzuna, hecelerin vurgusuna, sözcüklerin tonlamasına dikkat etmemiz gerekir. Diksiyon yetimizi doğru biçimde aktarmak için sesleri doğru boğumlamamız gerekir. Ünlü ve ünsüz sesleri tam ve anlaşılır bir biçimde telaffuz etmek iyi bir diksiyonda, önemli bir yer teşkil eder.
Akıcı Konuşmayı Geliştirir
Okurken kendi sesinizi duymanız ve telaffuz hatalarınızı fark etmeniz çok daha kolaydır. Özellikle konuşma bozukluğu gibi durumlarda sesli kitap okumak diksiyonu geliştirmek için en ideal çözümlerden biridir.
Konuşma Bozukluklarının Önüne Geçebilirsiniz!
Kekemelik ve pelteklik konuşma bozukluklarından bazılarıdır. Konuşmayı ve iletişimi zorlaştıran bu bozukluklar konuşma terapileriyle düzelebilmektedir. Konuşma bozukluklarının önüne geçmek, neden diksiyon eğitimi almalıyız sorusuna bir cevap olacaktır.
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 03.04.2001 tarih ve 53445 sayılı yazısıyla önerilen ve Kurulumuzda görüşülen 168 saatlik “Güzel Konuşma ve Yazma” Kurs Programının ekli örneğine göre kabulü kararlaştırıldı.
Bunlar; artikülasyon çalışmaları, kalem egzersizleri, telaffuz alıştırmaları, sesli konuşma, taklit etme, nefes egzersizleri gibi etkinliklerdir. Siz de bu egzersizlerden yararlanarak diksiyon sorunlarınızı azaltabilirsiniz.
Diksiyon kurallarını; sözcük seçimine dikkat etmek, heceleri doğru vurgulamak, jest ve mimikleri doğru kullanmak, sözcükleri doğru telaffuz etmek, sesin işitilebilir olduğuna emin olmak şeklinde sıralayabiliriz.
Kalem ağızda yatay olarak tutulmalı ve dişlerin arasına hafifçe sıkıştırılmalıdır. Kalem çok sıkı tutulursa ses boğulur ve nefes almak zorlaşır. Kalem çok gevşek tutulursa kalem düşebilir veya ağızda kayabilir. - Kalem çalışması yaparken metin seçimi önemlidir.
Diksiyon sertifikası almak için MEB ruhsatlı herhangi bir özel eğitim kurumu ya da kişisel gelişim kursu merkezinden diksiyon eğitimi almanız yeterlidir. Burada önemli olan kurumun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen eğitim ruhsatına sahip olup olmadığına dikkat etmenizdir.
Doğru, etkili, anlamlı ve güzel konuşma sanatı olarak ifade edilen diksiyon sayesinde; sözcükleri doğru şekilde söyleme, jest ve mimikleri etkin kullanma, kendinizi daha iyi ifade etme ve tüm bunların sonucu olarak karşınızdaki insanları etkileme becerilerini kazanırsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri