PROGRAM SÜRESİ: Diksiyon Eğitimi, haftada 2 gün ve günde 3'er ders saati olmak üzere haftada 6 ders saati, 5 hafta süren toplamda 30 saatlik bir eğitim programıdır.
Bu Branşın Eğitim Süresi 40 saat'tir. Anlamlı, etkili ve tonlamaları doğru bir konuşma yapabilme teknik ve uygulamalarından oluşan bir eğitim programıdır. Konu Başlıkları: Diksiyonun önemi, ses, kelime ve söz noktaları, anlatım, jest ve mimikler.
Diksiyon eğitiminin ilk adımı nefes tekniklerini öğrenmektir. Doğru nefes almayı öğrendiğinizde, kelimeleri doğru telaffuz etme sürecine bir adım daha yaklaşmış olursunuz.
Diksiyon kursu fiyatları olarak görebileceğimiz ideal rakamlar ise 2500 - 3500 TL arasındadır. Aslında iyi bir diksiyon eğitimi 3500 TL'den aşağı olmamalı. Çünkü kaliteli kurumlarda verilen bu diksiyon derslerinin içeriği daha detaylı, eğitmenleri daha deneyimli, kurumun imkanları daha fazladır.
Bu sanatın önemini kavramış, başta anne-babalar olmak üzere, öğrenciler, öğretmenler, avukatlar, doktorlar, satış elemanları, sekreterler, psikologlar, yöneticiler, danışmanlar; kısaca, konuşan, dinleyen ya da okuyan herkes diksiyon eğitimi almalı, günlük yaşantının önemli kesitini oluşturan iletişim becerilerini ...
İlgili 19 soru bulundu
Diksiyon kursu, bir birey olarak toplumla etkileşime geçtiğiniz her an daha güçlü bir izlenim oluşturmanıza yardımcı olur. Nitekim kendinizi etkili ve doğru bir biçimde ifade edebilmeniz nitelikli bir birey olarak fark edilmeniz için önemlidir.
Akıcı Konuşmayı Geliştirir
Okurken kendi sesinizi duymanız ve telaffuz hatalarınızı fark etmeniz çok daha kolaydır. Özellikle konuşma bozukluğu gibi durumlarda sesli kitap okumak diksiyonu geliştirmek için en ideal çözümlerden biridir.
Diksiyon kurallarını; sözcük seçimine dikkat etmek, heceleri doğru vurgulamak, jest ve mimikleri doğru kullanmak, sözcükleri doğru telaffuz etmek, sesin işitilebilir olduğuna emin olmak şeklinde sıralayabiliriz.
Bunun için tekerlemeler, kalem egzersizleri, dudak egzersizleri, çene egzersizleri ile beraber diyafram egzersizlerini uygulayabilirsiniz. İyi bir diksiyona sahip olmak için bol egzersiz ve tekrar yapmakta hiçbir beis yoktur. Diksiyon hususunda başarılı olmanın püf noktalarından biri de tekrar yapmaktır.
Çocuk diksiyon kursu için en ideal dönem 3 yaştır. Bu yaştan itibaren çocuklar algılama ve konuşma konusunda yetkinlik kazanmış olur, konuşma bozukluğu ya da hataları düzeltilebilir.
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 03.04.2001 tarih ve 53445 sayılı yazısıyla önerilen ve Kurulumuzda görüşülen 168 saatlik “Güzel Konuşma ve Yazma” Kurs Programının ekli örneğine göre kabulü kararlaştırıldı.
Online diksiyon kursunun temel amacı, kendinizi ifade etme sürecinde doğru ve etkili vurgulamalar ve cümle kurulumu yapabilmenizi sağlamaktır. Ayrıca ses tonunuzu ayarlamak ve konuşmanın temel seyrini belirlemek için de ne yapmanız gerektiğini diksiyon kursunda öğrenebiliyorsunuz.
Tekerlemeler, dilin esnekliğini artırır, ağız kaslarını çalıştırır, soluk alıp verme ritmini düzenler ve konuşma akıcılığını sağlar. Bu yazıda sizler için seçtiğimiz bazı diksiyon tekerlemelerini bulabilirsiniz. Bu tekerlemeleri düzenli olarak pratik yaparak diksiyonunuzu geliştirebilirsiniz.
Özellikle sesli kitap okumak diksiyon eğitimi alan kişilere sıklıkla tavsiye edilmektedir. Günde 2-3 sayfa sesli kitap okuyarak hitabetinizi geliştirebilirsiniz.
Sesli kitap okumak, özellikle konuşma sırasında nefesini kontrol edemeyen kişiler için etkilidir. Nefesinizi kontrol edemezseniz, kaliteli bir konuşma yapamazsınız. Konuşma esnasında tıkanmak, dinlenme ihtiyacı duymak, yorulmak gibi olumsuz etkiler yaşamak istemiyorsanız mutlaka yüksek sesle kitap okumalısınız.
Öncelikle günde en az 20-40 sayfa kitap okunması gerekmektedir. Burada okuma hızı kişiden kişiye değişkenlik gösterilecek bir faktördür.
Diksiyon eğitimi ve pratiği kişinin kurallara uygun, daha anlaşılır ve akıcı bir konuşma becerisi elde etmesini sağlar. Ayrıca diksiyon eğitimi; topluluk önünde heyecanı kontrol edebilme ve sesi etkili bir biçimde kullanabilme konusunda da kişiye önemli bilgiler kazandırır.
Konuşma Bozukluklarının Önüne Geçebilirsiniz!
Kekemelik ve pelteklik konuşma bozukluklarından bazılarıdır. Konuşmayı ve iletişimi zorlaştıran bu bozukluklar konuşma terapileriyle düzelebilmektedir. Konuşma bozukluklarının önüne geçmek, neden diksiyon eğitimi almalıyız sorusuna bir cevap olacaktır.
Diksiyon sertifikası almak için MEB ruhsatlı herhangi bir özel eğitim kurumu ya da kişisel gelişim kursu merkezinden diksiyon eğitimi almanız yeterlidir. Burada önemli olan kurumun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen eğitim ruhsatına sahip olup olmadığına dikkat etmenizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri