Dil bölümleri içinde, diğer puan türlerinde olduğu gibi daha popüler ve tercih edilen meslek ve bölümler bulunuyor. Bunlar genellikle yabancı dil öğretmenliği, filoloji (dil ve edebiyat), mütercim tercümanlık, çevirmenlik, dil bilimi, turist rehberliği gibi bölümler oluyor.
Yabancı dil bölümü mezunları; farklı iş alanlarında yabancı dil ile eğitim veren, iletişim sağlayan ve iş yapan her kurumda çalışabilir. Başta öğretmenlik olmak üzere, akademisyenlik, editörlük, çevirmenlik, call center elemanı, turist rehberi, tercümanlık, online ders eğitmenliği vardır.
Yabancı dil mesleklerinden İngilizce öğretmenleri için maaş aralığı 2825-6000 TL'dir. Yabancı dil mesleklerinden turist rehberleri için maaş aralığı 3000-8000 TL'dir. Yabancı dil mesleklerinden çevirmenler için maaş aralığı 4000-10000 TL'dir. Yabancı dil mesleklerinden filologlar için maaş aralığı 3000-5500 TL'dir.
İlgili 20 soru bulundu
Dil bölümleri yurt dışında çalışmak isteyen, farklı kültür ve dillere ilgisi olan kişilerin tercih ettiği bölümler arasında yer alır. Tercih edilen bölüme göre öğrenciler İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça gibi dillerin gramer bilgisi, kültürü ve edebiyatına dair eğitim verilmektedir.
Adayların arama motorlarında cevabını aradığı konulardan biri de YDT ile hangi bölümlere girilir sorusu olmaktadır. Üniversitelerin dil bölümlerinin yanı sıra İngiliz dili ve edebiyatı, yabancı dil öğretmenliği, çeviribilim, dilbilim, mütercim-tercümanlık ve turizm rehberliği gibi bölümler YDT puanı istemektedir.
Dilbilim mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 7000 TL arasındadır. Bir yıllık deneyime sahip dilbilimci ortalama 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyime sahip bir dilbilimci ortalama 5500 TL maaş almaktadır.
Hostes olmak için en az lise derecesinde mezun olup gerekli boy ve kilo ölçülerine uymak ve yabancı dil bilmek gerekir.
Her bölümde olduğu gibi dil bölümlerinden mezun olanların da yüksek lisans ve doktora yaparak akademi de kalmaları mümkün. Fakat akademisyen olmak için de belirli sınavlara girmek ve yeterli puanları almak zorunlu. Sınavlara girip yeterli puanı alan kişiler üniversitelere başvuru yaparlar ve mülakatlara tabi olurlar.
Genellikle yeni mezunlar için başlangıç maaşı 10.500 TL ile 15.500 TL arasında olabilir. Deneyimli çevirmenler için ise ortalama maaşlar 20.000 TL ve üzeri olabilir.
Analizlerin ardından firma, en çok para kazandıran yabancı dili açıkladı. Araştırmanın sonucuna göre yılda 263 bin 781 dolar kazanmanın yolu ABD'nin New York kentinde yaşayıp 'Portekizce' bilmekten geçiyor. Forbes'un aktardığı araştırma sonuçlarına göre, ikinci sırada yıllık 97 bin 452 dolar ile Japonca yer alıyor.
YDT sınavından en az 0,5 netiniz olmalı.
CEVAP: Dil okulu öğrencilerine sadece 4 ülkede yasal çalışma izni verilir: Avustralya, Dubai, İrlanda ve Malta. Bu ülkelerde İngilizce eğitimi alırken bir yandan da yarı-zamanlı olarak çalışıp para kazanabilirsiniz.
Bunlar 2 Yıllık DİL bölümler ile 4 yıllık DİL bölümlerdir.
Kabin görevlisi olmak için üniversite mezunu olmak şart değil. En az lise mezunu olmak yeterli. İyi derecede bir ya da iki yabancı dil bilmek tercih edilmek için önemli bir kriter.
Kabin memuru adaylarının öncelikle hizmet sektörü tecrübesine veya yukarıda bahsedildiği gibi havacılık sektörüne uygun kişilik özelliklerine sahip olmaları beklenmektedir. Uçuş gerçekleştirilen noktalar ve bağlantılı uçuşlarımız göz önünde bulundurulduğunda adayların iyi derecede İngilizce bilmeleri olmazsa olmazdır.
Özellikle de kabin memuru olmak istiyorsanız. Meslek hakkında eğitim alırken Türkçeyi kullanabilirsiniz ancak, sertifikaya hak kazanabilmeniz için B1 seviyesinde İngilizce bilginizin olduğunu kanıtlamak ve sertifikanızı alabilmek için yabancı dil sınavından geçmek zorundasınız.
eleman.net verilerine göre, İngilizce Öğretmeni 2023 yılında ortalama 21.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda İngilizce Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 16.720 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 10.340 TL maaş alıyordu.
Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılmaktadır. YDT'de adayların karşısına seçmiş oldukları dilden paragraf, kelime bilgisi, dil bilgisi, çeviri, diyalog tamamlama ve boşluk doldurma gibi çeşitli soru şekillerinden oluşan bir test çıkmaktadır.
Yabancı dil okumak isteyen öğrencilerin TYT sınavıyla birlikte YDT sınavına da girip gerekli puanı almaları gerekir. Üniversitelerin dil üzerine eğitim veren bölümlerine yerleşmek isteyen adaylar için dil puan türünün hesaplanmasında %40 TYT ve %60 YDT başarısı göz önünde bulundurulur.
YDS, "Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı"nın kısaltmasıdır ve Türkiye'de özellikle lisansüstü programlara başvuruda veya yurtdışı dil eğitimi programlarına katılımda istenir. YDT ise, "Yabancı Dil Testi"nin kısaltmasıdır ve özellikle kamu kurumları için yapılan bir İngilizce yeterlilik sınavıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri