Zirkonyum kaplamada alt yapısı metal içermediğinden zamanla diş etinin grileşen görüntüsü görülmez, porselen kaplamada ise alt yapı metal olduğundan zamanla ağız içi sıvılarıyla etkileşimler sonucunda diş etinde grileşme söz konusudur.
Bu nedenle, zirkonyum kaplama, klasik metal destekli porselen kaplamaya göre daha maliyetlidir. Fakat porselen kaplamaya göre çok daha uzun yıllar, sorunsuz ve sağlıklı bir kullanım seçeneği sunduğundan, zirkonyum kaplamanın uzun vadede daha avantajlı olduğunu belirtmek gerekir.
Söz konusu diş kaplama olduğu zaman hastalar, porselen diş mi, zirkonyum diş mi sorusu en çok sorulan soruların başında gelmektedir. Estetik görünüm sağlaması ve diş eti için faydalı olduğundan dolayı daha çok zirkonyum diş kaplamalar daha çok tercih edilmektedir.
Zirkonyum kaplama dişler, materyal olarak doğal dişlerin sağlamlığına ve dayanıklılığına daha yakındır. Bu sayede doğal çiğneme kuvvetlerini rahatlıkla karşılar.
İlgili 44 soru bulundu
Aklınızda ortalama bir zirkonyum diş fiyatı olsun istiyorsanız, en ucuz zirkonyum diş fiyatı 2023 yılı için 1500 TL olacaktır. Bunun üst sınırı için bir fiyat belirtmek çok doğru olmasa da 6000 TL – 7000 TL arasında olacağını söyleyebilirim.
Porselen ve zirkonyum kaplamalar, doğal dişlerinizin rengine en uygun olanı seçerek, doğal bir görünüm sağlarlar. Tüm kaplama çeşitleri, diş yüzeylerine göre daha pürüzsüz bir yüzeye sahiptirler, bu da dişlerinizin daha az lekelenmesine ve daha kolay temizlenmesine yardımcı olabilir.
Zirkonyum kaplama ömrü kişinin kullanımına bağlı olarak değişmektedir. Ortalama ise ömrü 5 yahut 15 yıl arasıdır. Ancak gerekli tedbir ve bakımların yapılması durumunda bu süre zarfı uzatılarak 20 yıl gibi bir süre zirkonyum kaplamayı kullanmakta pek tabi mümkündür.
Porselen diş kaplamaların çoğu ortalama 10 sene kadar rahatlıkla kullanılabilir. Porselenin ömrü, ağız bakımının özeniyle doğru orantılıdır. Ne kadar iyi bakılırsa kullanım ömrü o kadar artar. Eskiyen porselen kaplamalar, zamanla ağızda problemler oluşturabilir.
Porselen diş fiyatları 2021 yılı itibariyle ortalama 2.000 TL ile 4.000 TL arasında değişebilmektedir. Tam fiyat ancak doktor kontrolünden sonra belirlenmekle birlikte, hastanın şikayetçi olduğu rahatsızlık, hastanın diş / ağız yapısı ve tedavi sonrası beklentisine göre değişkenlik gösterebilmektedir.
Zirkonyum uygulaması, diş tedavisinde kullanılan oldukça avantajlı bir uygulamadır. Zirkonyum kaplama yaptıranlar bu işlem sonunda oldukça memnun kalmaktadırlar. Bu avantajlardan bazıları şunlardır: Zirkonyum diş kaplama, tamamen metalsiz olarak üretilmiştir ve özellikle metal alerjisi olan kişiler için uygundur.
2023'te porselen diş maliyetleri genellikle 3.000 TL ile 7.000 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir. Ancak bu fiyatlar diş durumuna, tedavi ihtiyacına ve hasta beklentilerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. En doğru bilgi için bir diş hekiminin değerlendirmesi tavsiye edilir.
Zirkonyum Diş Tedavisi Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular
Zirkonyum dişler, iyi bakıldığı takdirde sararma yapmaz.
KAPLAMA YAPILAN DİŞLER ÇÜRÜR MÜ? Bu soru hastalarımız tarafından bizlere en çok yöneltilen sorulardan biri. Yazımızın başında hemen bu sorunun cevabını verelim ,sonra nedenini niçinini açıklayalım istedik:Doğru yapılan,temiz bakılan kaplamalar ve köprülerin içindeki ayak diş diye tabir edilen taşıyıcı dişler, çürümez.
Kaplama dişlerin rengi değişmez, sararma olmaz.
Zirkonyum Dişler Çürür mü? Oldukça hassas bir işle üretildikleri için, kırpılan diş yüzeyine otururlar. Bu şekilde, zirkonyum porselen diş ile bakterilerin nüfuz edebileceği doğal bir boşluk kalmadığından, çürük oluşmasına izin vermez.
Diş kaplamalarının düşmesinin birkaç olası nedeni vardır. Bu nedenler arasında; kaplamanın yaşlanması, dişteki çürüme veya çatlaklar, diş eti hastalıkları, dişlerin aşırı sıkılması veya travma yer almaktadır. Kaplamalar genellikle dayanıklıdır. Ancak zamanla yıpranabilir veya yapışkanlığı zayıflayabilir.
Zirkonyum dişte kırılma, zirkonyum kaplamanın düşmesi görülür mü? Ters ve fazla bir kuvvette kırılma çatlama görülebilir ancak bu sağlam dişin kırılma ihtimaliyle neredeyse aynıdır. Klinik ortamda büyük oranda tamiri yapılabilmektedir. Kaplamanın altındaki dişte zamanla çürüme başlayıp madde kaybı oluştuysa düşebilir.
Ön diş kaplama için en sık kullanılan yöntemi laminate veneer ve tam seramik kaplamadır. Estetik kaplamalar hem estetik bir gülüşü hem de sağlığı beraberinde getiren çözümlerdir.
A2 diş rengi, estetik açıdan doğal bir gülümseme oluşturmak isteyenler arasında tercih edilir. Dişlerin fazla beyaz veya yapay görünmesini istemeyen kişiler için bu renk tonu daha uygun olabilir. A2 renk tonu, diş rengi skalasında genellikle "daha doğal" olarak değerlendirilir.
Zirkonyum kaplama, ışığı geçirmesi ve görünüm açısından diğer dişlerin rengine yakın olmasından dolayı doğal bir görünümü sahiptir. Metal kaplama üstüne yapılan porselenlerde, diş etinde zamanla renk kararmaları meydana gelirken zirkonya seramiğinde böyle bir görünüm oluşmaz.
Devlet hastanelerinde diş estetiği uygulamaları başlamıştır ve artık SGK zirkonyum diş kaplama tedavisini kapsamaktadır.
Zirkonyumların sınıflandırılması, sağlamlığa göre yapılmaktadır. Bu sınıflandırmaya göre 5 farklı kaplama tipinden bahsedilebilir.
Diş dokusu ile en uyumu kaplamalardan birisi de zirkonyum kaplamadır. Kaplamanın içinde metal bulunmadığından ağızda koku olmadığı gibi diş etinde de grimsi morumsu lekelenme görülmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri