Tibet'te dil çıkararak selamlaşmak yaygınken, Hindistan'da namaste, Japonya'da karşı taraftan daha çok eğilerek selamlaşmak esas...
1. Tibet'te dil çıkarılır. Tibet'in yeniden dünyaya gelmiş siyah dilli kralı olmadığınızı göstermek istiyorsanız, dilinizi çıkarmak kibar bir selamlama sayılır.
Japonya hakkında turistler en çok bu konuda endişe duyuyor. Evet, iki elini çenenin altında birleştirip hafifçe eğilerek selam vermek Japonya'da bir tebriği, kabulü ve saygıyı simgeliyor. Ancak Japonlar bu selamlaşmayı yabancılardan beklemiyorlar aslında. Hafifçe başını eğmen ya da el sıkışman da onlar için yeterli.
Çin Kültürü Hakkında Kısa Bilgiler: Belki şöyle bir şey fark etmişsinizdir: Bazı insanlar selam verirken "您好"(Nin Hao) diyor. 您好(nin hao) ile你好(ni hao) arasındaki fark şu: 你好 (ni hao) genellikle aynı yaşta veya aynı toplumsal konuma sahip insanlar selamlanırken kullanılır.
Tümcenin bütünü esselâmu aleyküm ve´rahmetullâhe ve´barakâtuh (Arapça: ٱلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ ٱللَّٰهِ وَبَرَكَاتُهُ, romanize: as-salāmu ʿalaykum wa-raḥmatu -llāhi wa-barakātuhū, Arapça telaffuz: [as.sa.laː.mu ʕa.laj.kum wa.raħ.ma.tu‿ɫ.ɫaː.hi wa.ba.ra.kaː.tu.huː]; Türkçe: Allah'ın huzuru, bağışlaması ve ...
İlgili 18 soru bulundu
Taylandlılar, eşit sosyal statüde olanlar için ellerini göğüs hizasında, yaşlı veya saygı duyulan kişiler için burun hizasında, çok saygı duyulan kişiler için alın hizasında bir araya getirip yukarı kaldırır. Wai denilen bu selamlama şeklinde başınızı kaldırılmış ellere doğru biraz aşağı eğmelisiniz.
Uygur Türkçesinde salam, essilam, essilamualeyküm sözcükleri selamlaşmada; elvida, vidalaş- ve razi, razilaş-, razilaşiş ise ayrılırken vedalaşmada kullanılmaktadır (Necipoviç 1995: 112, 117, 331, 338, 453).
Hallo: En genel selamlaşma. İngilizcedeki “hello”yla aynı anlamı taşıyor ama dikkat edin 'e' yerine 'a' kullanılıyor. Arkadaşlarınızla ya da otobüse binerken sürücüyle selamlaşırken kullanabilirsiniz.
Baş parmaklarınız çenenize, diğer parmak uçlarınız alnınıza değecek şekilde kafanızı eğerek selamlaşabilirsiniz. Fransa'da insanlar selamlaşmak için birbirlerinin yanaklarına öpmeleri normaldir.
Selam! – Ciao! Merhaba! – Salve! / Ciao!
Japonlar eğilerek selam verirler: OJİGİ Japonlarda eğilerek selam vermek karşınızdaki insana. saygı duyduğunuzu ve takdir ettiğinizi gösteren bir. selamlama biçimidir.
Türkiye'de de “Selamünaleyküm” ifadesinin kısaltılarak “selam” şeklinde söylenilmesi, özellikle gençler arasında oldukça yaygındır.
Bu genelde başın sağ veya sol üst kısmı olur. Eğer arada resmiyet var ise tokalaşma esnasından yaş olarak büyük olan kişi omuzundan öpülür. Mesela Şeyh Tamin Bin Hamad Al Thaniyi herkes omuzundan öper. Samimi olan arkadaşlar karşılaştıklarında birbirlerini burunlarını değdirerek selamlayabiliyorlar.
Gana'da tokalaşırken diğer elinizle omuzdan kavramak karşıya saygı gösterir. Orta Afrika Cumhuriyeti'nde iyi arkadaşlar önce sağ ellerini karşılıklı birbire hafif bir şaplakla vururken , karşılıklı ellerini baş parmak ve orta parmakları ile dokundurarak sonra şıklatırlar.
Merhaba! Selam! Szia! / Sziasztok!
Hi ve Hello İngiltere'de en sık kullanılan selamlaşma kelimeleridir.
Bunun dışında Eskimoların selamlaşma stilleri de oldukça değişiktir. Eskimolar birbirleriyle, burunlarını birbirlerine sürterek selamlaşırlar. Yaşlıların ve çocukların bakımına oldukça dikkat edilir. Yaşanılan kasabadaki ev sayısı 200'ü geçmemektedir.
Brezilya'da eller ilk karşılaşınca ve ayrılırken uzun süreli şekilde sıkılır. Beraberinde göz kontağı kurmak önemlidir. El sıkmaya yaşça en büyük olan insan başlar. Önce yaşça en büyük olana selam verilir, hafifçe el sıkılarak öne eğilinir.
Selâmlaşma, Müslümanlardan birinin diğerine “Selâm sizin üzerinize olsun, Allah sizi her türlü kaza ve belâdan korusun” anlamına gelen “selâmün aleyküm/es-selâmü aleyküm” diyerek hayır duada bulunması; diğerinin de “ve aleyküm selâm/aleykümü's-selâm” diyerek aynı duayla karşılık vermesidir.
SELAMLAŞMA. Selamun aleyküm!: As sälämw äleykwm! (Uv)a aleyküm selam!: Wa aleykwm säläm!
Günaydın sözü dil devrimi ile kazandığımız öz Türkçe bir selamlaşma sözüdür. Bize aittir.
- Selam kelimesi Türkçe Etimoloji Sözlüğü'nde sorgulandığında Arapça kökenine erişiliyor. Sağ salim olma, güvende olma, barışık olma, güvenlik gibi anlamları var. Akadca şalamu ve Sümerce silim kelimeleriyle eş anlamlı ve eş kökenli olduğu belirtiliyor.
-Es-selamü aleyke ya ehl-i şeriat ve ehl-i tarikat ve ehl-i hakikat ve ehl-i marifet (Bektaşiler: -Ve aleyküm'üs-selam ey aşık-ı billah!)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri