DIN 935 Altıköşe Taçlı Somun.
Fiberli Altı Köşe Somun Din 985 (10 ADET FİYATIDIR)
Ürünlerin iç çap ölçüleri mm cinsinden tanımlanır. Örneğin M3 3mm iç çap ölçüsünü ifade eder. Fiberli somunun iç kısmında plastik hammaddeden yapılmış bir bölüm bulunur. Bu sayede yalıtım gerektiren yerlerde sızdırmazlık özelliği oluşur.
Vidalama veya montaj işlemlerinde cıvatanın veya vida ucunun yerinden çıkmasını önlemek için kullanılır. Yüksek titreşimli veya darbeli ortamlarda kullanılan uygulamalarda, cıvatanın veya vida ucunun gevşemesini engellemek için tercih edilir.
DIN 936, Somunun bağlandığı yerden çözülmemesi için ters yöne döndürülerek takılan ikinci somundur. Ürünün Teknik Özellikleri (*değerler mm cinsinden verilmiştir.) Somunun bağlandığı yerden çözülmemesi için ters yöne döndürülerek takılan ikinci somundur.
İlgili 17 soru bulundu
Ürünlerin iç çap ölçüleri mm cinsinden tanımlanır. Örneğin M6 6mm iç çap ölçüsünü ifade eder. Somun, cıvata ile beraber kullanılan bir bağlantı elemanıdır.
Fiberli somun ürününün kullanımı oldukça pratiktir. İki parçalı yapıya sahip olan bağlantı elemanına cıvata sıkılır ve cıvatanın yiv kısmına fiberli somun anahtar ile sıkılır. Sıkıldıktan sonra cıvatanın üzerine plastik kısmı geçeceği için fiberli somun işlevini görmeye başlayacaktır.
600°C'a kadar sıcaklıklara dayanıklıdır. Mekaniksel kopma ve büzülme mukavemeti oldukça iyidir.
Flanşlı Somun Özellikleri
Bu flanş, somunun bağlantı noktasındaki yükleri daha geniş bir alana yayarak gerilimi azaltır. Böylece, bağlantı elemanının üzerinde oluşabilecek gerilmelerin etkisi en aza indirilir.
Gevşemeyi önlemek için kullanılan fiberli somun, yaylı rondela, kontra somun ve benzer ürünler gevşer .
Dayanıklı ve güvenli kilit yapısıyla kontra somunlar (km-hm) gevşemez özelliğe sahiptir. Cıvatada sağ diş ve sol diş olarak tasarlanmış olan cıvatanın, iki taraftan birleşmesini sağlar. Çalışma prensibi; kontralı cıvatada standart olarak sağ yöne hareket eden ana somun yer alır.
Somun dişleri, kullanıldığı standarda göre metrik veya inç ölçülerinde olabilir. Ağırlıklı olarak çelikten yapılırlar.
Pul, bir civatanın veya somunun altına yerleştirilen ve basınç dağılımını sağlamak için kullanılır. Düz veya şekilli metal parçadır. Somun ise, bir cıvatanın ucuna sıkıştırılarak bağlantıyı sabitleyen dişli bir parçadır.
Eğer bir bağlantıda somun kullanılıyorsa dış yivleri olan silindirik elemana cıvata denir.Eğer bağlantıda somun yoksa ve bağlantı, bağlanacak elemanlardan birisinde açılan yivlerin somun yerine kullanılması ile gerçekleşiyorsa bu elemana ise vida denir.
DIN 933 Her türlü kullanım yerine uygun genel kullanımlı bir cıvata türüdür. Yeni yayınlanan standarda göre ismi ISO 4017 olarak anılmaktadır.
DIN 555 – Altıköşe Somun.
Site Hırdavat M10 Takviyeli Somun 5 Adet (17 Anahtar Tutan)
Bağlantı elemanı seçerken, cıvataların dayanım sınıfı, somun dayanım sınıfına denk olmalıdır. Yani 5.8 kalite cıvata için 6 kalite somun uygundur. 10.9 kalite cıvata ile 10 kalite somun kullanılmalıdır, 8 kalite veya daha düşük dayanım sınıfına sahip bir somun kullanmak ise yanlıştır.
Somun kelimesi Rumcadan gelir ve şu manaları vardır: Somun (ekmek), fırında yapılan ekmeğin şekli.
Matkap ucu, somunu kavrayarak dışarı çıkarmaya yardımcı olur. Sertleştirilmiş bir sökme demiri veya levye, kafası bozulmuş somunu açmak için güçlü bir araçtır.
Insert Somun (Çakma Somun) Vida ile birbirine bağlanması gereken plastik parçalarda diş kapmayan, sıyırmayan sağlam bir bağlantı sağlar. Önceden hazırlanmış uygun ölçüdeki deliğe ısı ile itilerek yerleştirilir.
Klasik somunlardan farklı olarak bir tarafı açık diğer tarafı kapalıdır. Hiçbir kombinasyonda civata ucunun açığa çıkmaması için kullanılırlar. Kapalı yüz genellikle yarım küre şeklinde dışa doğru kavislidir. Bu kısım ayrıca cıvata başını gizler ve daha güvenli bir bitiş sağlar.
Somunlarda kendiliğinden gevşeme çoğunlukla şok veya titreşimden kaynaklanır. Bir süre sonra, bu hafif hareketler daha önce sıkılmış olan cıvatalarda daha fazla dönüşe neden olabilir.
Standart KM-HM tipi somunların iki parçadan oluşan asla gevşemeyen dizaynıdır. Rulmanlarda, kaplinlerde, dönen her türlü mekanik-elektrik ekipmanlarda emniyet somunu görevini yapar.Asla gevşemez.
Kilit Somun (Lock Nut):
Yüksek titreşim uygulamalarında kendini kilitleyen dişli bir tasarıma sahiptir. Bu, somunun kendiliğinden gevşemesini engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri