Mezunun bilgilerinin tam olarak okunamadığı şekilde tahribata uğramış mezuniyet belgelerinde ilgilinin birimine dilekçe ile müracaat etmesi ve orijinal belgenin ibraz edilmesi halinde yenisi düzenlenir.
diploma bir kere verilir yenisini çıkartamazsın. ancak kaybolma, yırtılma gibi durumlarda diploma yerine geçen geç ici Mezuni yet Belgesi ni n aslı verilir okuldan..
Belgelerinizi öğrenci işlerine teslim etmeniz gerekir. Diplomasına tekrar kaybeden kişiler için yeni bir diploma verilmez. Verilen ikinci nüsha diplomanın üzerinde iki nüsha olduğu belirtilir.
İkinci nüsha diploma başvuru yapıldıktan sonra 15 gün içerisinde verilir. İkinci nüsha diploma diploma sahibinin kendisine veya vekalet vereceği kişiye verilir. İkinci nüsha diplomanın hazırlanması aşamasında kayıp olan diploma bulunur ise Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bilgi vermeniz gerekmektedir.
“Diplomanın kaybı veya yenilenmesi” başlıklı 8 inci maddesinde; “Diplomada kurum tarafından yapılan bir hata varsa yeni diploma düzenlenir.
İlgili 40 soru bulundu
Diploma kırdırmak isteyen öğrencilerin fakülteye ıslak imzalı dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Diploma kırdıran öğrenciler diploma kırdırdıkları programda öğrenimlerine devam edemez. Programla ilgili tüm hakları diploma kırdırma ile sona erer.
Diploma kayıp belgesi yalnızca bir kez verilir. Öğrenciler diploma kayıp belgesi için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak Diploma Kayıp Belgesi alabilirler. Bunun için web sitemizde örneği bulunan diploma kayıp belgesi dilekçesi doldurulmalıdır.
Kayıp diplomaların yerine ikinci nüsha diploma başvurusu yapılması gerekmektedir. Belgelerin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın Mezuniyet-Diploma İşlemleri birimine teslim edilmesi gerekmektedir. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı evrakları inceler ve talebin kabul edilip edilemeyeceğine karar verir.
İkinci Nüsha Diploma Talebi
Diploması henüz düzenlenmemiş ise, ikinci nüsha olduğu belirtilen yeni bir Geçici Mezuniyet Belgesi verilir. (2) Diplomasını kaybedenler, 100 TL ikinci belge ücretinin ilgili bankaya yatırıldığına ilişkin dekont ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurur.
e-Devlet üzerinden en çok yapılan işlemler arasında mezuniyet belgesi sorgulama yer alıyor. Özellikle askerlik ve iş başvurularında ihtiyaç duyulan mezuniyet belgesine e-Devlet üzerinden ulaşmak mümkün.
Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır.
Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler e-devlet'in ilgili linklerinden yapılabiliyor.
E-DEVLET MEZUN BELGESİ DİPLOMA YERİNE GEÇER Mİ? Diploma e devlet sistemi üzerinde Mezun belgesi olarak geçmektedir. Bu belge resmi bir evrak olarak görülür. Bu nedenle başvurularınız da kurumlar tarafından yüzde 99 kabul edilmektedir.
Lise diplomasının yeniden çıkartılma süreci tıpkı ilkokul ve ortaokul diplomalarında olduğu gibidir. Bunun için ıslak imzalı bir dilekçeyle mezun olduğunuz liseye ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurmanız gerekiyor.
Yine aynı şekilde lise diploması da tek nüsha olarak basıldığı için yeniden çıkarılamaz, bunun yerine bir mezuniyet belgesi düzenlenir. Her ne kadar ismi farklı olsa da mezuniyet belgesi diploma ile eşdeğerdir ve resmi olarak diplomanın yerini tutar.
Lise mezuniyet belgesi için araştırmalara başlayan öğrenciler e-Devlet üzerinden belgelerine ulaşabilecekler. E- Devlet internet sitesinden T.C kimlik numarası ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Ardından arama çubuğuna "lise mezuniyet belgesi" yazarak diploma bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
Herhangi bir durumdan ötürü diplomamızı kaybetmemiz durumunda kaybolan diplomanın hangi okula ait olduğu var ise hangi tarihten itibaren kaybolduğuna dair gazeteye diploma kayıp ilanı vermemiz gerekir. Bu şekilde kaybedilen diploma gazete ilanı ile hükümsüzdür ibaresi kullanılarak yayınlanır.
1. Diploma, Geçici Mezuniyet Belgesi ve diğer belgeleri kaybedenler ülke çapında dağıtımı yapılan bir gazetede bir kez kayıp ilanı verirler. Kayıp ilanında kayıp belgenin nereden alındığı, numarası, mezuniyet tarihi, kaybedildiğinden hükmü kalmadığı, belgenin vasıflarına ait diğer bilgilerin belirtilmesi şarttır.
Diploma, diploma eki veya mezuniyet belgelerini kaybedenlere, Üniversite Yönetim Kurulunda kabulü halinde bir defaya mahsus olmak üzere bu belgelerin ikinci nüshaları verilir.
☞ e-Devlet Sistemine giriş yapınız. ☞ Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama sayfasını bulunuz ve açınız. ☞ Bu sayfada eğer yükseköğretim mezunu iseniz diploma belgeniz görüntülenir.
Okul müdürlüğünce, kayıtlara göre dilekçe sahibinin aldığı belge ve diploma ile başka bir okula yazılmadığı belirlendikten sonra, dilekçenin altına veya arkasına, onaylı Diploma Kayıt Örneği EK-14 verilir. Durum, o döneme ait diploma defterine veya öğrenci kütük defterine işlenir.
Elinizde lise diplomanız yoksa E-devlet'ten karekodlu "Mezuniyet Belgesi" alabilirsiniz. Bu belge diploma yerine geçer, tüm okullar da kabul eder. Lise diplomasını kaybedenler de mezun oldukları liselerden yeni diploma düzenlenmesini talep edemedikleri için bu yola başvuruyor.
Noter, mezun olunan okulun öğrenci işleri ve kamu kurumlarından diplomanın aslı gibidir damgası vurularak kullanılabilir. Fakat noter üzerinden alınmak istenen diploma aslı gibidir belgesine damga için ücret talep edilmektedir.
Diploma, Diploma Eki, “Aslı Gibidir” onayı için belgenin aslı ve fotokopisinin birlikte sunulması gerekir. Asıl belge olmadan onay yapılmaz.
Mezuniyet belgesi ile diploma aynı şeydir. Yıllar önce alınan diplomalar zamanla kaybolabilir. Bu gibi durumlarda E-devlet üzerinden alabileceğiniz mezuniyet belgesini kullanabilirsiniz. Sizden diploma isteyen bir kuruma mezuniyet belgesi götürdüğünüzde bir sorun olmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri