lisans açıköğretim diplomalarında açıköğretim yazmaz, önlisans açıköğretim diplomalarında yazar. tabi bu durum üniversiteden üniversiteye göre değişir.
Açık öğretim diploması, yüz yüze eğitimden alınan diplomadan farklı değildir. Açık öğretimden mezun olan bir birey, örgün öğrenimden mezun olanlarla aynı imkanlara sahiptir. AÖF bünyesinde lisans veya önlisans bölümlerinden mezun olan herkesin diplomasında AÖF ibaresi yazmaktadır.
Açıköğretim Fakültelerinden alınan diplomaların, örgün öğretimden alınan diplomalardan bir farkı yoktur. Açıköğretim fakültelerinden mezun olan öğrenciler, örgün öğretimden mezun olan öğrencilerle aynı haklara sahiptir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Yurt Dışı Programlarında kayıtlı olan öğrencilerimiz Türkiye'de verilen yükseköğretim ile aynı içerikten sorumlu olduklarından ilgili programa ait diplomaları, Türkiye'de örgün öğrencilerin yükseköğretim diplomalarına eşdeğerdir.
AÖF Diplomalarında Açıköğretim Yazıyor mu? Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat fakültesi olup diplomada yer almaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
YÖK aldığı bir kararla, uzaktan eğitim yolu ile mezun olanların diplomalarında "Uzaktan Öğretim" ifadesi yer alması gerektiğini kararlaştırdı. YÖK'ten uzaktan eğitim yolu ile mezun olanların diplomalarında "Uzaktan Öğretim" ifadesi yer alması gerektiğini kararlaştırdı.
Diplomanın arka yüzünde; öğrencinin T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı, baba adı, ana adı, doğum yeri, doğum tarihi, mezuniyet tarihi, bölüm/anabilim dalı/anasanat dalının adı, programı/varsa öğrencinin kayıtlı olduğu yan alan/çift anadal programı yer alır.
Bu yüzden kişiler ilgili tarihlerde diplomalarını almalıdır. Açık lise diploması da Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı başlığı ile başlamaktadır. Bu başlığın hemen altında mezun olunan lisenin türü yazmaktadır.
Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programında görülen öğrenimin içeriğinin Türkiye' deki diğer liselerden hiç bir farkı yoktur. Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı diploması ile Türkiye'deki diğer liselerden alınan lise diploması eşdeğerdir.
Mezunlar bank , fabrika, hastane, üniversite gibi özel ve kamu sektörüne ait çeşitli kurumlarda çalışabilirler.
Danıştay'dan emsal karar: "Açık öğretim ile örgün eğitim arasında fark yok" Kararda, açık öğretim mezunlarının örgün öğretim mezunlarıyla tamamen eşit haklara sahip olduğuna vurgu yapıldı. Söz konusu tamamlama eğitimlerine açık eğitim mezunlarının alınmamasının eşitlik ilkesine aykırılık oluşturacağı belirtildi.
Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmektedir.
AÖF DİPLOMA NASIL VE NEREDEN ALINIR? Mezunlar bağlı oldukları AÖF bürosuna özel kimlik ve öğrenci kimlik/tanıtım kartlarıyla kendileri veya yasal vekilleri başvurarak imza karşılığında diplomalarını alabilirler. Bunların dışında hiç kimseye AÖF diploması verilmez.
4 yıllık lisans bölümü olup yukarıda yer almayan bölümler işletme fakültesi ve iktisat fakültesine kayıtlıdır. Bu bölümlerden mezun olanların diplomalarında açıköğretim ibaresi yer almaz işletme fakültesi ve iktisat fakültesi ibaresi yer alır.
Diplomayı teslim eden görevli tarafından Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemindeki “Diploma Takip” kısmına; “Diploma Öğrenci Tarafından Alındı” ibaresinin Açık Öğretim Lisesi veri sistemine kaydedilmesi gerekmektedir. öğrencinin sistemdeki diploma basıldı mı kısmı “hayır” olarak görünecektir.
Yukarıdaki AÖL diploma sorgulama ekranından öğrenciler; T.C. Kimlik No , Giriş Kodu, Diploma Tarihi ve Doğum Tarihi alanlarına doğru giriş yaparak, 2021 AÖL diplomasını sorgulayabilir. Bu hizmeti kullanarak, mezuniyet bilgilerinizi görüntüleyebilir ve barkodlu açık öğretim lisesi mezuniyet belgesi oluşturabilirsiniz.
Açıköğretim Fakültelerinden alınan diplomaların, örgün öğretimden alınan diplomalardan bir farkı yoktur. Açıköğretim fakültelerinden mezun olan öğrenciler, örgün öğretimden mezun olan öğrencilerle aynı haklara sahiptir.
Açık Öğretim Lisesi öğrencileri de YKS sınavlarında diploma notuna bağlı olarak ek puan almaktadırlar. Açık Öğretim Lisesi öğrencileri eğitimlerine devam ederken KPSS sınavlarına girebilmektedir.
İşe alırken okuduğu liseye bakılmıyor zaten. Bakan göremezsiniz. Dolayısıyla açık lise mezunu olmak kariyeri olumsuz yönden etkilemez.
Açıköğretim Sisteminde Geçici Mezuniyet Belgesi düzenlenmemektedir. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra takip eden birkaç gün içerisinde mezun durum güncellemesi yapılır sonra e-devlet sisteminden durumunuzun güncellemesini kontrol edebilir ya da Mezuniyet Belgesi dokümanı alabilirsiniz.
e-Devlet'e giriş yapmak için T.C. kimlik numarası ve şifre gereklidir. e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra, “Eğitim” bölümüne tıklanmalıdır. Bu bölümde, “Açık Öğretim Lisesi Mezuniyet Belgesi Sorgulama” seçeneği bulunmaktadır.
Dönem sonunda mezun olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir.
İkinci öğretim ve birinci öğretim dersleri aynıdır ve genellikle aynı hocalar tarafından verilir. Mezun olduğunuzda diplomalar arasında bir farklılık yoktur, diplomanızda “ikinci örgün eğitim” diye bir ibare bulunmaz.
Mezuniyet belgesi ile diploma aynı şeydir. Yıllar önce alınan diplomalar zamanla kaybolabilir. Bu gibi durumlarda E-devlet üzerinden alabileceğiniz mezuniyet belgesini kullanabilirsiniz. Sizden diploma isteyen bir kuruma mezuniyet belgesi götürdüğünüzde bir sorun olmayacaktır.
Mavi Diploma, Avrupa Birliği veya AB üyesi olmamalarına rağmen Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından akredite edilen üniversiteler tarafından verilen diplomalara ek niteliğindedir. Öğrencinin aldığı eğitimin ve diplomanın AB ülkelerinde geçerli olduğunu gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri